Родители на протест срещу насилието в детските градини

Хората искат камери и по-високи заплати за учителите
45
Родители на протест срещу насилието в детските градини
Снимка: "Дарик"

Родители от няколко града в България организират протести срещу агресията в детските градини. Днес на улицата излязоха майките и бащите от Бургас, утре се очаква същото да направят и във Варна, Пазарджик и Плевен.

Родителското недоволство ескалира след случая на учителска агресия в детска градина "Брезичка" в Бургас.

Протестите са в подкрепа на гражданската инициатива, която бе внесена в Народното събрание с искане за мандатност на директорите и началниците на РУО, видеонаблюдение във всички помещения на ясли, градини и училища, информира "Дарик".

Предложенията, внесени в Народното събрание, включват и увеличаване на заплащането на учителите, намаляване броя на деца в групите, ранно пенсиониране на всички, които работят с деца и др.

Протестите не са срещу учителите, категорични са от Националния инициативен комитет за качествена и иновативна образователна система.
 


45
Още от Страната
Шизофреник уби майка си в Пловдив, задържаха го
Напиши коментар Коментари
42
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Дали майката работи или не, това ли е най важното?!Всеки си преценява сам.Децата трябва да ходят на градина, да общуват с връстниците си.Не гледайте в чужда къща.Въпроса е, че там трябва да,се чустват добре,а не да ги малтретират.
41
2
 
3
 
! Отговори
Галя преди 6 дни
В един прост магазин за дрехи има камери,където се продават парцали,за собствено успокоение на работодателя дали за това,за което плаща заплатата, се извършва както трябва,а тук колко години им трябват да намерят ресурс да инсталират във всяко детско заведение камери, като става въпрос за отговорност към човешки животи. Проблема не е в некадърните и изкукуригали учители,защото агресивни хора има в почти всяка фирма или институция,но проблема е в незнанието на хората на това какви са ни правата и
40
2
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 1 седмица
работата на детския учител в момента е ад.За година си пар,цал.Слуга си на деца, родители обслужващ персонал, директори.Всичко в градината е на твой гръб.Ако нещо не се промени
няма да може да се работи в скоро време тази професия в България
39
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
"Мойте деца бяха точно два месеца на детска градина."

Честито. На 20 още ще се изчервяват като искат да си купят нещо в магазина.
С такива родители как да не ги съжалиш децата. Сигурно сте и вегани?
38
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Спокойно бе. Скоро няма да останат учители, от които да се оплаквате. Но за сметка на това собствените ви га менчета ще ви отмъстят на самите вас един ден. Нали са царете на вселената и всичко им е позволено? Тепърва ще берете плодовете на либерално-краваро-джендърската доктрина и "западн/ал/о" възпитание.
37
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ВСИЧКИ знаем колко важен период е ранното детство, не напразно психолози се обръщат за всичко по нататък в живота на човека КАКВО Е ПРЕЖИВЯЛ В РАННОТО ДЕТСТВО. ТОЧНО ПО ТАЯ ПРИЧИНА В ЕВРОПА СЕ АКЦЕНТИРА В/У ВРЪЗКАТА РОДИТЕЛ ДЕТЕ И НЕ ПОЗВОЛЯВА НА ИНСТИТУЦИИТЕ ДА Я КЪСАТ. РАБОТНОТО ВРЕМЕ НА ДГ Е ОТ 8/9 ДО 16/17 Ч, ДЕЦАТА СА 7/12 В ГРУПА, АКО МАЙКАТА НЕ РАБОТИ СИ ОТГЛЕЖДА ДЕЦАТА, В ЗАДЪЛЖИТЕЛНИТЕ ГРУПИ 3/4 ЧАСА ПРЕСТОЙ, ТУК ВЪЗПИТАВАМЕ МАЙКИ КУКУВИЦИ- МЯТАТ ДЕЦАТА 11/12 ЧАСА ПОЛОВИНАТА НЕ РАБОТЯТ.
36
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Нека и тези такси и налози да се увеличат, Андрешко е свикнал само да мрънка и да тарикатее, да живеее почти без пари, но да мисли, че всеки му е длъжен. Децата са си личен ангажимент и всеки да помисли какво той им дава, а не обществото да му е виновно. Социализма свърши и за всичко се плаща.
35
11
 
