Изоставените брички: Стотици отиват за старо желязо във Варна

Екоинспектори започват да маркират трошките по улиците
26

Снимка: Булфото

Стотици изоставени по улиците на Варна автомобили отиват за старо желязо.

Общинската фирма "Паркинги и синя зона" започна акция по разчистването на оставените по улици и паркинги коли.

По груби изчисления, трошките, които не се ползват от собствениците им в момента, надхвърлят 1000. Още 200 са задържаните и непотърсени коли в общинския паркинг, които скоро предстои да бъдат унищожени. изоставени брички има навсякъде и в центъра, и в кварталите, пише "Булфото".

Един от големите проблеми пред разчистването е, че за да бъдат прибрани и след това дадени за желязо, трябва да минали две години от датата на последния технически преглед на автомобилите.

Екоинспектори ще маркират старите коли със специални стикери. Собствениците им ще трябва да ги преместят в имоти, които са частна собственост, или да ги предадат за разкомплектоване на лицензирана фирма. В противен случай, излезлите от употреба автомобили ще бъдат принудително премествани с техническо средство тип "паяк" на паркинга в южната промишлена зона под Аспаруховия мост.

Там ще могат да останат в срок до три месеца. През този период собствениците им ще могат да ги приберат след като платят за репатриране и отговорно пазене. Ако автомобилите не бъдат потърсени, ще бъдат предавани за разкомплектоване на лицензиран оператор.


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
3
 
! Отговори
механик преди 4 години
До Анонимен 23Какво разбираш под бракми - възрастта не е определяща. Коли на 5-6 години са катастрофирали, наводнявани или са на 500 000 км., скъпо е да се поддържат и бай *** само "кърпи". Моята кола е на 22 години и съм убеден, че е по-стегната от 95% от "новия внос".
20
0
 
3
 
! Отговори
шофьор преди 4 години
Крайно време е да се махнат тези трошки от всички големи градове. В София по данни на общината има 40000 пустеещи автомобила, от които 10000 в централна част. Това ще подпомогне паркирането поне отчасти.
19
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ВСИЧКИ БРАЕКМИ НАД 15 ГОДИНИ ТРЯБВА ДА СЕ БРАКУВАТ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО.ИЛИ ДА ИМ СЕ СЛОЖИ 2000 ЛВ ЕКОДАНЪК
18
0
 
4
 
! Отговори
До ??? преди 4 години
На Горубляне :)
17
1
 
7
 
! Отговори
Lovecnamorgi преди 4 години
Е най-после.Не смятам да спирам със сигналите за излезли от употреба МПС,май минаха 200 бр.
16
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ха познайте коя е лицензираната фирма, която ще прибере колите във Варна и на кого е ;)
15
0
 
15
 
! Отговори
чичо Гошо преди 4 години
Закона за старите трошки за никакъв *** не става!Опитай се да бракуваш служебна кола на фирма която отдавна е с прекратена регистрация.За да ми издадат документ от фирма която се занимава с рециклирането искат да им се пусне фактура с касова бележка когато ти я изкупуват.Как да им се издаде когато фирмата вече не съществува.А колата не мога да я сваля от отчет във данъчното понеже не ми издават документ.Един затворен кръг.
14
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да бе, нямало трошки в София. Сигурно си някой с трошка та си натролил тук щуротии. При това се обаждам в общината и там все едно спят дълбок зимен сън, а ние данъкоплатците се бием къде да пркираме.
13
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като има проблем сменете закона.
12
9
 
7
 
! Отговори
+++ преди 4 години
Аз от 15 години не съм виждал изоставена кола в София. Вярно, че живея в центъра и се движа главно в районите, които са платена зона за паркиране, но ходя и по други места в София.
11
11
 
9
 
! Отговори
Софиянец преди 4 години
Живея в София и около мен няма изоставени коли. Имаше преди 5 години една, на която имаше бележка, че колата е под съдебна възбрана, но и тя изчезна. Преди това живеех в Младост и там също нямаше изоставени коли. Изоставени коли имаше преди 20-30 години, сега са много малко.
10
8
 
10
 
! Отговори
До 8 преди 4 години
Ама верно ли?!В София имало "стотици хиляди изоставени автомобили"?Сигурно има 1 или 2 точно при твоя блок и н теб ти се виждат стотици хиляди. Имаш ли идея какво значи "стотици хиляди" за София. Товаа означава примерно, че всеки втори автомобил паркиран на улицата е изоставен. Може да са стотици, но даже и 1000 не са.
9
10
 
7
 
! Отговори
??? преди 4 години
И къде ги в София тези хиляди или милиони стари автомобили, които са за скраб!? Я има, я няма 100-200 такива, което си е нормално и е нищо за София.
8
1
 
6
 
! Отговори
До 8 преди 4 години
Казваш, че когато фирма внес кола, за да я продава, трябва да я регистрира, а като я продаде, собственика да ходи да я пререгистрира по местоживеене, независимо дали колата е чисто нова или е внесена на старо. Нещо много си си сбъркал понятията.
7
9
 
9
 
! Отговори
До 8 преди 4 години
Живял съм на много места в София и отдавна няма изоставени автомобили. Има автомобили, които не се използват, но собствениците им ги карат веднъж в годината на технически преглед.
6
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В София са стотици хиляди изоставените автомобили, но Данчето не ги вижда седят по градинки и около панелките с години пък после нямало паркоместта. Отделно не по темата, но трябва да се промени законът, когато се внесе автомобил задължителна регистрация до 60 дни от внасянето му!
5
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пак посегнаха на паметниците. Старите коли са паметници на културата и трябва да бъдат защитени.
4
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Собствениците трябва да платят за открадването на автомобила и разкомплектоването за резервни части от лицензирана за това фирма.
3
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
лади и москвичи - независимо от годините!
2
3
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
В София само лепят стикери и до там . Махайте ги , че и без това няма място !