Българките раждат все по-късно, все по-рядко. Защо?

В родилните домове за Коледа цари празнична атмосфера
26 дек 2017 07:30, Петя Славова
303

Раждаемостта у нас продължава да намалява, а българките се решават да родят все по-късно, показват данни на НСИ. Напук на негативната тенденция в родилните домове цари празнична атмосфера.

Акушерката Боянка Комитска е отдала живота си на професията. За по-добро настроение по празниците с нейна помощ всички бебета в болница "Св. София" бяха облечени в коледни костюмчета, съобщава Bulgaria ON AIR.

През нейните ръце са минали стотици новородени. За всички години акушерство тя вече знае какво показва детският плач. Самата тя признава, че още в началото, когато била още на стаж, всичко я плашело - не само раждането, а и грижите за детето след това. Години по-късно обаче подхожда професионално към работата, като успява да игнорира вълнението, за да успее да си свърши работата.

В тази болница не я води само любовта към професията, а и конкретна причина - именно тук се е родило първото ѝ внуче. Вторият ѝ внук Божидар проплакал в "Св. София" точно преди няколко месеца, а тя самата помогнала да се роди.

На Коледа Боянка е натоварена с една по-различна задача - да облече новородените в коледни костюми. Така пременени, бебетата отиват при майките си, за да бъдат нахранени.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


303
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
191
5
 
15
 
! Отговори
(-_-) преди 6 години
До хамалии:Всеки изхожда от личния си опит. Безотговорни има и от двата пола.. Напоследък и от трите :)Наздраве!
190
21
 
16
 
! Отговори
Хамалии БГ Ганчовци преди 6 години
Това ,че всичкият мъжки плес събран тук да ни плюе жените трябва да знае че огромната част от Българските жени са страшно отговорни и си гледат сами децата именно поради причината ,че от вас мъжете никакви бащи и мъже не става.Намираме си младо свястно на физика и тяло момче което да ни направим дете и до там! Макар и да знае нито пита нито търси нито го вълнува какво е направил и как живее детето му.Това сте вие мъжете ходещи оплодители безотговорни като бащи за нищо не ставащи.
189
17
 
20
 
! Отговори
Българин на 32 преди 6 години
След няколко неуспешни връзки с българка се ожених за македонка, която учеше тук. Няма база за сравнение. Роди ни се дете, което тя гледа отлично, до мен е във всяко мое начинание, прави ми изненади, поддържа перфектна форма. Така че, бг мъже не си губете времето с нашите. Повечето само изискват. Не знам, май гледат много сериали от типа на Сексът и градът и се вживяват, но нито са секси, нито толкова умни. Странно на какво се надяват. А светът вече е малък и те определено губят надпреварата.
188
7
 
20
 
! Отговори
Хамалии БГ Ганчовци преди 6 години
Ако от всяка напомпена батка ставаше мъж то България щеше да пращи от мъже.Въпроса е ,че с тези отрови над 90% от днешните ''мачовци''са напълно импотентни и неспособни да задоволят сексуално и емоционално нормално една жена.Д не говорим ,че ако напраавим с такива деца то рискуваме те да са сериозно увредени.Нежата не е боксова круша жената не е куче тя не е Поп да и се оплакваш постоянно тя и трябва л'бов уважение разбиране и мъж силен не на мускул за да я бие ,а силен психически и финансово .
187
9
 
19
 
! Отговори
Хамалии БГ Ганчовци преди 6 години
Българина е доста комплексирано човече кое не знае как да се държи с жени. Вменено му е да е насилник и бияч и че така се постига равновесие в семейните отношения затова над 80% от жените са бити и малтретирани от инфантилни простаци и наркозависими нехранимайковци които тезата за живот им е чашката ,приятелите и салатката. Секса за него е едномесеечно изживяване и то в началото и доколкото той с малката си чурка успее да пръкне.За нейните желания ни помен от съпружески задължения след това.
186
5
 
14
 
! Отговори
до 196 преди 6 години
Арабката ти харесва защото не е еманципирана - седи си у вас, не работи, отглежда ти децата, посреща те на вратата нагласена в най-новите си дрехи, вечерята е сервирана, гледа те в очите когато и говориш, хвали те и ти ласкае егото.Е това си има и негативи - парите трябва да ги изкарваш само ти спуквайки се от бачкане.Някога ще ти се прийска равноправен партньор с който да си поделята задълженията по прехраната на семейството не послушна слугиня у дома.
185
18
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не ме интересуват българките. Има къде по-хубави и подходящи жени за женене. Само трябва да се огледате..
184
1
 
