Убит и тежко ранен в "Арсенал"! Причината – пожар, виновни – работниците!

Други пострадали няма, разследват причините за инцидента
Обновена: 14 мар 2018 12:30 | 14 мар 2018 12:23,
98
Убит и тежко ранен в "Арсенал"! Причината – пожар, виновни – работниците!
Снимка: архив

Пожар в един от цеховете на оръжейния завод в "Арсенал" е причина за трагичния инцидент от тази сутрин.

Един загина, а друг е тежко ранен при аварията в казанлъшката оръжейница.

Не става въпрос за взрив, а за запалване на бъркалка. Отговорни за тежкия инцидент са работниците, които не е трябвало да бъдат в помещението и така са нарушили технологичната дисциплина и мерките за безопасност. Това стана ясно от думите на вътрешния министър Валентин Радев в парламента.

Още по темата

"Няма взрив, запалила се е една бъркалка. Това е едно помещение, където се работи дистанционно. Вътре има бъркалка, където се забърква смес на барутна основа. Двамата са били вътре, а не е трябвало. Съгласно технологията и мерките за безопасност е трябвало да бъдат отвън", каза шефът на МВР.

Той обясни, че управлението на този процес е изнесен отвън и има табло с бутони. "Тепърва предстои да се изясни защо работниците са били вътре", допълни Радев.

Министърът коментира че и в този, и в други заводи, инцидентите стават заради човешка грешка и неспазване на правилата.

Радев заяви, че КОС ще направят проверки, а след това и МВР ще излезе със становище по случая.

Пострадалият мъж ще бъде настанен с в клиниката по изгаряния в Пловдив. Загиналият е на 27 години.

По-рано министърът на икономиката Емил Караниколов нарече инцидента производствена трагедия и припомни, че оръжейницата е частно дружество.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
3
 
13
 
! Отговори
манипулираш! преди 6 години
До Анонимен 22Бг работник ще влезе и във вулкан, АКО му НАРЕДЯТ, не заради 50лв, а заради ЗАПЛАХАТА от УВОЛНЕНИЕ, ако не се подчини.Много изгодно изкривяваш действията на работниците.
16
1
 
16
 
! Отговори
ахахаха преди 6 години
така им е било наредено, но уви мъртвия не може да се защити...
15
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А, не се и съмнявам, че работниците са виновни! Най-вече загиналият! Собствениците нямат никаква вина, нееее, няма начин!
14
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Частникът е добър стопанин, е, разбрахте ли го най-накрая?Кой не скача е червен, комунизмът си отива, спете спокойно деца. Смешни сте. И трагични. Капитализмът се оказа не недоносче, а загнил вонящ труп.
13
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Работниците са тези които не трябва да се подчиняват на неразумните заповеди на своите работодатели, и за това са виновни.Естествено работодателите са изнудвачи и пристискат работниците да бъдат престъпници.Но това че работилниците се подават на подават на изнудването да станат престъпници не ги оневинява.А изнудването е недоказуемо затова нашето законодателство го анулира, естествено има изключение когато изнудвача не си плаща където трябва.
12
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Управляващите още живеят през комунизма. "Всичко що е частно - не ни интересува. Там държавата не се меси, ако ще да се избиват."
11
6
 
5
 
! Отговори
АНТИ преди 6 години
Българите тук, в условия на свободия се самоизяждат помежду си.Само военен режим (Пиночет) оправя положението ни.
10
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
виновни работниците!никой не си е помислил друго!
9
2
 
14
 
! Отговори
вярно ли е преди 6 години
По БНР казаха, че имало скоро съкращения на работници в завода.Кой знае, как се притесняват останалите, дали нЕма да ги изхвърлят ?!
8
16
 
10
 
! Отговори
трафалгар преди 6 години
българите не спазват никакви правила, както на пътя, така и на работа...масово работят необезопасени, това са останките от соц. манталитета!! ако е имало проблем с таблото, е трбвало да сигнализират на шеф, има си хора които отговарят за различните дейности! жалко за загиналия млад човек.
7
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Работниците сами няма да се вкарат в риск за живота заради печалбите на чорбаджията. Някой меринджей ги е заплашил с уволнение. Ама много лесно винаги работниците да се обвиняват.
6
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Били са вътре да си вземат малко от сместа на барутна основа с която може да си напряват взривно устройство. С това взривно устройство може да си гърмят на воля каквото си поискат. Бай *** ако не си вземе нещо за сън той не може да заспи. Така и Вуте го попитали. Защо си хвърли каскета на комшията у дворо пък после прескочи дуваро да си го вземеш? Е как защо бе? Казал Вуте. Та я ако не окрадем нещо немоем да заспим цела нош бре!
5
5
 
31
 
! Отговори
Милен преди 6 години
До АнонименМного е вероятно да не са влезли ей така щото са решили, а защото нещо наистина не е работело. Знаем БГ началниците как реагират в такива ситуации.. влизаш или си уволнен. А ТЪПАКА Радев веднага се изходи... работниците били виновни и то забележете ВИНАГИ при такива аварии...
4
4
 
24
 
! Отговори
Светла преди 6 години
Ама естествено,че работниците са виновни. То в арсенал всичко е цветя и рози.. няма да забравя как на един от фирмените им празници дочух работник да казва: "Пуснаха лъскавото, а вътре хората в цеховете гладуват".
3
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ама разбира се, как :) Виновни са винаги умрелите/самоубитите. Не се смейте не министеро, той толкова си може
2
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"и припомни, че оръжейницата е частно дружество"И какво като е частно дружество? То повечето българи работят в частни дружества. Това означава ли че не трябва да има никакъв контрол и никакви проверки, щото видите ли това били частни дружества?
1
5
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Тепърва предстои да се изясни защо работниците са били вътре:Защото таблото с бутоните е било развалено. а ако откажат да работят ще ги уволнят.