През 2018 – очакват ни феномени и от космическа гледна точка

Слънчеви затъмнения, пътуване до Луната, разказва астроном
29 дек 2017 09:40, Петя Славова
7

2018-та година ще бъде интересна от космическа гледна точка. Очаква се да има 5 слънчеви затъмнения, като първото ще бъде на 31 януари, но няма да може да се наблюдава от нашата страна.

Към края на 2018-та се очакват и две комети, които да преминат през нашата страна. Това обясни астрономът от БАН Пенчо Маркишки в студиото на "България сутрин".

"Науката определя нашето бъдеще, то е напред в космоса, както са казали много учени. Предстои отново да посетим Луната в началото на 2019-та година", обясни Маркишки пред Bulgaria ON AIR.

Той обясни също, че интересът на хората към науката запада, но определени филми са средство за неговото връщане. Маркишки обясни, че няма подкрепа от държавата, но има млади хора, които вършат работата си с желание и именно те са причината да има бъдеще за астрономията в България.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
Аврора преди 6 години
Петя Славова, какво значи думата "работи" във вашето издание?!Не включва ли случайно поне една проверка на тия глупости, дето ги е изговорил този "учен от БАН" в световната мрежа?! Най-простото изписване на думите затъмнения 2018 на който и да е международен език веднага показва, че през идващата година ще има 3 (три) слънчеви частични и 2 (две) лунни пълни затъмнения, от които първото е на 31 януари, и т.н. ... И кометите по принцип не преминават през държави, и през нашата няма да преминат
6
1
 
2
 
! Отговори
Цецо преди 6 години
До Анонимен 1Би ли пояснил какво точно искаш да кажеш? И малко повече наблегни на правописа...
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този защо не уточнява точно по коя магистрала ще минат или ще минат през околовръстното за по напреко? Или може би по северната тангента дето свършва до Бенковски под моста? Да точно от там ще минат и под моста ще спрът за да одморят да хапнат и след това ще продължат.
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да не забравяме и великите турски опити!!!!
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Може би са искали да кажат че ще преминат през нашата страна както пирон през кисело мляко. Няма да се налага ограничаване на движението по нито една магистрала.
2
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не ми стана ясно кометите от къде ще минат като преминават през нашата страна-по магистрали Тракия, Струма , Хемус или ще минат напреки през полето
1
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боко феодала пари дава за военни, милицаи, ***, съдии и *** трябва да се правиме на общество каквото не сме и да си бъркаме по дупките. защото сме лъжци БАН да и уените да ядат кравешшка тор защото те не гасуватт за еднокнижни простаци. Китаец случайно откри самоизграждащо се стъкло а мръсните крадливи комунисти построиха БАН.