В един блок в Бургас: Саниране и... всичко тече, всичко пада!

На едни им гръмнала печката, на други - полилеят! И са на свещи
3 яну 2018 20:00,
96
В един блок в Бургас: Саниране и... всичко тече, всичко пада!
Снимка: Кадър "Нова телевизия"

Жителите на цял блок в Бургас живеят в истински ужас от септември, когато жилищата им били подготвени за саниране.

Работниците, дошли за ремонта, се захванали най-напред с покрива. Разчистили, раздигали, но така и не санирали. Оттогава, завали ли, в апартаментите в блок №9 в бургаския камплекс "Изгрев" настъпва истински ад. Тече по стените, отлепя тапетите, напоява килимите, а печки и осветление гърмят.

Работниците пък изчезнали, а коя е фирмата изпълнител – не е указано никъде.

Още по темата

"Когато вали, тече по касата на врата, парцалите са навсякъде", разказа една от потърпевшите пред Нова тв.

Друга пък обясни, че преди няколко дни в апартамента й паднал полилеят. "Токът щеше да ни избие, от 22 септември сме на свещи и прожектори", разплака се жената.

Друга, също през сълзи, казва, че всеки се е приютил някъде за празниците.

"Тук всичко пада – пердета, щори, корнизи. Едната микровълнова печка ни изгоря", разказа жената.

Хората се съмняват, че някой въобще ще ги обезщети.

"Живея на третия етаж. Тече при всеки дъжд. Обещаха ни, че ще работят по празниците, но никой не дойде. Нито един от входовете не е готов", обясни пък мъж, също един от живеещите в блок №9. 

Хората били посетени от представители от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Те им обещали да предприемат мерки. Строителите обаче ги няма, а жителите на злополучния блок не вярват, че някой ще им помогне.

"Наясно сме с проблема, който имаме в този блок, и с неколкократните наводнявания на последните етажи. Направили сме протоколи за щети. Съгласно договора, строителят има ангажимента да отстрани щетите за негова сметка, за което ние ще следим. Хората ще бъдат обезщетени с ремонт на жилищата, в зависимост от това какви са щетите", обеща инж. Веселина Цекова, представител на общината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
1
 
8
 
! Отговори
мишо преди 6 години
В Общината знаят коя е фирмата ама не я издават. Сигурно е много специална и е платила предварително за строителния ангажимент. А живущите трябва да знаят, че Безплатно-такова животно няма, никога не е имало, няма и да има. Ако си бяха направили ремонтите щеше да им излезе по-евтино и да бъде по-качествено. А после щяха да не рушат защото им е струвало пари.
69
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стига простотии!Изолацията не е саниране!Санирането е цялостно подновяване на сградите-ел.инсталации,водопроводи и т.н,плюс изолациите.Първо се проверяват панелните сглобки и се прави преценка от архитект.
68
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама лепенето на стирупор и смяна на хидроизолацията на покрива и тук таме дограми не е саниране.Никой не поглажда най-важното - конструктивните връзки и инсталациите. Просто управляващите видяха възможност за голяма кражба и я използваха. реално 50% от парите са прибрани в тяхните джобове,останалите са за ремонта и за фирмаджиите.
67
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да не е само този блок? Може в него работата да е най-зле ама в още много блокове се появиха течове,които преди не ги е имало.
66
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами да не се бяха вързали на гербаджийските лъжи.
65
1
 
12
 
! Отговори
Гражданин преди 6 години
Ас понеже съм видял в испания как се сънирват блокове и къщи нищо общо с нашето то даже и санирване неможе дасе каже в испания един блок примерно от 4 входа с по 8 етажа се санирват поне 7-8 месеца ама имат много процедури а тука какво правят за 2 месеца санират блок от 8 входа и после що валяло ами като са краде като за последно как няма да вали вътре ас се чудя как не е паднала някоя санировка ??? Дане дава бог дасе стигне до там ама ако непочнат даго правят както трябва може да стане някоя...
64
1
 
14
 
! Отговори
Щерю преди 6 години
От строителната фирма изпратили специален Новогодишен поздрав до живущите в блока с песента - "Тече, всичко тече..."
63
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българите не са способни да съберат 5лв да си платят стълбище и асансьор , вие чакате да протестират-- фантастика от всякъде.
62
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой взе "комисионната" от 30% за уредената поръчка? Него намерете и ще стигнете и до другите!
61
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ха-ха-ха, помните ли какво каза Бай или забравихте? Че *** нарочно били против това щастие, безплатно, ама съвсем безплатно, държавата да ти подобри апартамента. Както беше казал един известен писател, безплатно е сиренцето в капана за мишки. А с овчето си бездушие и търпение, нашият народ се превърна в мишки. Лъган, мамен, заблуждаван, ограбван от един илитерат, подобие на Ким Чен Ун, който го занити на първо място по бедност, смъртност, необразованост. Гласувахте за него, търпете.
60
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Видимите резултати на Суджук ефенди! Който им се върза на обещанията плаща скъпо. И къде е днес Свинетка, нали тя беше организатор и главен лъжец и крадец? Няма яяяяяя!! Тишина от "най-печелившата" партия у нас. Жалкото е, че партията на Суджук ефенди е корумпирала на всички нива обществото, и отговорност от никой не се търси. Цацата си е техен човек, явно получава своят дял, да му мислят обикновените хора.
59
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
да ви помогне меркел
58
4
 
34
 
! Отговори
,doel преди 6 години
ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ
57
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами, то за "безплатно" почти винаги е така!Сега да съберът пари и да заплатят на фирма с договор, както си му е реда!
56
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е проблем... Сигурно ще има доста анцузи за подсушаване!
55
5
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Парите нали са "усвоени"(откраднати) от ГРОБ и Свинетка,на кой му пука че тече?!
54
4
 
38
 
! Отговори
Боко молекулата преди 6 години
Аз вече не се занимавам с магистрали, ***, строителство и убийства. Аз хвърлих папската корона и вече не чета Вини Ту. Ще ставам учен. Всеки ден гледам под микроскопа молекули.Брей това молекулите били голяма работа. Като сложа слънчеви очила молекулите изчезват. Като сложа микроскопа молекулите се показват. Цяло чудо са тия молекули. А? Разбрахте ли как изчезнаха парите от КТБ?Вие представяте ли си? Вече дори не ми трябват чували за новото КТБ-2.
53
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А, не така!Момата е герберасткият кмет-слънце. В Неговия вилает такии раути ниама.
52
2
 
9
 
! Отговори
anonimen преди 6 години
4е kak gori toq stiropor minalata godina mai be6e edna baba i se zapali apartamenta to4no v takav saniran blok pojara barzo obxvana i trite apartamenta nad neq i davat napravo kak gore6e fasadata
51
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ne vqrvam na horata da se navodnqvat apartamentite, da im gorqt uredite, da ima realna opasnost da gi udari tok i te da si traqt i da chakat nqkakvi komisii sled vreme eventualno da im dadat nqkakvi pari, dokato te s risk za jivota si kupuvat novo obzavezdane. Ako beshe istina napisanoto do sega da imashe razbiti glavi na tezi tarikati, koito sa opropastili apartamentite na horata.