Кондукторка свали дете от автобус, дало 10 лева, нямало дребни!

Майката е възмутена и от бездействието на останалите пътници
31 яну 2018 13:50,
193
Кондукторка свали дете от автобус, дало 10 лева, нямало дребни!
Снимка: архив, Булфото

12-годишно момче бе оставено насред пътя в Горна Оряховица, защото дало на кондукторката банкнота от 10 лева, с която да си плати автобусния билет. Грозната сцена се случила в понеделник сутринта пред погледа на десетки други пътници, които станали безучастни свидетели, съобщи вестник "Борба".

Кондукторката казала, че няма пари да му развали, поискала монети и когато момчето отвърнало, че в момента не разполага със стотинки, му посочила вратата.

Майката на 12-годишното дете разказа, че то взело автобуса както всеки ден, за да стигне до училището си "Георги Измирлиев" в 7:30 часа.

"Обикновено винаги му оставям стотинки, но точно в този ден ми бяха свършили дребните. Не съм очаквала, че може да стане такъв проблем. До училището му има няколко кръстовищa и затова не съм съгласна да ходи пеш, ако не дай си боже го беше блъснала кола, кой щеше да носи отговорност", коментира майката Нели Цапрева.

В крайна сметка бащата на негов съученик дошъл и го закарал до училището, тъй като родителите му били на работа.

"Постъпката на кондукторката е нечовешка, но и останалите в автобуса що за хора са? Толкова ли не можаха да дадат по 10 ст., за да платят билета. Никога няма да се оправим – умираща нация и липса на държава", каза жената.

Тя допълни, че работи в магазин, в който чести клиенти са роми, и когато на някой от тях не му достигат пари, друг винаги откликва с някой лев.

"Защо, след като ромите могат да са задружни, ние не можем? Всеки има проблеми и неволи, но малко човечност не изисква кой знае колко", допълва майката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
31
 
5
 
! Отговори
сталинградчани разни преди 6 години
До Мдааа - държавата да съди родителите, че са пуснали детето на 12 години само, а не са го придружили до училището! тва не училищен автобус, в америка им отнемат родителските права на такива!
99
3
 
25
 
! Отговори
Мдааа преди 6 години
Родителите да съдят транспортната фирма!
98
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До POPAами там има хора, които плащат данъци, а при нас останахме много малко плащащите .... Повечето чакат наготово от държавата
97
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изпишете името на кондукторката да я чете цяла България.
96
3
 
10
 
! Отговори
Нека виии преди 6 години
Тази красива територия е заслужава този мат'рял.За това природата удря бай *** с криза ,мизерия и простотия цели 1335 години.
95
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тръгваме си от Палма де Майорка, до самолета 3 часа, с ръчен багаж, на автобус /неорганизирани туристи/ шофьорът/говореше балеарски, нещо като каталунски и по-лошо/ сочи една табела и крещи - що бре, давал съм 50 евро за два билета които струват общо 8 не могло, да давам 20, е като немам - на следващата спирка ни свали багажа показа ни разписанието, и със сигурнос каза развалете тия пари бе, ***, тука си имаме правила, които трябва да спазвате - иначе - чемодан, вокзал, масква!
94
2
 
24
 
! Отговори
Името! преди 6 години
Дайте името на кондукторката да благословим нея и родата й!!!
93
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АКО БЕШЕ МОЕТО ДЕТЕ, УТРЕ СЪМ С НЕГО В РЕЙСА С ЕДИН ЧУВАЛ СТИНКИ ПО 1 ... ШЕ И ДАМ АЗ ДРЕБНИ...
92
4
 
10
 
! Отговори
POPA преди 6 години
A pak na zapad (Sweden) karat decata na u4ili6te s taksi, ako deteto e samo edno, ili 2-3 v nqkoy rayon naprimer, razbira se za smetkata na darjavata. Ina4e decata se karat s specialni mikrobisu ako u4ili6teteo ne nablizo.
91
6
 
29
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Четете ли? Четете ли?Това уважаеми патреОти и пишманродолюбци е днешната действителност! Една от безбройните причини да обърнем гръб на България , и да си потърсим късмета в странство! Всяка думичка на тази майка - извира от душата! Това е "поредното огледало" в което можете да видите собствените си изкривени от мизерия лица.
90
5
 
20
 
! Отговори
Без избор преди 6 години
Много ме е яд че живея в тази Балканска дупка.Нямам избор и трябва да живея м/у селяни и мутри.Нямам избор защото се грижа за старите си родители които получават по 200 лв пенсия.Който живее в бедна държава на стари години сам остава.Ще дойде и моя ден когато ще замина от тук.
89
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не мога да повярвам какви овце са се возили в този автобус за да не предприемат нищо..
88
1
 
21
 
! Отговори
новобългари преди 6 години
У нета са първи на всичкоНа знания, на идеи, на бойНо излизат навън и не мож ги познаЕдни тихи, покорни, послушниТуй е то новобългарина
87
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Mrasni hora ksk ne ste pomognali na deteto kolko struva edin bilet bg denili prosti tova napravi demokraziata na gerb v bg palna anarhia gadove besrasli4ni ta tova dete sko e vascho konduktorkata selska tapa ako sa zigani schte treperisch nali
86
0
 
1
 
! Отговори
Котешки очи преди 6 години
До ГоранДа и при мен се е случвало и то няколко пъти.
85
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Рускинята да започне да пътува в рейсовете и да помага на хората.После да се отчита в сайта...
84
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Достоевски го е казал в "Престъпление и наказание" чрез устата на Мармеадов, когато говори в кръчмата с Разколников Мармеладов му казва (цитирам по памет) "Бедността не е порок, но мизерията е порок".Без пари започваме да оскотяваме, да се озлобяваме, да умираме като скотове. Да се крием по ъглите на душите си.Комунистите ни дават по 500 лв. подаяние и искат и да сме доволни от тази мизерия.
83
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нямало ли е рускини или поне русофили в автобуса?
82
0
 
55
 
! Отговори
Румяна преди 6 години
Госпожо, майката на засегнатото дете.Ако четете тези коментари, обръщам Ви внимание, че става въпрос за кондуктор. Кондукторът е този, който трябва да продаде билет на пътниците, следователно той трябва да разполага с платежно средство-пари, за целите на заеманата длъжност. В случая кондукторът е застрашил живота и здрето на Вашето дете , неизпълнявайки задълженията си във връзка със заеманата длъжност. Потърсете сметка за това от фирмата извършваща транспортната услуга.
81
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
10 лв са много пари бате нема пари, как да ги развали?Тя на ден тази контрольорка харчи 3 лв. едно кисело мляко, малко хляб и вече там един домат.Откъде да намери пари да развали такава крупна сума? Все пак товеа са цели 5 евро.На нея заплатата и е 250 евро.