Здравна реформа! 45-годишен почина при размотаване в болница!

Стоял с часове в коридора с надеждата някой да го приеме
Обновена: 13 дек 2017 09:51 | 12 дек 2017 18:30, Камелия Цветанова
141
Здравна реформа! 45-годишен почина при размотаване в болница!
Снимка: Булфото, архив

45-годишен кърджалиец е починал в коридора на болницата в Първомай, след като часове наред бил разкарван по кабинети без да бъде приет. От болницата отрекоха.
 
Динко Димов бил на гости при родителите си в първомайското село Православен, когато му станало зле и баща му го закарал с автомобил при личния лекар в Първомай, съобщи Dir.bg.
 
"Беше настинал, след като дойде от Кърджали. Състоянието му никак не бе добро. В продължение на часове прекарахме в разкарване до джипито, после до болницата, пак обратно до личния лекар. Кръвното му бе 130 на 80. Личният му лекар каза, че не чувал дробовете му, но защото явно бил "дебел", разказа бащата Димо Димов.

45-годишният Динко бил голям мъж, тежал около 130 кг.

След направена рентгенова снимка се оказало, че има двустранна бронхопневмония.

"Петното в дробовете му бе колкото човешка длан. Върнахме се обратно при лекаря, той ни прати за хоспитализация. Там прекарахме няколко часа в коридора за настаняване. Сложиха му абокат, но никаква банка. Динко ми каза да се прибирам на село. Купих му нещо за ядене. Питах лекари няма ли да го приемат. Всички вдигат рамене. Оставих сина си в коридора и тръгнах. След около два часа ми се обадиха, че е починал. Пациенти от стаята, в която трябваше да бъде настанен, ми казаха, че е починал в коридора и докарали тялото от там", обясни покрусеният баща.

Той твърди, че медиците в отделението по вътрешни болести на МБАЛ-Първомай му казали: "Да си го докарал по-рано като е зле".

Директорът на МБАЛ-Първомай д-р Румяна Бойлова обясни, че 45-годишният Динко Димов е приет в лечебното заведение на 5 декември в 12:56 ч. в крайно тежко общо състояние.

Тя категорично отхвърли твърденията на бащата на Димов, че той не е бил приет за лечение и е бил оставен в коридора.
 
"От назначената от личния лекар пулмография на пациента е установено, че той страда от двустранна бронхопневмония, но има и кардиомиопатия. Хоспитализиран е във вътрешно отделение с цианоза и са направени спешно изследвания. Категорично не е бил оставен в коридора", твърди директорът на болницата.
 
По думите й Динко Димов е бил и с метаболитна ацидоза и въпреки усилията на екипа, пациентът е изпаднал в клинична смърт и в 16:33 ч. е починал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
3
 
21
 
! Отговори
Ели 3 преди 6 години
Оставете медиите. Била съм от двете страни на барикадата. Настройват се пациенти срещу лекари и обратното: "Пей сърце".!По този начин се решават проблеми на примитивно ниво. Казусът е: хиляди ненужни наредби, които съсипват и лекаря, и пациента. Системата куца, в момента се поддържа организиран хаос, коренът на злото са дивашкото законодателство и липса на визия.Медицината е окована във вериги, а лекарите и пациентите са заложници. Законотворците нямат интерес от рационални решения, а от хаос.
107
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Между другото,лекарите сте като евреите -безпардонни, с огромно самочувствие, задружни във всичко и все за пари мислите :)))
106
5
 
11
 
! Отговори
Митев преди 6 години
А защо не попиташ колко хора са върнати отоня свят? Пак казвам: престанете да плюете! Така стана с онази жена, на която и бяха отказали да я оперират от рак и тя отиде в Турция. Приели я веднага, оперира ли и тя е починала. Но за това не писаха, нали? А бе плюене, храчене и т.н. Просто са видели, че шансът да оживее от операция е нулев. ПОДАРИЛИ СА МАЛКО ЖИВОТ! А в Турция само са и взели парите. От медицина всеки разбира и дава акъл. Лекувайте се сами, щом сте разбирачи. (особено журналята)
105
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
п.с. това и проблема на медицината, че все още не е сигурно че 2+2=4.но с усъвършенстване на машините и молекулярната диагностика ще стане ;)
104
0
 
10
 
! Отговори
Ели 2 преди 6 години
Няма да забравя учителите ми, които ми казваха: "преди да нараниш човек, трябва да се научиш да го лекуваш..."
103
6
 
9
 
! Отговори
ilich преди 6 години
Само бой за безкрупулните ***, всеки божи ден. И не един шамар както обикновено, а бой докато мърда. Може сельото да е чакал болеста дълго време да се развива, но е факт, че всеки път и всеки един човек го разиграват, а отношението им е скандално. Моя близка я убиха бременна, след като я държаха един час без кислород, беше я интубирало некадърното племе в хранопровода вместо в трахеята?!!! И вместо веднага поне бебето да извасят и да спасят, те и него убиха. Бой с камъни за наглата пасмина.
102
8
 
9
 
! Отговори
Зозо преди 6 години
Митев е прав. *** чака да прерита на умряло и чак тогава търси доктор. В повечето случаи вече е късно. Тези дето плюят докторите, че са некадърни да внимават! След 5-10 години и некадърни няма да има. Тогава ще се лекувате при местния шаман!
101
1
 
