Задържаха лекар за убийството на Жоро Плъха в Пловдив

48-годишният Иван Димитров може да получи до 20 години затвор
3 мар 2018 19:55,
280
Задържаха лекар за убийството на Жоро Плъха в Пловдив
Снимка: "Монитор"

Пловдивски лекар e задържан за убийството на Жоро Джевизов. Това е рентгенологът д-р Иван Димитров. Окръжна прокуратура-Пловдив повдигна обвинение на 48-годишния лекар Иван Димитров от град Пловдив за извършено на 2 март 2018 г. убийство на 40-годишния Жоро Джевизов, съобщиха от Окръжната прокуратура, цитирани от "Фокус".

Още по темата
Извършени са огледи на местопрестъплението, разпитани са множество свидетели, извършено е претърсване и изземване, назначени са тройна съдебно-медицинска, ДНК и химически експертизи, вкл. за наличие на барут и капсулен състав по взетите от обвиняемия обтривки, приобщени са записи от камери.

Димитров е неосъждан. Същият не притежава разрешително за оръжие.

Обвиняемият е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, в рамките на които предстои да се преценят предпоставките за внасяне на искане до съда за вземане на мярка за неотклонение "Задържане под стража".

Припомняме, че 40-годишният Жоро Джевизов от Столипиново, по известен като Жоро Плъха, бе открит мъртъв върху капак на кола в Пловдив. След прегледани записи на охранителни камери, се допуска, че убитият преди това е опитал да открадне фар на кола. Има информация, че убийството е възможно да е извършено вследствие на опит за самозащита.

Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което пловдивският лекар е обвинен, е лишаване от свобода от десет до двадесет години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


280
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
1
 
8
 
! Отговори
до Полицай преди 6 години
Гледай си тулупа ушев ... и не се напъвай да мислиш!
105
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До наблюдаващотдалечСамо че те са се биели извън дома на доктора! По време на бой имаш право да се защитаваш, след като противникът ти е извадил нож!И стига вече с тези мекокитковски опити да бъде предизвикано съчувствие спрямо загиналия крадец!Докторът е отървал всички нас от една голяма напаст, от престъпник, готов да извади нож!
104
2
 
43
 
! Отговори
Свобода за доктора! преди 6 години
И орден "За гражданска доблест", защото е отървал пловдивчани от тази напаст.Помислете само какво можеше да се случи, ако онзи ром се беше измъкнал или отървал с поредната лека присъда - пак щеше да краде, с готовност да извади нож, ако собственикът го завари по време на кражба! Ами ако следващият собственик, който го спипа, се окажеше старец, жена или дете? Можеше да бъде заклан, за да не посочи после крадеца на полицията!Затова докторът е герой, предотврати възможна бъдеща трагедия!
103
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако съм на лекаря, ще си платя гаранцията, ще се изделия в чужда страна, където не сктрадирст за България (демек всички) и ще си практивум там ...
102
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ъъъу от кога даваме 10-20 години за убийство при самозащита, ако съдът приеме, че това убийство е при самоотбрана?
101
1
 
9
 
! Отговори
Българин преди 6 години
До наблюдаващотдалечПак да те попитам:Бил си там свидетел ли, видял си това, преглеждал си записите от камерите ли...?Просто кажи - това твоето хипотеза ли е или нещо подплатено с факти?
100
46
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма значение, че жертвата е крадец. Убиецът си е убиец. Повечето от вас се е случвало да откраднете по нещо макар и дребно. Трябва ли да ви застрелят за това? Това, че държавата и органите и допускат такива като жертвата да вършеят безнаказано е друг въпрос. Всички игнорираме държавата, обаче ревем, че нямало държава. Държавата сме ние.
99
2
 
19
 
! Отговори
До наблюдаващотдалеч преди 6 години
Охо, наблюдавате отдалече, но сте съвършено сигурен какво и как се е случило? Да позная ли, Вие сте избягалият съучастник на убития крадец?
98
2
 
42
 
! Отговори
factotum преди 6 години
Много бързо го намериха извършителя, ако беше доктора жертвата а плъха извършителя можеше и да не го намерят!
97
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще лежи като за човек, а той застрелял един плъх, зоополицията не спи!
96
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стотици "неразрешени" "случаи" на ромски безобразия.... ама бързо намериха - доктора българин - дал своята скромна лепта в очистването на един гнусен плъх от гърба на обществото! Докторе - ако прочетеш.. или някой ти предаде написаното...Поздрави от Франкфурт! Малко останаха мъжете с характер като теб! за останалите - бягайте от клоаката в която баща и съпруг защитил живота на близките си,
95
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи, при убийство при самозащита затвор, а при убийство поради пияно шьофиране глоба! Мисля, трябва добре да се прегледат начите законотворци. Предполагам, мнозина от тях са или такива, които очакват да ги застрелят при самозащита, или такива, с айкю под 50.
94
2
 
28
 
! Отговори
Българин преди 6 години
До наблюдаващотдалечВ слуая лекарят и семейството му не са ли също ЖЕРТВИ??
93
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Българин... не са *** в столипиносо а просто са по тъмно куожи гербери
92
1
 
7
 
! Отговори
Българин преди 6 години
До наблюдаващотдалечТова кой го казва?Ти ли го казваш, като свидетел, или?
91
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
слава на доктора,,когато държава няма сами трябва да избиваме крадчците и бандитите
90
2
 
8
 
! Отговори
Пенчо П. преди 6 години
Радев, къде си бе? Няма ли да се изкажеш по въпроса? Или то съдбата на отделната стадна единица не ти влиза в полезрението?
89
31
 
7
 
! Отговори
наблюдаващотдалеч преди 6 години
До БългаринНямаше да е оправдан! Лекарят го е преследвал, жертвата е бягала, далеч от дома на лекаря. Доктора е убиец! Не може да се робува на чувства!
88
2
 
32
 
! Отговори
Do 101 преди 6 години
Като полицията не си е свършила работата, се налага точно това и ако подаде оплакване ще кажат че фар е незначителна част и няма да направят нищо по въпроса.... Избавил е светът от един *** на гърба на обществото, а ние го упрекваме.... С бонбони ли е трябвало да го посрещне...
87
3
 
23
 
! Отговори
Имам предчувствието. преди 6 години
..че за пръв път от много време насам хората ще защитят един лекар, въпреки наложилата се тенденция по медиците да се плюе без замисляне...Жалко, ама все е нещо!