Европа, на СПА ела! Или как да станем здравен център за чужденци!

Отговорът е в минералните ни води и бившите санаториуми, смята експерт в туризма
Обновена: 2 дек 2017 09:58 | 2 дек 2017 09:26, Вера К. Александрова
19

2870 гледания   |  Още видео

България може да се превърне в здравен център на Европа, който да привлича европейски пенсионери, руснаци и туристи от Близкия Изток. Това смята зам.-шефът на  Управителния съвет на Сдружение Туризъм доц. д-р Йордан Йорданов.

Той е убеден, че България трябва да привлича чужденците със СПА, култура, вино и добра храна, а не с разходка по моловете.

Още по темата

"Минералните води на България, във вида в който са, като природна даденост, не могат да бъдат осребрени от само себе си. Трябва да се направят политики, които да предоставят възможност на регионите и общините с курортни ресурси шанса, с който да се превърнем в здравен център на Европа, на Близкия изток и на рускоезичното пространство в близките 10-15 години", каза Йорданов по адрес нашето маркетингово туристическо предимство.

Според него идеята не е чак толкова утопична, защото в страната ни се завръщат все повече космополитни млади хора, които са били на бригади и са видели свят.

"Нестопанисваните военни санаториуми може да се отдават на чужденци на концесия за 20 години, тъй като ние така или иначе не ги използваме. Пенсионерите на Европа се увеличават с по 30 милиона на година – това са изключително бързи темпове, с които не може да се справи тяхната рехабилитационна система", отбеляза той в студиото на "Денят ON AIR".

Пред Bulgaria ON AIR експертът обясни, че само в София има 22 находища на минерални води, които биха могли да се превърнат в туристическа атракция. Вместо SСПА с дъх на вино обаче ние даваме на чужденците молове.

 


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По добре да станем здравен център на балканите да търкаме гърбовете на бибичките и дядовците в обществените бани и да им даваме хапчетата за сън вечер преди лягане - направо да станем най големия психодиспансер на балканите
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НЕ ИСКАМЕ ДА СТАВАМЕ НИЩО ЗА ЧУЖДЕНЦИ, А СВЕТОВЕН ЦЕНТЪР.
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НАЛИ СТАНАХМЕ ,,ЕНЕРГИЕН ,,ВЪЗЕЛ НА БАЛКАНИТЕ ,КОЛКО МУ Е ДА СТАНЕМ И СПА .КОЛКОТО ЕНЕРГИЕН ,ТОЛКОВА И СПА.
8
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Повечето СПА хотели имат по една сауна, джакузи и басейн със студена вода и се мислят за СПА.
7
1
 
4
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 1 година
По настоящем, само в София има 44 находища на хипотермални води с общ дебит 268,5 л/с, с температура между 19 и 81о С . Този дебит дава възможност около 20 000 души дневно да ползуват балнеоложки процедури. София е била и балнеоложки център, което е отразено в герба на столицата ни.
6
1
 
11
 
! Отговори
АНТИ преди 1 година
СПА експерт пресмята смята,
да, мечтите са безплатни.
Кво ще бъде тук решава,
мафия вместо държава !!
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Страшно спа, ходихме на Вършец една пижама няма от къде да си купиш, в града има 1 ресторант само в центъра. Какъв спа? Толкова много неща трябва да се направят. Сандански е гопе-долу ок, но все още далеч от спа туризъм. Иначе много приказки.
4
2
 
8
 
! Отговори
тнт преди 1 година
Това е бъдещето - възрастни хора безброй,при това с пари. В България са 45% от минералните води в Европа. Но за да се стигне до светлото бъдеще трябва на местните да им влезе в главата,че първо се дава,а после се взема. По старите селски минерални курорти си живеят със спомени от текезесарските времена. Държавата с нищо не им помага,стиснали са монопола върху мин.води и не дават на общините шанс да оцелеят.
3
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То сме си жив спа център- даже по домовете ходят на посещение. Излезеш до магазина и те срещне група физиотерапевти, едвам се прибереш и пак те налазили - физио до посиняване. Цената е по СПАразумение, пари, злато, телевизор, дърва .
2
2
 
8
 
! Отговори
ФАКТ преди 1 година
Ния и сега сме привлекателни за чужденците евтин алкохол и проститутки....
1
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо се дава трибуна на такива селяни не мога да разбера, вече всякакви се изживявят като експерти Оказва се, че Европа и Русия са силно болни. Умиращото гето БГ ще излекува Русия и Европа .