Референдум днес: Да се добива ли шистов газ в Добруджа?

Противниците смятат, че концесията ще замърси региона
17 дек 2017 08:47, Александър Попов
175
Референдум днес: Да се добива ли шистов газ в Добруджа?
Снимка: Булфото, архив

Днес жителите в община Генерал Тошево ще гласуват "за" или "против" добива на шистов газ в Добруджа. Те ще могат да упражнят своя вот в 47 секции в 42 населени места в общината, като право на глас имат над 12 000 души.

Противниците на идеята е, че добивът на газ в концесия от 35 години ще замърси региона и питейната вода, а основният поминък в региона е земеделието.

Въпросът на референдума е: "Против ли сте Община Генерал Тошево чрез Общинския съвет или кмета на общината да одобрява устройствени планове, определящи територии за проучване, добив, преработка на следните подземни богатства: нефт, природен газ, твърди горива, минни отпадъци?".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
1
 
8
 
! Отговори
Ха-ха преди 6 години
До ВасилевА бе пич,ти изби рибата!Е.Поптодорова(Ленчето с кремчето) била наказана от руските служби!Може би и са напъхали крема в чантата?Клептоманията си е болест,т.е. Божие наказание,един вид!И определено не е скоро придобита от тая персона(нон грата за българите).
44
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ето защо се заложи на опростачването на българският народ..сам да иска да отрови себе си и децата си..доката мазните управляващи си пребират зелените кървави мадонски знаци.
43
2
 
17
 
! Отговори
Хъш преди 6 години
Извличането на шистов газ се прави като се инжектира хидравлична течност под високо налягане в шистовите скали. Впоследствие, тази течност се смесва с питейната вода. Тя е ОТРОВНА за всички живи организми!!!
42
2
 
17
 
! Отговори
Хм преди 6 години
Ако ще си унищожаваме земята,само за да навредим на Русия от евроатлантическа солидарност-изглежда много тъ*по!Горе-долу украинска работа-съсипаха си държавата заради чужд интерес!Освен това,спокойно можем да редуцираме вноса от Русия(ако това е целта),като потърсим други източници,каквито се очертава да има в близка перспектива.Ама да си скапваме нашето,със съмнителна полза.Нека арабухите,азерите и руснаците си дупчат и замърсяват у тях!Едно е сигурно-добруджанци НЯМА да спечелят НИЩО от тоя
41
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Капитала милост няма, а предателстворо е безнаказано..къде е сега дядо ви Йоцо и Йовков да видят как хайдуците ще отровят най плодородната част на България..няма да имаме и вода за пиене..
40
2
 
18
 
! Отговори
anonymous преди 6 години
Няма да тровите БГ-земя, няма да крадете БГ-ресурси за западните фирми, разбрахте ли, гадини прозападни, слуги на Англия, Франция и САЩ??Може да се *** от яд, и без това няма полза от вас!
39
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е добив на газ от въглища. Въглищата се обработват с газове и вода и се отеля газ за горене. Не е шистов фракинг но е фракинг. Има много голяма вероятност от замърсяване, земетресения и пропадания на цели райони. България ще се лиши от най добрата си земя - 3 млн. декара чернозем!!!
38
16
 
8
 
! Отговори
ГАЗПРОМ САБОТИРА... преди 6 години
...ДОБИВИТЕ НА БЪЛГАРСКА ГАЗ !ПРОТЕСТИТЕ--- СА ПЛАТЕНИ И ИНСЦЕНИРАНИ ОТ ГАЗПРОМ!!!
37
23
 
7
 
! Отговори
ИСКАМЕ БЪЛГАРСКА ГАЗ преди 6 години
РУСКАТА ГАЗ --Е КЪРВАВА ГАЗ!ЗА НЕЯ --РУСНАЦИТЕ ИЗБИВАТ УКРАИНЦИ......НАШИТЕ БРАТЯ , ХРИСТИАНИ!ВЪН ГАЗПРОМ---ОТ БЪЛГАРИЯ!БЪЛГАРИЯ--ИМА НУЖДА ОТ СОБСТВЕНИ ЕНЕРГИЙНИ ИЗТОЧНИЦИ!
36
3
 
5
 
! Отговори
Див селянин преди 6 години
до 32! Обичам Русия няма спор! Но за сьжеление не сьм на газ а се отплявам с дьрва и вьглеща! Кола не ми трябва каручката ми стига.
35
3
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Прочетете колко е вредна технологията за добив на шистов газ...............вкарват се отровни химикали в земята....................казвам ви го като специалист...............инженер по добив на полезни изкопаеми.
34
0
 
2
 
! Отговори
До cazzo duro преди 6 години
Si senti per la bocca della tua madre, maiale..
33
3
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Айде тъпите и елементарни русофоби, дето спряха Южен поток да целуват *** на Ердоган и да му се молят за по-ниска надценка на газта,която пак идва от Русия.Добро утро, селяни прости!
32
2
 
13
 
! Отговори
Burzum преди 6 години
Предлагам да добиваме газ ,да отровим Добруджа ....няма да внасяме газ от лошата Русия ,ще внасяме жито пак от там....
31
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Зямата де дупчи и се вкарват химикали, подземен взрив събира водоизточника отровата плъзва навсякъде ПУСТИНЯ..и без вода за пиене камо ли за миене..21 век най скъпата сурвина питейна вода..
30
3
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Германия е зависима от Русия за газта, имат два северни потока................ама няма Южен поток, зашото тъпанарите прости елеменатарни от ГЕРБ спряха проекта.Има турски поток..............купувайте руска газ с турска надценка от Ердоган - диктаторчето самозабравило се.Добро утро, селяни прости!
29
14
 
7
 
! Отговори
cazzo duro преди 6 години
ай на бас, че руските продажници поне 500 коментара ще изакат!
28
4
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Искате независимост от Русия, нали?Тогава купувайте руска газ с турска надценка от Ердоган................ставате двойно зависими..............дори тройно зависими..................и от ЕС и Брюксел.Дори Германия е зависима от Русия за газа.Добро утро, селяни прости!
27
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Роско Довляка за енергийно независима от Русия РъБъ. Сондирайте по цялата страна и обърнете внимание на столицата. Там произвеждат газ с висока стойност. Второ, от утре спирате да купувате бензин, докато не национализирате Нефтохима. Така се прави независимост. А когато от чешмата потекат газ и вода, кой като вас.
26
7
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Русия е велика, Крим е руски, свикнаха ли западните лицемери от Англия, Франция и САЩ и слугите им в България???