Обвинения и спорове: Чия е вината за питбула убиец в Мокрище?

Собственици и роднини си прехвърлят вината
30 яну 2018 10:20,
177
Обвинения и спорове: Чия е вината за питбула убиец в Мокрище?
Снимка: архив, Reuters

Трагедията в пазарджишкото село Мокрище, където домашен питбул уби тригодишно дете породи взаимни обвинения между роднини и собственици.

Кучето от породата, смятана за опасна, е собственост на лелята на детето. То обаче е било вързано в двора с дебел синджир и според собствениците и съседите досега не е проявявало агресия.

Вчера тригодишният Тошко отишъл в дома на леля си, както правел често, и поседял при нея и бебето ѝ. В един момент казал, че отива до тоалетна и излязъл на двора. Повече не се върнал.

След 15-ина минути лелята тръгнала да го търси на улицата, но не го намерила. Едва по-късно открила тялото му при кучето.

Още по темата

Задържани за случая са трима души – лелята, нейният съпруг и бащата на детето. Майката работи в Германия и се е прибрала днес сутринта.

Оказва се, че Тошко е имал навика да се разхожда сам.

"Това дете е без надзор, бабата въобще не го е гледала. Как може тригодишно дете да ходи по улиците без надзор?", възмути се братът на задържания собственик на кучето. Майката е в Германия, дядото е на работа, бабата къде е била?", попита мъжът.

"Кучето не беше агресивно. Отговорността за това дете носят майката и бащата, не невинни хора. Трябва да се търси отговорността на родителя", каза пред bTV съсед на семейството, отглеждало кучето убиец.

Хора от селото разказват още, че това дете е скитосвало и по центъра, което е на 2 километра. Кучето не беше агресивно, не е използвано за боеве, каза друг съсед.

Кучето все още е в двора, вързано. Според Петко Митев, директор на ОД по безопасност на храните, не е опасно то да остане там. Трудно е да се каже какво е отключило агресията му, предстои да се извършат следствени действия по отношение на неговата агресивност и ще се реши съдбата му, каза Митев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вижте как е по Света, а не да се мъчите сами да откривате колелото.Защо по Света няма такива случки?Значи там нещата са решени.
18
9
 
20
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Особено коментар 1 е НАПРАВО ЗА ЛУДНИЦАТА - кучето щяло да плати с живота си! Толкова сте изплющяли във ***, че всички линейки вече са закъснели!Говорите за 3 годишно детенце бе шеметаци!
17
14
 
14
 
! Отговори
Kik преди 6 години
Къде му е намордника на това куче? Има си закони но *** не ги спазва.. Такива животни трябва да бъдат приспани!
16
10
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 1Кучето няма вина? Кучето, което е УБИЛО дете, няма вина? Кой има вина- ББ ли?Евала, после защо хората бягат от България.
15
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ДедоЕ да де, то и тва не е хапало никога никого, директно е убило един ден.
14
3
 
26
 
! Отговори
Феликс преди 6 години
Според статистиката в щатите за последните 12 години питбул кучета убиват хора в средно веднъж всеки 17 дни.Това превишава ДВУКРАТНО убийствата от всички останали кучета взети заедно...Направете си сами извода...
13
6
 
33
 
! Отговори
Дедо преди 6 години
Сегашното ни куче го имаме от години-само лае,не е хапало никога.Ама веднъж на едни комшии им дойдоха внучетата и нещо взеха да го пляскат с една дрянка.Ей така,щото са лапета.Казваме им-стига,оставете животното-те пак го шляпат.И той като се обърна и одра едното по краката.Рев,чудо.Казвам им да не го дразнят,ама като нямат възпитание,така ще е!
12
5
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много обичам като се почне с вечната мантра 'кучето не беше агресивно'. На кого му пука какво е било кучето- убило е човек. Значи Е агресивно. Питбулите не са кучета за бесни комплексари, жалко че главно такива ги гледат.
11
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бойните породи кучета са големи сладури, но в много държави са забранени за отглеждане, защото хората немогат да ги гледат и възпитават нормално и често избиват комплекси за малоценност като си взимат яки кучета. Лошото е, че когато човек е комплексиран до такава степен, взима ирационални решения и това е опасно за останалите
10
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И тия взаимни обвинения ще върнат ли живота на детето ? И кучето да убият - след дъжд качулка. Жалко за пропиляния човешки живот на едно детенце !
9
6
 
31
 
! Отговори
БХК преди 6 години
Ако кучето беше на някой от българския етнос, тогава щеше да е проблем.
8
6
 
28
 
! Отговори
Rucifer преди 6 години
Просто в белите държави, някои породи са забранени за отглеждане. Старфоршир териера, винаги е сред тях. Жалко за детето, макар и от малцинствен произход.
7
8
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
не е проблема в кучето, нито в стопанина, а в родителското безхаберие. въпрос на време е било да има инцидент, след като само се разхождало по улиците на 3години?!? очевадна липса на контрол и родителска грижа! да се потърси наказателна отговорност на родителите на детето!
6
4
 
50
 
! Отговори
Киртак преди 6 години
Куцо и сакато отглеждат опасни породи. Животното си е животно. И безобидни породи хапят без видима причина. А закона за детето си е само на книга. Особенно сред населението, което ни съди в Страсбург когато им бутаме незаконните къщи, че пречим да си отглеждат децата!!! "Четири лапи" и БХК явно този случай не ги касае!
5
15
 
50
 
! Отговори
Анонимен. преди 6 години
Няма какво да се решава съдбата му...Куче, което опита човешка кръв се екзекутира незабавно.
4
15
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някои породи трябва да се забранят за отглеждане в България.Който развъжда- евтаназия.И строго спазване и прилагане.
3
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пак цензура с пълна пара. Дори да цензурирате, няма как да промените фактите. Винаги има възмездие!
2
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Естествения подбор е еволюционния регулатор, който се компенсира с числеността на популацията!
1
18
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
очевидно и просто око е, че вината е на родителя на детето и липсата на контрол. След като кучето е било вързано, собственика му няма вина. Кучето също няма вина, но най-вероятно ще отнесе обвинението и ще плати с живота си за безхаберието на хората...