За неправилно изпреварване: Шофьорите ще олекват с 10 точки?

Толкова ще се взимат и за каране в насрещното по магистрала
Обновена: 9 яну 2018 15:04 | 9 яну 2018 14:30,
50
За неправилно изпреварване: Шофьорите ще олекват с 10 точки?
Снимка: архив "Булфото"

Ново завишаване на санкциите за нарушение на пътя готви властта. Една от идеите е за неправилно изпреварване да се отнемат 10 контролни точки на шофьора, вместо досегашните 8.

10 точки ще се вземат и и за шофиране в насрещното платно по магистрала или скоростен път.

Тези предложения са част от промени в наредбата за контролните точки. Новите идеи са обявени за обществено обсъждане, пише "24 часа".

Още по темата

В края на миналата година депутатите решиха, че шофиране в насрещното ще се наказва със 1000 лв. глоба и отнемане на книжката за 3 месеца.

Когато същото нарушение е извършено повторно, глобата е 4000 лв., а книжката ще се взема за 6 месеца.

В промените в наредбата е предвидено още младите шофьори да получат максималния брой точки две години след като са взели книжка.

Ако през това време тя им е отнета, този период няма да се причислява към стажа.

Броят на контролните точки ще се възстановява с 1/3, ако водачът премине допълнително обучение. Това ще може да се случва само веднъж в годината. Точки ще се връщат и ако докаже, че е платил глобите си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За пореден път, поредна глупост! Алооо за толкова години само увеличаване на глоби и после същия брой смъртни случаи, а уж ей този път ще се оправим. Да ви светна, нямате реална информация за причините за катастрофите, защото все гледате да е виновен човек и да освободите от отговорност общини и държава. Назначихте само калинки и вече няма и кой да мисли при вас, само се иска да слушат, а не да търсят решения. От тия двете и предлагате и грешни мерки, които няма как да решат проблемите.
23
2
 
12
 
! Отговори
Az преди 6 години
Кел файда от санкции като няма кой да ги наложи. В София всеки кара както иска - по трамвайни релси, по алеи в парковете, в еднопосочни улици, в насрещно. Пеминава се двойно непресечена линия, завива се от грешна лента, спира се на забранено спирането. И какво ли още не и то пред КАТ и до сега не съм видял катаджия даже да иде да направи забележка на водачите.
22
1
 
4
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 6 години
До АнонименНе знам за какъв се мислиш ти, че да ми пишеш, след като си поредната овца, чието гражданско мнение се показва основно тук в коментари под името Анонимен. Не искам да ме следва никой, просто не искам да сте овце. Може пък и аз да стана овчар някога, като идола ти Боко мутрата. Нещо грешно ли казах анонимна овчице ?
21
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не се ли разбра, не санкции и глоби, а добра подготовка и вменяване на отговорност.Тъпотата на управниците ни е безкрайна.Ограничения и санкции, те не искат да разберат, че това нема да подобри шофирането.Когато у нас започне да има минимална справедливост на всички нива, когато корупцията се ограничи, когато управниците дават пример за честност, обективност и уважение към народа, тогава и народа ще се замисли да спазва закона, да уважава другия, да бъде за пример.А не за пример кой краде повече
20
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Начина е затвор за по сериозните нарушения. Примерно неправилно изпреварване. Първия път глоба, втория път глоба и после затвор, щото на бай мутрафон му дреме на дедовия, колко е глобата и дали ще кара с книжка. Той е Бог, той е безнакзан и има право да кара, както си иска. Само дето кара нова супер сигурна кола и при евентуално ПТП създадено от джигитския му начин на каране, най-вероятно няма и да пострада.
19
0
 
9
 
! Отговори
Тираджия преди 6 години
Те един бандит от 8 години го издирват и не го хванаха мен ли ще хванат че изпреварваме неправилно ?
18
5
 
8
 
! Отговори
знещ кое боли преди 6 години
Мощни глоби които се удвояват след месец, и при незаплащане почукване от съдия изпълнител на вратата ви. Това е начина за справяне със пакистанското каране на талиги по пътищата!
17
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До HeinrichHimmler Не знам защо си мислиш, че си оргиналиен или интелигентен, че да трябва всички да те следват. Нямам абсолютно никаква представа, кой те е довел до тази заблуда.
16
0
 
2
 
! Отговори
Светлозар преди 6 години
Обичам те моя любов
15
5
 
8
 
! Отговори
стефчо преди 6 години
Единствения начин да се противодейства на това селташко-комплексарско шофиране е скъсване на дирника от глоби и санкции до дупка!
14
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-добре да олекват с един скапан трезор с ПАРИ, и наказанието да се увеличава прогресивно с всяко следващо нарушение, без таван. Скапани мизерници, цялата държава се е втренчила в жалките ви простащини! Няма дъно за шоферската мазна тъпотия.
13
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хубаво, ама кой ще гарантира, че това ще важи за всички.
12
7
 
6
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 6 години
На всички , които слагат минусчета на коментарите ми - обратно в обора овце!
11
11
 
22
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 6 години
Интересно при 2-метров трап на платното пак ли ще отнемат точки ако минеш отсреща, за да не си изпочупиш колата ? Оправете пътищата и после мислете закони дерибеи гадни!
10
3
 
28
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 6 години
А на Бойко кортежите , ще им взимат ли 10 точки за неправилно изпреварване ? Или това ще важи за простолюдието за пореден път ?
9
1
 
14
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 6 години
До олелеТи си ми идол. И аз моля всички вързани за електрото неподаващи сигнал водачи да си заврат ръчката за мигача в аналното отверстие! Поне да знам, защо не дават мигач. НЕДАВАНЕТО НА МИГАЧ Е ВЕЧЕ БОЛЕСТ!
8
1
 
5
 
! Отговори
интересно преди 6 години
Как ще ги спират? На завоя ли?
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До а??Не знам, ама щели да дават по 10 точки бонус на пилотите на бързо прелитащите самолети, както и на кацащите на най-неподходящите места в насрещното с мигащи аварийки
6
0
 
6
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 6 години
Всъщност отнемането на точки не е санкция за нарушение, а има контролно-информативен характер.
5
2
 
14
 
! Отговори
123 преди 6 години
Лошо няма. Те и без това повечето катастрофи са точно от такива изпреварвания. Нека има глоби, писна ми от самоубийци.