6
 
! Отговори
до 33 преди 1 седмица
Ами по тая логика нека се увеличат драстично и здравните осигуровки, всякакви държавни такси, винетките и прочее - така ще отпаднат всякакви претенции към каквото и да било, всички ще сме доволни и нещата ще вървят по мед и масло.
А колкото до "бизнеса" с отглеждането на деца, всяка педагожка е свободна да се включи в него. Не ми е известен случай някой принудително да е назначаван в обществените детски градини "да си хаби нервите". Пробвайте се в частни такива или като гувернантки.
34
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До анонимен 35
Първо си ВЪЗПИТАЙТЕ децата .Не може едно дете на 5-6 г. да се държи с учителя като с махленска клюкарка, да й говори на "ти", и на фамилия, без да използва обръщението "госпожо", да я апострофира на всяка дума и най-нагло да й казва в очите,че лъже. Чак тогава разпнете учителите. Първи си вижте невъзпитаните деца. Вие 1 не може да понасяте и още в 7.00ч. сте го довели първо за да се отървете от изцепките му, а учителите трябва да понасят терора на невъзпитаните с дни и часове.
33
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
В Пловдив е същото . Отнасят се с децата по същия начин , наказват ги и това ги стресира за дълго време . Такива събития се запечатват в тяхната памет и ги запомнят завинаги .Не си мислете , че като се наспят и ще забравят за скубането и боя . Ревем , че децата ни са малко , а се отнасяме с тях като като наши врагове . Възпитаваме или преподаваме бойни изкуства . Като нямат добър подход към децата да ходят на 3 смени шивачки или да продават вестници такива педагожки .
32
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Всички говорят против учителите....да има и такива като тази в Бургас и не ги оправдавам....Но има и супер невъзможни деца, които по цял ден крещят /по 5-6 в група/,бият се, щипят се, замерят се....просто един ад. Нямаме право да записваме децата, но ако родителите дойдат и видят за какво иде реч,ще си посипят главите с пепел и няма да смеят да си отворят устите повече.
31
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Решението е да се увеличат драстично таксите за посещение. Към всяка безплатна или почти безплатна услуга претенциите са големи. Оплаквания от частни градини почти няма. Отглеждането на деца отдавна е бизнес и никой не е длъжен да си хаби нервите, а загрижените майки да кръстосват магазините.
30
23
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Камерите са единственото решение. Торзмозът в детските градини е почти повсеместен и е открай време. Всякакви опити за решаването на този проблем доскоро бяха обречени. Единствено записите успяха да го извадят наяве. Хич да не се правят на ударени тия от министерството - учителките щели да се стресират, милите, че ги записват. А децата не се стресират като ги третират като затворници на строг режим.
29
11
 
10
 
! Отговори
Хаха преди 1 седмица
Учи ги как се ядат шамари докато танцуват хоро. Много полезно няма що. После защо агресират срещу възрастните хора...къде ли са се научили на агресивно поведение?
Интересно защо отбягвате въпроса?
Кой доказа , че децата са системно малтретирани ?
Вие или камерата?
28
11
 
23
 
! Отговори
Майка преди 1 седмица
Вие майки искате дори и тържества да ви изнасят разлигавените ви дечица, представления да ви изнасят учителките. За 1 лв. на ден - храна 3 пъти, парно, обучение. Неблагодарници! От видеото е видно че Иванова се мъчи да ги научи на нещо, това не го забелязвате.
27
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Много злоба има в изказванията, особено на магазинерката от Кауфланд.
26
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
В Япония например всички детски заведения са с камери и качени в интернет. Така всеки родител има парола и по всяко време може да провери какво се случва с детето му.
25
2
 
12
 
! Отговори
323 преди 1 седмица
ГЕРБ не иска мандатност,защото всички началници и директори веча са от тази "партия"!Мандатност и за общинските началници и "експертите" от РУО и общините-някои надминаха рекордите при бай Тошо!Искаме истинска демокрация-стига мимикрия на демократичност!
24
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Най-доброто възпитание е домашното. Обаче, когато мама и татко работят, а и баба и дядо също, защото пенсионирането дръпнато във времето с цел белким се гътнат по-рано, децата принудени да посещават подобни детски обществени заведения. Държавата е тази, която трябва да осигури контрола за родители онлайн по всяко време.
23
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Няма нищо по-хубаво от това родителите да имат възможност да се грижат за децата си. Добри деца с потенциал се отглеждат с много любов и грижи. Оставени на други да ги гледат и възпитават е нож с две остриета. Малко са плюсовете за децата в тази възраст ходещи на градина.