И замириса на море! С цени от 7-10 лева за сянка на плажа

МС определи концесионери на четири плажа по Южното Черноморие
34
И замириса на море! С цени от 7-10 лева за сянка на плажа
Снимка: архив, БулФото

10 лв. за чадър и толкова за шезлонг ще заплащат туристите на плаж "Росенец-север".

Цените за съоръженията на плаж "Св. Влас - болницата" са съответно по 7 лв.

Чадър и шезлонг за по 9 лв. ще се предлагат на плаж "Слънчев бряг - север“ а на плаж "Несебър - юг" цената им ще е по 8 лв.

Правителството определи днес концесионери за четирите плажа по Южното Черноморие след проведени конкурси, като те са задължени да предлагат посочените цени. Договорите се сключват за срок от 15 години.

Средствата за организация на целогодишно санитарно-хигиенно поддържане на плаж "Росенец-север" са в размер на 20 000 лв. без ДДС.

За инвестиции за целия срок на концесията за подобряване на пешеходния достъп до морски плаж "Св. Влас - болницата" са планирани 272 000 лв. без ДДС.

Сумата за подобряване на облика на морски плаж "Слънчев бряг-север" е 12 567 875 лв. с ДДС. Инвестициите в мерки за опазване на околната среда и защитените територии на плаж "Несебър-юг" са 4 891 749 лв. с ДДС.

Определени са и размерите на концесионните плащания към държавата за всяка календарна година.

За плаж "Росенец-север" сумата е 12 092,40 лв. с ДДС, за плаж "Св. Влас-болницата" - 64 807,45 лв., за "Слънчев бряг -север" - 1 664 784,18 лв. и за "Несебър-юг" - 320 756,11 лв.


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
4
 
! Отговори
Мен преди 3 години
До ВЪПРОСТо и без пари да ги направят за какво ти е да ходиш на нашето море? Освен ако разбира се не изпитваш огромно удоволствие от това да се къпеш в отпадни води и да ядеш развалена храна поднесена от вечно вкисната сервитиорка и да пълниш гушите на доказани престъпници.
28
2
 
10
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 3 години
АНГЕЛКОВАааааа... КАКВО СТАНА С ОБЕЩАНИЕТО ТИ, ЧЕ ПО СКЪПИ ЧАДЪРИ И ШЕЗЛОНГИ ОТ 4.00 лв. няма да има ??? НАЛИ ТОВА ОБЕЩАВАШЕ ПО ВСИЧКИ ТЕЛЕВИЗИИ ПРЕДИ ГОДИНА, ГОДИНА И ПОЛОВИНА! ИЛИ ОБЕЩАНИЯТА ТИ СА ЛЪЖЕ И ПОЛОВИНА!!!
27
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой да ти ходи на море в България вече. Аз ходя лятото до Бургас, че да хвана летището :)
26
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много е дразнещо това с цените за чадърите. Хората като отиват на море значи имат и пари, но да гледаш как половината чадъри са празни е глупаво. Затова в Гърция не се плаща за чадър, а се пие едно кафе и готово.
25
1
 
16
 
! Отговори
Абсурдистан преди 3 години
Докато има балъци, ще има и тарикати! Важи не само за плажа а и за мошеническите цени в магазините ни, неща които съм виждал в Европа са понякога в пъти по евтини от тук, говоря за напълно еднакви продукти!
24
0
 
17
 
! Отговори
"-" преди 3 години
В Гърция, в началото на септември, на малко тихо островче, когато температурите са поносими, а жегата не е изцеждаща, тълпите туристи ги няма и цените са достъпни, а морето е кристално чисто!!!!!!Привечер в някоя тиха кръчма с гръцка музика, прясна риба и бира или узо!Семейството се зарежда с много енергия и положителни емоции!-)))))))
23
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И замириса на море а ? А като отидеш на морето ???? мирише на друго .
22
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Балъци винаги е имало и ще има! За това печелят и тия с чадърите и шезлонгите!*** нали бай *** требе да се похвали, че плаща по по 10 лева за сянка на плажа, иначе кой ще го оцени, че е "на ниво"...
21
3
 
13
 
! Отговори
Мистър Сенко преди 3 години
На море за сянка ли да ходя? Сянка имам и пред вкъщи.
20
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И замириса на БАЛЪЦИ.
19
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 11За кое "гроздИ" питаш бе провинциалистче??За това на Вълчо от пловдивските села или за някое друго на поредният селски бек??Това "гроздИ" не го ядат и прасетата, само плякани провинциалисти като теб ла/пат тоя пик/оч.....
18
1
 
10
 
! Отговори
Виц преди 3 години
Седят сърби в кръчма пият и си говорят ,Кога ли ще стигнем ние гърците ,а от съседната маса един румънец вика -по тихо момчета моля ви , да не събудите българите... !)
17
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е затова отивам Гърция , ще им плащам за плажа.
16
1
 
9
 
! Отговори
Хахаха преди 3 години
Аз няма да плащам! Ще ги да за билет за някъде другаде!
15
2
 
11
 
! Отговори
Гръка преди 3 години
Ех кога ще ги стигнем гърците? Ако не ги стигнем поне можем да ходим там :)
14
2
 
28
 
! Отговори
11 преди 3 години
И защо плажовете трябва да се дават на концесия? Излиза, че нашето море не е наше, следователно гръцкото море е наше - там няма мутри, а като си поръчаш питие за 3 евро получаваш два шезлонга, чадър и масичка. Тука нашите са идиoти. Да не говорим за отходните тръби и на третия ден сереш и повръщаш.
13
2
 
11
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 3 години
И да си нямаме проблеми с паркоместа, че от Ивропата са тука... да не ви шамаря
12
2
 
8
 
! Отговори
Много кока и бело преди 3 години
Дано дилърите на слънчака да са заредили, че се очертава силен сезон в силна икономика. СЛАГАЙ БРУНЕЖИЛЕТКИТИ, МИТИ ГИ НЕМА
11
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само за да се влезе с кола в Албена е 10лева
10
23
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
кисело ли е гроздето бе гладни мишленца ХАХАХАХААААААААААААААААААААА