Тече, всичко тече... в саниран блок за едни 3 млн. лева

"Късметлията" - бл. 16 в бургаския комплекс "Меден Рудник"
14 дек 2017 07:00,
94
Тече, всичко тече... в саниран блок за едни 3 млн. лева
Снимка: Facebook

Жилищен блок в бургаския комплекс "Меден Рудник" протече, след саниране, за което са платени близо 3 млн. лева, алармираха потърпевши.

Сградата не е имала никакви проблеми преди ремонта, твърдят хората. Сега прясно санираният блок капе отвсякъде и при всеки дъжд апартаментите се наводняват.

"Живеем в някакъв ужас, най-много се наводняват жилищата на последния етаж, но и апартаментите под тях са с течове. Климатиците, които поставиха пък изгоряха - дали от влагата или от неправилно поставяне - никой не знае", оплакват се пред "Монитор" живущите в бл. 16.

Те са информирали за проблема общината и фирмата-изпълнител. До момента обаче от компанията не са предприели никакви действия, за да отстранят проблемите.

Течовете започнали още преди завършването на ремонта. Според хората от блока, причината е, че изпълнителят е свалил старата изолация на покрива и на нейно място поставил нова, която обаче се оказала крайно некачествена.

"От таваните на последния етаж шурти черна вода, която се просмуква по стените и по фугите стига и до долните етажи. Изолацията на места не е довършена - вижда се отдалеч. Потрошиха милиони левове, само за една фасада, а ни докараха страшни проблеми. Жилищата ни мухлясват и се рушат от течовете", недоволстват хората.

От община Бургас заявиха, че са запознати с проблема и са дали предписание на фирмата-изпълнител да се заеме с отстраняване на течовете в 20-дневен срок. 

Ако дотогава компанията не изпълни задължението си, спорът ще бъде отнесен за решаване пред съда.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Малоумно и просто население.... Огледайте се!!! Управлението на България се опитва да прикрие мизерията, а в същото време да помогне на домакинствата да направим едно елементарно спестяване на енергия и увеличаване продължителността на живота на дупките в който живеят българите, защото не искат и ги мързи да го поддържат (собствения им дом)!!!!
83
1
 
0
 
! Отговори
ПенаОтНощнатаСмена преди 6 години
епа те тека ви се пада .. като участвате у тая мега-кражба на Гроб :D
82
0
 
7
 
! Отговори
Анна Каренина преди 6 години
В Москва, но не само там, а в цяла Русия панелите блокове по-познати с прозвището си "КОМУНАЛКИ" не ги санират, а просто ги разрушават и на тяхно място построяват нови блокове, но не отново панелни, а монолитни ( от тухли), санирани, изградени по най-новите стандарти в строителството! ФАКТ! Иначе, санирането на панелите сгради в Чехия, Германия, Румъния и оставите държави от бившия социалистическия лагер беше направено до средата на 90-те години на XX-и век! ФАКТ!
81
0
 
5
 
! Отговори
Що е то? преди 6 години
Отвънка гиздаво, отвътре гнидаво?Саниран блок.
80
0
 
10
 
! Отговори
Дядо Соци преди 6 години
Едно време се оплакваш на партийния секретар и въпроса се урежда. Сега няма на кого да се оплачеш.
79
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така е и аз ядох едни безплатни кебапчета на предизборно на бсп та още немога да се оправа ама и те затуй до там го докараа
78
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е па екстра сега както поскъпва водата таман ще събират дъждовна за wc
77
2
 
