Европа всъщност спаси дюнерите: Уличната храна не е вредна!

Тези ястия няма да изчезнат от пазара
15 дек 2017 18:15, Петя Славова
46

ЕС спаси дюнерите след като реши, че уличната храна не е вредна. Евродепутатите отхвърлиха ветото на Комисията за околната среда и така стана ясно, че дюнерите няма да изчезнат от пазара.

Евродепутатът от БСП и ПЕС Момчил Неков е един от гласувалите "За" резолюцията, която отхвърля фосфатите.

Още по темата

"Трябваха ни само още 3 гласа и фосфатите щяха да бъдат забранени в бързото хранене. Потребителят не може да вземе информиран избор, защото никъде не са обозначени консервантите", посочи той пред Bulgaria ON AIR.

Евродепутатът настоя, че калциевият фосфат води до рак и влияе върху нивото на холестерола в кръвта.

"Ние не забраняваме дюнерите, а водата в самите дюнери. Фосфатът задържа месото да е крехко, продава се вода. 90% от фосфатите се използват в торовата индустрия", отбеляза още Момчил Неков.

Той подчерта, че на единния пазар трябва да има продукти с еднакво съдържание и еднакво качество, но според него съществува корпоративен расизъм. В конкретика е написано, че има разлика в храната между България и Белгия, посочи Неков.

Джими е един от най-известните дюнерджии в София. Пред репортер на Bulgaria ON AIR той призна, че в немалка част от дюнерите не се използват консерванти и фосфати.

"Фосфатът е стабилизатор. Само органите, които се занимават с това, могат да кажат колко е вредно или не е вредно да се използва в храните. Ако го забранят наистина, голям аспект от храни ще пострадат", обясни той.

Джими отбеляза, че най-голямата част от производството на дюнери е в Германия. От Арабския свят и от Турция предимно се занимават с този бранш в Германия, посочи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
17
 
11
 
! Отговори
анализатор преди 6 години
И кое точно от един дюнер или бургер е вредно? Пилешкото месо ли? Краставичките ли? Питката ли? Бай *** е толкова глупав че качествената храна я нарича "вредна" а в същото време пие някви нискокачествени алкохолни бози и нагъва сланина. Затова и българските мъже 95% са увиснали хипопотами с кореми и слаба мускулна маса.
18
29
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
разбира се че не са вредни дюнерите, хамбургерите, burger king, macdonalds и т.н. Аз лично като си поръчам един double whopper от бургер кинг направо си облизвам пръстите. Вътре със бургер, червен лук, кисела краставичка, горчица, сосове, картофки ммммм чак ми се прияде. Вредна е сланината която бай *** нагъва, свинското което дори не е вкусно месо и тем подобни български "ястия"
17
3
 
10
 
! Отговори
dp преди 6 години
Влизането на БГ в ЕС е най-доброто нещо случвало ни се от много десетилетия насам но на тия чиновници дето от нямане какво да правят току въведат някое дебилие трябва да им се удари спирачка някак, това не е работа.Айде дюнерите ги помилваха, ама има и тъпотии дето не се разминават - примерно ROHS идиотщината да няма олово в спойките, ТОВА какъв главанак го е измислял ми е трудно да си представя.
16
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЕлиИстинската жена си седи на село, гледа домати, окошки и овце, преде вълна, тъче черги и плете дрехи. А Вие каво от това умеете? Не за друго, ами си търся истинска жена.
15
6
 
32
 
! Отговори
Handel преди 6 години
Не е въпроса в дюнерите. въпроса е в това, че няколко чиновника указват на повече от 500 милиона души какво да ядат, с какво да си светят, къде да пушат и т.н. Който иска да яде дюнер, който иска да не яде. Който иска да си купува крушка от 16 лв, който не иска да си купува от 60 стотинки и да даде 10 стотинки повече за ток. Откъде накъде разни наизпълзяли кой знае откъде личности като световно неизвестния Момчил Неков ще решава АЗ какво да ям и АЗ какво да си купувам с МОЙТЕ си пари???
14
8
 
4
 
! Отговори
TRUMS SHITS преди 6 години
TRUMP prizna IerUSALIM za stolica na HAAIZRAEL, sled koeto se... obrazq
13
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
През Х-а ми е дали ще го забранят дюнера.
12
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
През Х-а ми е дали ще го забранят дюнера.
11
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 4545 И ти не си кой знае колко умен бензина не е мюсюлмански, а ако имаш в предвид, че е произведен от нефт то и той не мюсюлмански поне у нас все още няма внос на арабски нефт.
10
9
 
14
 
! Отговори
4545 преди 6 години
"Ne kupuvaite musulmanski stoki! BOJKOT!" А бензин защо купуваш! Колко си "умен".
9
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не ми трябват европейски директиви. Аз просто не ги купувам.
8
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Охо, в "Мимас" са сложили ръкавици по случай интервюто и снимките!
7
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва да се забрани ВСИЧКО !!! Не Бай Тошо, турското робство ще търсим след време!
6
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ne kupuvaite musulmanski stoki! BOJKOT!
5
13
 
39
 
! Отговори
Ели преди 6 години
Не е вредна ли?! Истинската българска жена ще купи продукти от село ще направи на мъжете си сърмички, хляб, таратор, баница, шкембе чорба.И мъжете ще я гледат като писано яйце.Дюнер, защо, защото нямаме прекрасна българска кухня, ще си тровя мъжете с храна накацана от мухи, неясна мазнина и безумни количства вредни съставки повишаващи холестерола.Айде, не мерси.Който иска да яде на улицата, моите мъже не!!!!
4
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Един месец се хранете само с дюнери и сами преценете дали да се забранят.
3
4
 
7
 
! Отговори
Караамджиклиев преди 6 години
Ким сикиме
2
1
 
26
 
! Отговори
Дядо130 преди 6 години
Всичко зависи от хората.. едно нещо ако не се купува няма и да го има
1
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
на арабите да спрат тровенето