Взрив в "Арсенал" в Казанлък! Има загинал и ранени!

Починалият е на 39 години, линейки и пожарни пътуват към мястото
Обновена: 14 мар 2018 11:36 | 14 мар 2018 11:08, Екип на Dnes.bg
35
Взрив в "Арсенал" в Казанлък! Има загинал и ранени!
Снимка: архив "Булфото"

Един човек загина при възпламеняване в завод 3 на "Арсенал" в Казанлък. Друг е обгорял при инцидента. Той е станал в 10,25 часа, съобщиха от МВР пред Dnes.bg.

По първоначална информация загиналият е на 39 години.

Към мястото на инцидента пътуват пожарни и линейки.

Екипи на полицията също са се отправили към казанлъшката оръжейница.

Икономическият министър Емил Караниколов потвърди за инцидента пред журналисти в МС.

Той нарече станалото производствена авария. "По информация към момента при нея има един загинал човек и един в тежко състояние", каза той.

По думите на министъра на място са екипи на пожарната и служба КОС, като в министерството непрекъснато постъпва нова информация.

Караниколов коментира, че инцидентът е изключително неприятен. Той напомни обаче, че дружеството е 100% частно.

Очаквайте подробности!


 


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
1
 
! Отговори
До Миротворец преди 5 години
Ако правехме коли, пак ли така щеше да питаш? Щото колите също много убиват. Или ако правехме кухненски ножове??? Разбери едно, по-добре ние да правим оръжия и да ги продаваме, отколкото други да печелят от това!
27
2
 
4
 
! Отговори
Миротворец преди 5 години
Как изобщо може да има хора, които се съгласяват да участват в производството на оръжие, което убива хора? Така те косвено си цапат ръцете с кръв. Мисля, че нещастията, които се случват толкова често във военните заводи по света не са инциденти, а Божии наказания.
26
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само да видите на г-н Ибушев вилата и ще ви стане ясно защо умират работници
25
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И всичко това за смешни заплати....
24
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ето поредното доказателство, че частниците не са добри стопани а по-лоши от държавните дружества. Усройват жестока експлоатация на работниците, не им дават да ходят до тоалетна и накрая нещата достигат до смъртни случаи за които обвиняват загиналите си работници. Къде са десните мантри.
23
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да не е се гътнал някоя янки, който закупува залежали оръжия за алкайда или идил
22
2
 
1
 
! Отговори
Аз съм преди 5 години
По пътищата загиват десетки пъти повече.Даже на пешеходни пътеки.Даже има неосъдени виновници.За това няма шум -Вдигате шум за мъката на работещите, трудещите се!
21
9
 
10
 
! Отговори
Тодор Тодоров преди 5 години
Кой сте вие, че заради двама рома, ще искате да се вземе хляба на 12.000 арсеналци? Та Арсенал храни толкова много народ. Заплатите са много добри. Работата е в прекрасни цехове с много добри условия на труд. Получаваме купони за храна. Всяко лято сме на море и то без пари. Какво са виновни арсеналци, че двама безумци са нарушили правилата за работа с експлозивни смеси???
20
8
 
16
 
! Отговори
Валтер преди 5 години
Всички тука сте едни ***,плюйте по завода мишки мрасни,живота си давам за тоз ,те искат да го затварят ,бацили долни,стойте скрити в дупките си,незнаете този завод на колко хора дава работа ,нещтасници,на всяка по опасна работа има възможност от злополука,бог да прости колегата,а за всички гомняри които плюят са комплеексари ***,
19
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ВалтерПреди да ни казваш какво да правим или да не правим, научи се да пишеш грамотно!
18
8
 
12
 
! Отговори
Валтер преди 5 години
КАЗАХ не плюйте по Завода Шопски и Филибарски ***,грешйи стават на всякаде,но да плюете по Завода Мишки Забранявам,Като не знаете за.какво става дума малчете мишоци,бог да прости колегата,всеки който работи в арсенал живота си дава за него,аз моя го давам всеки ден и щте продължа да го давам
17
8
 
4
 
! Отговори
Арсеналец преди 5 години
До Анонимен Всеки арсеналец е застрахован. За загиналия и ранения ще се изплащат не малко пари. Но вината е изцяло тяхна!
16
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи няма трудова злополука, няма обезщетения и работниците са виновни за всичко, така ли?! За частните робовладелци държавата е майка, а за работниците - зла мащеха....При такива " бизнесмени " и управляващи как да оцеляват хората?????
15
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До RuciferПрав си. Нека само американците а произвеждат, защото те знаят как се прави хуманно оръжие.Всичко да затворим и да стоим до кофите
14
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Караниколов коментира, че инцидентът е изключително неприятен... тъй де, това че е загинал човек, а може да има и други жертви, е просто дребна неприятност...Типичното мислене на мутра, а която животът на хората нищо не струва.
13
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Друж-то частно на 100% откъм дейноста,а с колко борд-директори отстрани предст-ли от различни нива,а какво експлоатира завод-наследство на лица ли след като е на 100 год. или завод национал-ан преди 70 год. от лица също упражняващи тази дейност,производство и с общи сили на общес-то при еднопартийното държавно ръководство поставен на техническо-технологично ниво с разширение за инфраструктура и проекти осигуряващи работа до преди 30 год. на по числен състав,и без чести аварий как сега,що влагат.
12
2
 
9
 
! Отговори
месара преди 5 години
пак ли бе?!
11
8
 
18
 
! Отговори
SS преди 5 години
Този пъвобитно-общинен завод трябваше отдавна да бъде закрит.Каква ни е файдата от този частен завод и от печалбите му?? Опасността от него е несъразерно по-голяма от ефекта от работата му. А то каква работа - производство на средства за убиване, в защита най-вече на чужди интереси. (напр., в Сирия)Затваряйте го туй - това е най-опасният оръжеен завод (сигурно в света)! Пълен ***! Следващият път може да гръмне целия Казанлък!!!
10
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ердоган е виновен.
9
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До RuciferДо оня ден червените отпадъци точехте сополи, че оръжейната промишленост не работи.