18
 
! Отговори
наблюдател преди 6 години
Проблема е, че няма българско селско население. По селата са възможни повече деца, но там няма млади българи. В 6-те големи града над 100 000 души където са младите хора пък масово апартаментите са по 2-3 стаи и там няма място за повече от 1-2 деца. В чужбина е същата работа, българите са наблъскани в малки жилища под наем и пак не става.
183
10
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много недоволни мъже в тоя форум бе! Жени нямало! *** били! Такива си ги търсите бе! Бг мачото иска жената да в макс на 25-26 години, да изглежда като любимата ми порно- чалга звезда, да им роди деца,които сама да си гледа, междувременно да им готви у слугува ( ракия ,салата), да работи и изкарва пари поне колкото тях, да има собствен дом и татко милионер.И после стои и мрънка как нямало жени ;)))
182
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
братовчед ми в лондон се ожени за бразилка, след 2 неуспешни връзки с българки, които му изневериха и постоянно се оплакваха. и двете са вече разведени, с деца и се скъсват да му звънят с глупави реплики като 'абе, аз как можах да те изтърва' или 'ей, колко хубаво ни беше едно време'. а въпросната бразилка е като немски пазач в концлагер и не дава жена да припари до него, бди денонощно и си пази своето :).. ще видим какво ще излезе накрая от всичко :)
181
9
 
6
 
! Отговори
До 191 преди 6 години
Абе другарю,прабаба ти все в етичния е живяла и са и давали детски!И пак е раждала много деца!
180
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
едно ще кажа на вечно недоволните, мрънкащи нашенки. имам собствен имот (не наследен), нормална професия и доходи, с изгладувано образование от чужбина. най-неочаквано, се ожених за..арабка от мароко, вече имаме дете и мислим за поне още 2! 100% истинска жена и още толкова истинска майка, не съм вярвал, че има такава любов и всеотдайност. нямам търпение да се прибера вкъщи и да сме заедно, и съжалявам, че пропилях част от живота си преди това. а на малкото останали нормални българки желая щастие
179
2
 
46
 
! Отговори
41112 преди 6 години
По времевто на живков паралелкте бха по 40 и повече учиници. СЕГА българката не ражда, защото няма никаква сигурност в живота й - нито за здравето и живота на децата, нито за собствения й живот и здраве. никаква сигурност за работното място, никаква перспектива за напредък и успех. ВИНАГИ българката е била отговорна майка и съпруга и затова СЕГА тя отказва да ражда нови роби на покварената система.
178
3
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Раждаемостта в България продължава да намалява, защото българките раждат в чужбина. Раждаемостта в България се поддържа на 90% от ***, които раждат като мишки.
177
28
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Демографски срив - това е наследството от 45 години социализъм и управлението на Тодор Живков.
176
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
252-*** специалисти са се изказали за няколко часа по демографската криза в България!После що демографията ни тичка надолу?1Еми за ей туй!
175
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гледам честитката за тока и се дивя на яката такса"отговорност към обществото".Потърсете я и вие.Какво означава това?Някой не си плаща тока и го плащат нашите семейства.Същото сега го готвят и за водата.Номера ,ако мине следват храните и т.н.Честита Коледа.
174
29
 
27
 
! Отговори
Бедния Българин преди 6 години
българката е просто животно. иска нормален мъж , а като намери въпросната будала започва да хойка със други. Разбира се тя е объркана , не знае какво прави, ти си виновен, и тн. Търси $ и нищо друго, няма значение дали е турчин , германец важното е да има $. Деца ли ? на 24 , 25 г. се жени и на 29 , 30 г. вече е разведена. Просто животно затова ако ще си търся жена, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО няма да е българка , че от такива животни само за една вечер ми писна вече.
173
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
що бе ние имаме 5 деца , ама 4те са в Холандия .
172
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ??? Ама за някои има пари да дундуркат по 5-6 деца ,нали ?Да получават социялни без един ден трудов стаж .Пенсия до като е жив . Вони на дискриминация на българският етнос .Умишлена ,целенасочена .