12
 
! Отговори
Mariec преди 6 години
Аз питам на кого беше нужно санирането?моята къща никой не санира.хвърлят се пари за махане на предишна санировка за да си минат от реда.аз не съм ли гласоподавател и не плащам ли данъци и санирането на апартаментите на другите?това беше много легална кражба и pr.
76
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 82Лукойл - да не е Индийска, АЕЦ "Белене" - май братушките ни отвориха на тая "далавера"...Същите тези наши "братя" изеха от хората земи, техника, *** чрез поставените си "мутри- комунисти", изнесаха си тежката промишленост, зависеща единствено от техните ресурси.... и куп поразии още. Не занм - това брадство, господарсто ... или робство се нарича. А, и са избили не малко българи, пак чрез техните пионки в България!
75
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре де,съдейки от коментарите,на всички е ясно,че това е поредната огромна кражба на управляващите.Защо тогава печелят и съставят трето правителство ? Излиза,че ни харесва да ни мамят и ограбват.
74
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ???? На бабати хурката . Американско робство ,а някъде продалжавало руското . Е такава ***.тия и най големият т..пак не може да измисли . Или си мъж или си жена . Средно нема .
73
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 79 А членовете на БКП-ГЕРБ ? Апропо, вие си ги заслужавате ,червенотик..веничета.
72
2
 
11
 
! Отговори
Мара Балканска преди 6 години
В общи линии тази програма за "БЕЗПЛАТНО САНИРАНЕ" е обикновена PR АКЦИЯ!Понаправят 4 - 5 блока в няколко по-големи градове и дотам! А другите блокове и градове, какво - да рухват ли? Трябва да се сатира НАРЕД по години на построяването на сградите - 50- те, 60-те, 70-те, 80-те,......., а не само блоковете на наш' те хора!
71
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 75Китайците имат поговорка, изтегла вода мелница не върти . Нашите необразовани комунисти-социалисти си търсят бай Тошо и всичките простотии на отминало време. Продължавайте , защото вече 30 години го търсите бай Тошо , ама нищо не намерихте освен глад за вас и членовете на БКП-БСП . Апропо вие си го заслужавате .
70
3
 
10
 
! Отговори
???? преди 6 години
Това т.н. "САНИРАНЕ" е измислено от новите ни господари, материалите са от чужди фирми, струват скъпо, а труда е от нас българите - струва евтино, и сметката се плаща също от нас - и за труда и за материалите, та и за процентите на "избраните"! На строителен техник плащат по 500 до 800 евро, а на чистач в Дания - 1500 евро! Няма такава гавра! 500 г. - турско, 50 години - руско (като в някой части на България то продължава), а сега американско робство!
69
0
 
17
 
! Отговори
???? преди 6 години
Показателно е, че за толкова години, няма ни един протест! Страх ги е да не си загубят работата, т.е. робството на ръба на оцеляването! Кога в България ще има национална стачка!? Кога!? Ц....те като станат мнозинство може би?! Няма ни един осъден! Карат си чисто новите коли, даже ги возят, охраняват, строят си сараи, палати, живеят като царчета! Баламосват ни по ТВ-то - самолети, вартолети.... дрън, дрън. А ние съветваме децата си ... терминал 2!? Ей, бедни ми българино
68
0
 
8
 
! Отговори
???? преди 6 години
Няма кой да Ви работи за 500 евро, а определени хора да прибират по 30-40% процента от бюджета! Свиквайте, деградацията в държавата е пълна. Що българи живеят и работят в чужди държави! Братята *** не са толкова прости, всъщност са мързеливи, и ниско образовани, ама хора не останаха в тази държава. Тотално сме я закъсали, не само в строителството, във всичко е така. И стига с тия глупости, дали ще са ГЕРБ, БСП.... или някакви "нови", ние като народ сме си виновни, робско мислене, страх!
67
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще перифразирам Тодор Живков: Каквото аз съм построил, вие и със стиропор не можете да го облепите.От 30 години насам държавата ни е повсеместна бутафория, некадърност и безсилие.
66
2
 
30
 
! Отговори
Еееееее, преди 6 години
Нали ламтят за безплатно саниране. Сега ще си платят десетократно.Наивността се плаща скъпо.Това е само началито.
65
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе нали парите са усвоени.