Задържаха лекар за убийството на Жоро Плъха в Пловдив

48-годишният Иван Димитров може да получи до 20 години затвор
3 мар 2018 19:55,
280
Задържаха лекар за убийството на Жоро Плъха в Пловдив
Снимка: "Монитор"

Пловдивски лекар e задържан за убийството на Жоро Джевизов. Това е рентгенологът д-р Иван Димитров. Окръжна прокуратура-Пловдив повдигна обвинение на 48-годишния лекар Иван Димитров от град Пловдив за извършено на 2 март 2018 г. убийство на 40-годишния Жоро Джевизов, съобщиха от Окръжната прокуратура, цитирани от "Фокус".

Още по темата
Извършени са огледи на местопрестъплението, разпитани са множество свидетели, извършено е претърсване и изземване, назначени са тройна съдебно-медицинска, ДНК и химически експертизи, вкл. за наличие на барут и капсулен състав по взетите от обвиняемия обтривки, приобщени са записи от камери.

Димитров е неосъждан. Същият не притежава разрешително за оръжие.

Обвиняемият е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, в рамките на които предстои да се преценят предпоставките за внасяне на искане до съда за вземане на мярка за неотклонение "Задържане под стража".

Припомняме, че 40-годишният Жоро Джевизов от Столипиново, по известен като Жоро Плъха, бе открит мъртъв върху капак на кола в Пловдив. След прегледани записи на охранителни камери, се допуска, че убитият преди това е опитал да открадне фар на кола. Има информация, че убийството е възможно да е извършено вследствие на опит за самозащита.

Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което пловдивският лекар е обвинен, е лишаване от свобода от десет до двадесет години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


280
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
5
 
11
 
! Отговори
Шопо преди 6 години
Само адвокат Марковски може да помогне...
125
1
 
23
 
! Отговори
FRTSMVSMNVMNHLDMN преди 6 години
До Анонимен.... и нямаше да съдят кьопека Г. Д .щото е свещен ! " Интеграцията " им означава те да ни крадат да ни убиват безнаказано щото били малцинство а ако ние от мнозинството ги третираме по същия начин - всичи средства срещу нас . Господ да ни пази !
124
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как разбраха че има оръжие и го е застрелял , след като няма регистрирано такова.По ред причини записите от камерите са неприемливи в съда и ако не кажете го на всички които търсиха джапчии със разни записи от съмнителни камери.Щом е лекар ще има лев за добър адвокат , ще влачат делото , после ще се по забрави , докато един ден не почне да съди медийте за клевета ...
123
1
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тук присъдата ще зависи от това коя тълпа ще е по-голяма и по-добре въоръжена пред съда. Давайте, братя българи!
122
1
 
59
 
! Отговори
сатаната преди 6 години
Защо за ... да се предполага,че е свалял фар от колата,а за доктора вече едва ли не му произнасят присъда.Я първо го докажете,господа разследващи,ама не да го нагласите,както ви е угодно,а твърдо и неоспоримо да го докажете.
121
1
 
63
 
! Отговори
1974 преди 6 години
Трябват ни танкове и автомати това е решението за тия плъхове
120
1
 
72
 
! Отговори
Зиги преди 6 години
Братя Българи ,давайте да защитим д-р Димитров .-( ако разбира се, е действал при самозащита в дома си )Всеки в дома си действа при самозащита .Отнася се за всеки един от нас.Всеки може да изпадне в такава беда .Да дадем отпор на грешното правосъдие .
119
4
 
77
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама ако тоя с ножа го беше убил, щяхте да пишете само, че се казва Г. Д., нали?
118
2
 
55
 
! Отговори
Зиги преди 6 години
СВОБОДА за д-р Димитров ,ако "Плъха" е влязъл в дома му.Глоба за оръжието .
117
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма значение да ли в момента е правил кражба ,просто е било наложитено да стане това и ако доктора наистина го е направил да бъде освободен незабавно и безнаказано
116
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До епитафияАко от Белене би крадяло,гроб също не би видяло...
115
1
 
9
 
! Отговори
По Ралин преди 6 години
До епитафияАко КТБ би крадяло,Гроб не би видяло.
114
1
 
18
 
! Отговори
епитафия преди 6 години
Да не би фар крадялоне би гроб видяло!
113
20
 
3
 
! Отговори
Фарамацефт преди 6 години
До Изтрещял ДокторПосле викат ,че рентгеновите лъчи не били вредни....
112
14
 
4
 
! Отговори
Реалофил преди 6 години
И това пред областната оправа на втория по големина град в България?!Полицията къде е ? В Румъния на всеки болевард по една патрулка има ....Униформените ни с девиз ;"Они ми плащат колкото да не умрем ,а аз им работим колкото да не заспим"Едно време полицаи ставаха само избрани сега ,който не си намери друго става полицай и заработва на две три други места допълнително.Полицейската заплата трябва да е нето 1300 лв стартово на най- ниско звено....
111
21
 
9
 
! Отговори
Социопат преди 6 години
Роми с ножове, лекари с незаконни пистолети в нощите ( около 03ч.) кво става в тоя Пловдив див див див ?
110
6
 
19
 
! Отговори
Писимист преди 6 години
Ако е бил нападнат от плъха с нож е в право да го гръмне ,но ако е за един фар е за присъда (освен 1 година за незаконно оръжие +х г. за убийство).Дори хан Крум и арабите само ръка са рязали за кражба...
109
3
 
18
 
! Отговори
Майничка преди 6 години
ДО РомаТи от затвора ли пишеш? На лекар който си защитава семейството ли ще посегнат. Явно Бай *** няма капчица съвест и е тръгнал на отмъщение...
108
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до 131Не се разбра на кого какво искаш да кажеш.
107
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до ПолицайНе е полицай. Това е ромът, който пише по-долу. Не му обръщай внимание.