Хасковлия "потъпка" наредби, сади фиданки пред блок!?

63-годишният мъж е предупреден с протокол от общината
19 мар 2018 08:50,
76
Хасковлия "потъпка" наредби, сади фиданки пред блок!?
Снимка: Монитор

63-годишен мъж от Хасково е предупреден с протокол, че е нарушил обществения ред, защото се опитал да засади няколко дръвчета пред блок на улица "Ком".

Димитър Ганев бил изненадан от инспектори от общинската служба КОРЗ (Комисия за опазване на реда и законността) в момента, в който копаел ямите на бъдещата градинка. Мъжът бил подготвил за засаждане няколко иглолистни фиданки.

КОРЗ му връчили протокол и го предупредили, че руши обществения ред. Фиданките можел да засади, но само ако първо подаде молба в общината. Едва ако получи разрешение доброволецът ще може да облагороди междублоковото пространство.

"Нарушителят няма да бъде глобен, нито ще се конфискуват фиданките. Всеки може да засажда дървета, но трябва да го координира с общината", коментираха от кметството пред "Монитор".

Причината била, че някои видове дървета и храсти пускали дълбоки корени, които повреждали сгради, тръби, кабели и друга наземна и подземна инфраструктура.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На всяко дърво 10 бюрократа експерта със заплати.
48
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До сега чистех междублоковото пространство от бутилки, тобички, пълни презервативи и пр. ***, но разбирам, че не съм съгласувал с общинската служба КОРЗ. Ето и защо съм бил сам. Прекратявам тази порочна и престъпна практика.
47
8
 
33
 
! Отговори
Активист на БКП преди 6 години
Е какво искате ? Я помислете чий род управлява в Хасково ? На малкото ,пухкаво герберче Дилянчооо...
46
1
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре, разбирам ги от общината, отдолу ако минава някакви кабели би било проблем.Въпроса е: тези които са дошли да спрат "начинанието" дошли ли са с план че има проблем и че не може там или просто са го видели да копае 2 дупки и дай да вършим работа?както и колегата по-долу писа -тези дето излизат с каруците с трупите от гората? на тях кой им е дал право да променят "горо-устройственият" план?
45
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За далавери - пълна творческа свобода. Но който прояви инициатива в полза на обществото и доброто, фактите говорят какво се случва! Този човек се опитва да прави това-което е задължение на общините - да облагородява зелените общински площи и да създаде нормална инфраструктура.
44
0
 
53
 
! Отговори
логика преди 6 години
Режеш дърво лошо , садиш дърво още по лошо
43
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 42 Ало гения ... а сморасляците , джанки , тополи и тям подобни ?Или те не пречат на подземната инфраструктура... защото не съм видял някой да се грижи от общината за тях ... нали мястото е тяхно !
42
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди време имаше репортаж за учителка, която обучавала децата по не одобрена методология от министерството .Пратили и проверка и установили , че "децата знаели твърде много за възрастта си"И я наказали, май с уволнение .... От частно училище веднага я взели на работа...Та тези дето правят нещо хубаво и добро да ги порицаем ... имаме "закони"!??!?!Ужас!" И измислиха си закони, за да оправдаят беззаконията си" !
41
19
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От община са прави, но бг простотията наделява и се започва дежурното псуване. Не може да си садиш дървета където ти падне, в твоя двор си прави каквото искаш, но на чужд парцел нямаш право.
40
1
 
23
 
! Отговори
художника преди 6 години
"Прави" са общинските чиновници- трябва молба за всичко, за да имитират някаква работа. ЗАТОВА: Ходете в общината бе хора! Създавайте им работа, щом толкова искат да "работят"! За най-малкото нещо - МОЛБА, направете опашка от молби за фиданки, за райграс, за почистване на общински части, за преместване на кофите за ***, за всичко което се сетите. ДАВАЙТЕ!!! Хайде да ги видим тогава!!!!
39
5
 
32
 
! Отговори
Гост преди 6 години
От общината са прави! Има закони, които ВСЕКИ трябва да спазва! Но проблема е друг - дали тези общинари със същата прецизност си вършат работата и спрямо други, далеч по-груби нарушения?! Едва ли!
38
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма такава държава..... разбойниците секат на поразия горите с благословията на Държавната агенция по горите / ДАГ/ , които са общонационално богатство, а този човек, решил да направи едно добро - обект на контролните органи... Няма такава държава....Това е повече от извратено...
37
5
 
28
 
! Отговори
Burzum преди 6 години
Ей с такива наредби убиват желанието на хората да направят нещо...трябва да си луд да тръгнеш да си губиш времето с *** гербераски чиновници за три дървета...а и най вероятно щяха да го третират като ***...
36
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименЕдно време е имало и благотворители които със свои средства каптирали извори и построявали чешми за благото на хората.Днес такива злосторници щяха сигурно да бъдат не само глобявани, ами и вкарвани в затвора
35
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Едни садят и отнасят последно предупреждение, други режат на метър от земята и Фъндъкова вдига цената на синя зона в центъра примерно. НАпълно нормално и в реда на нещата.
34
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 31 Да той водопровода върви на зиг-заг по поляната , та където и да насадиш нещо все ще го докопа !?!?!Инфраструктурата си минава по тръби , бетонни канали и т.н. Много *** довод !
33
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не стига, че им върши работата и облагородява малко бетонното гето, ами ще го и глобяват. *** работа.
32
3
 
32
 
! Отговори
ГНИДИ ГНУСНИ преди 6 години
ОЩЕ ПО КАКЪВ НАЧИН ЩЕ ТОРМОЗИТЕ ХОРАТА . СРАМ НЯМАТЕ .
31
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
а когато корените на тези дръвчета прораснат в площадковата ВиК инфраструктура, всички от блока почват да реват няма пари за ремонт - никой не му пречи да сади, но какъв е проблема да не е върху някакъв вид тръбопровод!
30
4
 
57
 
! Отговори
Владо преди 6 години
ЯСНО...Няколкото фиданки им е проблема на общината в Хасково...Въарастния човек е отделил от "огромната" си пенсия да купи няколко дръвчета,да направи малко по-зелен града,а те вместо да го наградят,че им върши тяхната работа...престъпник го изкарахаЕГАТИ ДЪРЖАВАТА!!!