11
 
! Отговори
Ели: Re: Митев преди 6 години
Съгласна съм с Вас. Отвращава ме липсата на профилактика. Било в медицина, дипломация, отношения между хората. На нас все друг ни е виновен.Често не осъзнаваме, че липсата на отношение към даден проблем , в която и да е област съдава конфликт, и постфактум започваме да търсим виновните, но никога в себе си. Омръзна ми някой да гледа в джоба на другия. В същото време, хората не могат да осъзнаят, че всичко зависи от тях. Че обединението прави силата. Лекари, пациенти, учители и т.н.
100
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Заплатата ви е колкото на професор с публикации в Nature,диференцирал остеобласти от стволови клетки от плацента.Не се говори за споменатите по долу професии,просто защото ги няма в България или по точно никой не дава 5 пари за тях.както и да е.не слагам разбира се всички лекари под общ знаменател,но загубихте уважение, когато голяма част от вас стонахте бизнесмени.Истински лекар,учен или инженер бизнесмен няма.и това ми го е казал уважаван от мен лекар
99
5
 
7
 
! Отговори
Митев преди 6 години
До Анонимен Не я натрапвам, Драги, но постоянното обясняване колко сме корумпирани, некадърни и т.н. дразни, особено ако е от хора, които хал-хабер си нямат от тази работа. Да сте чул по медиите постоянно да плюят инженери или други?А в случая който говоря колегите нямат вина.Типично е да докарат някой в насипно състояние и после ние сме виновни. А, ако Ви каже някой, че не е грешил диагноза-лъже.В медицината 2+2 не е 4. А, колкото до заплатите-моята е бруто 1000 лв. Много ли е според Вас?
98
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Д-р Митев,въпреки всичко ще ви търсим! И трябва да изискваме от вас. Заплатите ви са по високи от на университетските преподаватели и докторите в други области. Съгласен съм, че на всички са ниски. И моля,не ни натрапвайте вашата професия,защото инженера , който прави инструментите на съвременната медицина или молекулярния биолог,който ви дава методи,ваксини и лекарствени препарати не струват по малко от вас! D'accord?
97
3
 
4
 
! Отговори
Митев преди 6 години
Всъщност явно не си чела Достоевски. Да те сравнят с княз Мишкин , според мен, е комплимент, а не обида.
96
7
 
6
 
! Отговори
Митев преди 6 години
До Мая Не, Мила. Аз съм компетентен в тази сфера.Работя медицина 30 години и знам какво говоря. За разлика от теб, явно. Попитай който искаш лекар. А, като нямаш доверие на нас не ни търси . Този господин е чакал да втаса и тогава. И, ако забелязваш, не е тръгнал на лекар, а да яде и пие. Нормално е с пневмония да отидеш на доктор, а не-на маса. Нищо чудно кардиомиопатията да е получена на базата на не лекуваната инфекция, особено ако е на вирусна основа. И теглото му също е повлияло
95
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
п.с. защо пък само учените,преподавателите,инженерите и добрите лекари да емигрират. Да ходят и бизнесмените ни да въртят далаверки по света. ...ама май не става а ?И стига с тая мантра, че долнопробната търговия ни движи икономиката.те и лекарите ни са толкова лекари, голяма част и те бизнесмени станаха
94
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За нашата бананова република, само прогресивно облагане ще оправи нещата,за да има по големи заплати,изисквания и конкуренция в държавните сфери като здравеопазване, образование и наука. Производство няма, така че за инженери не става въпрос. В един момент, се оказва че най престижните професии в белия свят у бг са най презирани. Много ясно че т.нар. бизнесмени -почти всички със съмнителен бизнес и доходи основно от източване на средства от ЕС,трябва да плащат повече. Да ходят иначе в щатите
93
2
 
18
 
! Отговори
Гнус преди 6 години
Абе нали сега лежа в болница. Ламптене за пари, лекуване с методи от памти века. Да не говорим за *** в стаята и постоянното лепене на санитарите
92
2
 
23
 
! Отговори
ядосан преди 6 години
Здравеопазване няма.Без значение дали имаш или нямаш пари.Зависиш от желанието на лекаря да те излекува, от компетентността му, и двете обаче ги няма по нашите ширини.Добрите медицински кадри са извън България.Единственото, което се прави да се точат пари по пътеките на НЗОК.Резултат от лечението не се търси.
91
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лека му прест на човека. Но Динко е бил алкохолик отишъл при тятю на село да му изкърка домашарката. Бронхопневмония с такъв размер не се развива за 5 часа.Опитвал се е с дни да се самолекува с ударни дози ракия и на практика се е самоубил. Друг е въпроса, че ако беше Митьо Очите докторите щяха чудеса да направят да го извадят от трапа.
90
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
п.с. тогава точно това си представих,как мога да хвърля топа в коридора на болницата. Не съм нито наркоман,нито пияница, както веднага ме изкараха т.нар. лекари от Пирогов, просто се бях преуморил от работа заради огломната си заплата на молекулярен биолог. Не съм и дебел, е може да съм малко грозен, което да е било причината. За здравната система, се оказа че в корпоративна Япония, има прогресивно здравно облагане! Шефа ми каза:ние сме социална държава, това не е България....
89
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз съм на 34г преди време от преумора и безсъние получих стягане в сърдечната област.Веднага с такси отидох във военна болница. Там чаках 30 минути пред кабинета, без да има никакви пациенти преди мен и слушах просташкия смях на лекарите вътре.бях изплашен и обясних за какво става въпрос. Ядосан отидох с такси до токуда където да си платя,нямали кардиолог,ново такси до Пирогов, където отново след чакане ми направиха ЕКГ,от което вече нямаше сми..