В Асеновград след присъдите: Страх от мъст и още нещо

Родители питат: Кой ще защити децата им, ако ромите тръгнат да отмъщават
19 дек 2017 09:45,
132
В Асеновград след присъдите: Страх от мъст и още нещо
Нападението изкара хиляди хора на протест през лятото Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Майките и бащите на пострадалите при инцидента през лятото ще обжалват присъдите на нападателите

Родителите на децата от отбора по кану-каяк в Асеновград, които бяха нападнати от група мъже по времена тренировка през лятото, признаха, че се страхуват от отмъщение от страна на нападателите.

Още по темата

В понеделник Районният съд в града произнесе присъдите на 11-те подсъдими по делото. Петима от тях ще лежат в затвора за период от година и половина, oстаналите шестима получиха условни наказания.

След инцидента преди месеци се стигна и до етническо напрежение в Асеновград.

Във вторник майките и бащите на битите деца признаха, че са разгневени заради ниските присъди. Категорични са, че ще обжалват пред Окръжния съд в Пловдив.

"Това е подигравка с нашите деца. Очаквахме да отидат за повече от пет години в затвора, но прокурорът не си свърши работата", категоричен бе пред Нова тв бащата на един от пострадалите млади спортисти.

Други родители обясниха, че жителите на ромската махала в града неведнъж са проявявали агресия.

"Кой ще защити децата ми, ако тръгнат да отмъщават?", пита притеснен баща.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
1
 
2
 
! Отговори
do 92 преди 6 години
Kato ti slojat Istinata tam kadeto trqbva i vednaga pali6 , ti razbra li sega 4e ne e hubavo da se znae Istinata , izmislq si nqkakvi laji i tva e , gledai si jivota
89
1
 
1
 
! Отговори
Стоян Динков преди 6 години
До 91Всички сте едни и ***
88
2
 
3
 
! Отговори
До: 87 преди 6 години
Ти сега какво се мъчиш да ни наложиш , че Министър Ивайло Московски е прабългарин а не ром така ли , Роми е имало поне от 1400 години по тези Земи а после следващите вълни Роми са без значение кога са дошли в Европа
87
0
 
0
 
! Отговори
До88 преди 6 години
И това е така, но аз засягам въпроса с идването им изобщо на европейският континент.
86
1
 
9
 
! Отговори
Така е преди 6 години
Ами вие бащите трябва да тръгнете да отмъщавате. Видя се че няма кой друг. Ако се наложи, обединете се и действайте.
85
0
 
1
 
! Отговори
До 86 преди 6 години
Да, били са в тази част на Европа, но не само на Балканите.Много от онези, които надойдоха от Румъния, са потомци на катунари, циркулирали в продължение на векове от Унгария до Молдова и обратно. След Втората св.война се оказали граждани на Румъния.Катуни са се придвижвали още през Османския период отземи, които днес са в Гърция, до региони, които после са станали част от България. Техни потомци бяха докарани тук през 1973 г.Други са се движили от Унгария до Истанбул, през бивша Югославия.
84
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До-59:Ти пък кога си виждал хан Аспарух бе патлажан.Напиши в гуглето чъргубиля Мостич и ще видиш как е изглеждал обикновеният редови прабългарин дошъл с Аспарух.
83
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Основната маса я докара бай Тошо..Бай Тошо само прие роми които са си били тука на Балканите, т.е.такива които са си били тук.
82
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Решението е формулирано от 80.Но липсва управленска воля.
81
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Krom По твое време сте ги били, защото ги беше страх от властта! А и имахте числено превъзходство от млади хора, а сега всички сме над 45 -50 години! А както виждаш и ти си избягал на слънчице, а останалите дето останаха на сянка, деца не раждат! Съветът ти е за живково време! Чао и внимателно със слънчицето
80
0
 
4
 
! Отговори
баш тарикат преди 6 години
Ами на работата лекото,и на хляба мекото!Е,не става!
79
2
 
7
 
! Отговори
Krom преди 6 години
До Анонимен 77 - да? Така ли мислиш, мека китко? Е, щом ти помага. Обаче, нека те светна на нещо. Аз съм 69-ти набор. По мое време тая пасмина я биехме до по.сиране и да ти кажа - помага. Знаеха си мястото. Също както и обитателите на Виетнамските общежития - по онова време - виетнамци. А съм живял и сега живея на друго място защото го намирам за по добро и мога да си го позволя, слънчице.
78
0
 
5
 
! Отговори
кой ли преди 6 години
Ами станете мюсюлмани,и чакайте аллах да ви защити!........... страхливи!
77
0
 
19
 
! Отговори
Лесно и културно преди 6 години
Това е изходът - спри му кранчето с помощите и го принуди да работи.И в рамките на няколко месеца поне 70-80% от тях ще са се изселили от България по собствено желание.
76
2
 
18
 
! Отговори
Некъф преди 6 години
Стига сте ревали и чакали някой да ви защити децата. Ако някой тъмен ми закачи детето или го набие, кълна се в гроба на баща ми, че ще го убия с брадва и ще разчленя тялото му за да го изядат уличните кучета. Какво направихте в Асеновград? Пак се потдадохте на скритите агенти на НПО-тата и проведохте един цирк наречен мирен протест. Поне можехте да им запалите къщите.
75
0
 
10
 
! Отговори
Къде са гражданските преди 6 години
организации?Щом ще действаме цивилизовано, а не с шутове, нека поне няколко граждански организации да направят подписки из цяла България, с искане за референдум:- Приемат ли не-ромите това меко и снизходително, всеопорщаващо отношение на нашите институции спрямо екзотичния етнос?- Да се въведе ли мярката принудителен труд за всеки, който се опитва да паразитира на гърба на работещите?- Да се дават ли помощи и надбавки за повече от 1 дете на онези, които не щат да работят?
74
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
KromС бой не става, ние не сме роми за да падаме на тяхното ниво! Теа затвор не ги плаши, щото половината рода и приятели са там! Там той си е вкъщи, както каза един прокурор преди време по телевизията; Ромите със затвор неможе да ги уплашим! А и ти си живял до татарли, нооооо нещо ти е казало; спасявай си кожичката поссерко! Хах
73
0
 
7
 
! Отговори
Шиши преди 6 години
Български ПРОКУРОР да не си свърши работата?!?!??хАбсурд!!!Апропо, как се казва въпросният прокурор?
72
0
 
17
 
! Отговори
Krom преди 6 години
Ами Вие ще си ги защитите драги хора. Сдружете се, създайте си организация и вкарайте разум в главите на наглите *** по начина по който разбират - с шутове. Аз примерно, така бих постъпил. Но ... това според мен. А можете също така и да се изпокриете и да се вайкате по разни телевизии докато същите *** Ви сгазят. Но, да Ви кажа от личен опит - живял съм редом до Татарли - те разбират само от бой. И още - става дума за спортисти, не за поети все пак? Айде по смело.
71
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В немско метро един български ром ритна една жена и беше осъден на 3 год.затвор.Тук тумба роми пребиха едни деца и както казват в Англия, "правосъдието"ги изпрати до дома и им направи чай.