Убийства на животни изкара Елин Пелин на протест

Да се измисли хуманно решение на проблема, искат хората
29 ное 2017 09:52, Петя Славова
56

4896 гледания   |  Още видео

Пред общината на Елин Пелин започват да се събират хора, които ще протестират срещу нехуманното убиване на бездомни и домашни животни в района.

"Последният случай на убийство е в сряда срещу четвъртък - бяха сложени отрови до контейнерите. Постоянно слагат антифриз в хляб, за да тровят кучета и котки. Близо 10 животни бяха убити в последните няколко дни. Това зверство достига крайности", уточниха организаторите на протеста.

По думите им се режат лапичките на кучетата, а освен това с микробуси се докарват и оставят четириноги в близките села около Елин Пелин.

"Аз се притеснявам за моя домашен любимец. Всяка година по това време се тровят животинките", споделят още хората от протеста пред Bulgaria ON AIR.

Според тях човекът, който прави тези зверства, има някакви психически проблеми. Протестиращите настояват за изграждането на приют, който да събира всички такива бездомни кучета и тези инциденти с натровени животни да се спрат.

"Искаме да се измисли хуманно решение на проблема", категорични са те. Общината е дала обещание, но все още не се знае кога ще започне самото изграждане на приюта.

 


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Не само ги тровят а и ги газят нарочно,точно по пътя от Богров до Нови хан и от Нови хан до София всеки ден има сгазени предимно котки и дребни кучета.
Пазят си ''хората'' броните на колите затова не газят големите кучета.
Според мен това са индивиди на които всичко и всички им пречат и ги е яд че въобще са се родили.
46
5
 
17
 
! Отговори
Край преди 9 месеца
Разбира се че има хуманно решение. Заграждат се в полето сто декара общинска земя. Ловят се кучетата из София и се пускат там. Всички които много обичат кучета си събират пари и им правят колибки, хранят ги поят ги, чешат ги където ги сърби и така. Нормалните хора не искаме да плащаме издръжка на кучетата и не искаме да ги тровим. Така ще ги оставим на вашата ЛЮБОВ.
45
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
в ограниченото съзнание на някои хора тук това, да не искаш да затваряш сирийци в камери е еднозначно на това да хвърляш отрова по кучета. Както вече казах, жалко за вас. тТънете в духовна нищета, предполагам и финансова, за да сте толкова озлобени и оскотели.
44
2
 
4
 
! Отговори
:) преди 9 месеца
Достатъчно капацитет имам, че да не си позволя нито веднъж да те обидя.
43
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен

А ти ако не допринесат за обществото, а то всички знаем колко това ще стане, ще им меткаш ли от твоите миксове? Всичкото мигрант дето седи на държавна помощ да пие антифриз
42
2
 
4
 
! Отговори
реалист преди 9 месеца
В община Елин Пелин по принцип нищо не функционира,та кучетата ли са проблема.
41
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
ти в лагери ли ще ги затвориш? и после в газови камери?
40
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Като гледам повечето коментиращи са от 80те %. Бедни и духовно нищожни хора, които мразят и хора, и животни. Оскотяване му се казва.
39
14
 
2
 
! Отговори
до 38 преди 9 месеца
Жалко за теб тогава. Сигурно и концлагерите подкрепяш? Дано друг възпитава децата ти, та да имат шанс да станат хора.
38
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До :)

Това тоя няма как да го разбере, щото е в Елин Пелин, седи си по цял ден вскъщи, бърка отрови и пише по форумите. И за всичките му несгоди, кучетата са му виновни. Момчето е лузър, какво да се прави...
37
3
 
24
 
! Отговори
:) преди 9 месеца
Ако трябва да избирам между куче и сириец, познайте кое ще избера. Заради отворените обятия на кучемразците, в момента Лъвов мост се заобикаля(особено вечер)
36
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
тия момиченца от интервюто да вземат да се захванат за някоя по-творческа работа
35
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тези от репортажа вместо да раждат и гледат деца, разхождат кучета. После имало демографски срив, нямало пари за деца, обаче за кучета колкото искаш. Пропадаме с всеки изминал ден, сбъркани ценостти, сбъркано общество.
34
14
 
13
 
! Отговори
Кучкар преди 9 месеца
То, физиономията на кучкарката е достатъчна за поставянето на диагноза й. Не трябваше са си отваря устата.
33
21
 
7
 
! Отговори
елин пелин ли? преди 9 месеца
Спомням си, че преди време същите тези "будни" "граждани" на елин Пелин настръхнаха срещу 1 (едно) сирийско семество, настанено в града им и не се предаде, докато не бяха изселени (ако изобщо успяха да се нанесат). Оскотяването е повсеместно. Поздравления за сбърканата ви ценностна система.
32
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
не съм против кучетата като цяло,както и зверства срещу животни ,но големи права си извоюваха тия "кучелюбци"-лакеи на кучета ,промиха им мозъците,за тях човек е по-долно същество от едно куче. а има хиляди човеци,които са в нужда от помощ.
31
12
 
18
 
! Отговори
До 30 преди 9 месеца
Кучелюбците никога няма да сравнят човек с животно, кучемразците - те ще го направят.
30
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
По-хуманно от убийството на бездомни животни в градска среда няма.

Да се мъчат и ровят в боклуците е нехуманно.
29
17
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Пак кучелюбците сравняват човек с животно. Няма ли някакво лечение за тях.
28
19
 
14
 
! Отговори
Темерут преди 9 месеца
До До 18
Стига сте сравнявали бездомните животни с деца и възрастни. Не, не искаме да теглим куршум на пенсионерите, а да ги предпазим бездомни кучета да ги разкъсат!!!! Лично съм пазил възрастна жена да премине междублоковото пространство на път за поликлиниката от необяснимата агресия кварталната глутница. На път за супера ме е хапала без никаква причини осиновена бездомна *** пред очите на придружаващите я баба и внучка. Да не казвам какво отвърна бабата на протеста ми.