Българинът в Гърция – демонстрира благополучие, паралия...! А у нас?

Няма причина за притеснение от това, че българите ходят на море в Гърция
26 мар 2018 11:10,
91

Голяма част от българите, които ходят на море в Гърция, ходят на различни почивки в България и ние не трябва да се притесняваме от това, че близо милион наши сънародници избират да отидат в Гърция на море. Това каза в студиото на "България сутрин" Румен Драганов от Института за анализи и оценки в туризма.

"Нямаме статистиката - вътрешната, тя е доста невярна по отношение на пътуващите българи", подчерта Драганов пред Bulgaria ON AIR. Той обясни, че никой никога не е броил българите, които посещават родното Черноморие, нито колко нощуват или харчат.

Полина Карастоянова от Националния борд по туризъм обясни, че тези близо милион българи, които пътуват в Гърция, не са загуба за родния туристически бранш.

"Това, всъщност, е прекрасна възможност. Нашият фокус трябва да бъде да качим ръста на чуждестранните туристи", категорична беше Карастоянова.

Тя подчерта също, че трябва и инвестициите на държавата в туризма да се увеличат, а също и бюджетът на министерството. Карастоянова аргументира това с факта, че туристическият бранш дава сериозен процент от БВП на страната.

Журналистът Крум Савов пък заяви, че според личните му наблюдения има два мита, които битуват сред българите за морето в Гърция.

Първият е, че почивката там излиза по-евтино от тази на родното Черноморие, а вторият е климатът на южната ни съседка, който според него не позволява дълго стоене на плажа, както у нас.

"Това е една мода и една мания непременно да демонстрираме някакво благополучие или някакъв модернизъм", каза той.

Савов беше категоричен, че по негови наблюдения дори персоналът по нашето море предпочита българските туристи. По думите му в нашите курорти българите се чувстват "на гости", а чуждестранните туристи се чувстват "у дома".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
4
 
67
 
! Отговори
:) преди 6 години
Между почивка на Черно море и в Гърция не може да има сравнение. Гърция е 2-3 пъти по-скъпа, но 100 пъти по-приятна за ПОЧИВКА. Ако искаш чалга, мизерия и проблеми - Черно море е мястото. Ако правиш тънки сметки и искаш да минеш евтино, и в Гърция ще се прецакаш. И там има дупки и мизерия, но са много по-малко и са по-скоро изключение.А дрънканиците, че 1 милион изгубени туристи не са проблем са просто смешни. Най-голямата грешка на нашите "хотелиери" е, че изгубиха средната класа българи.
44
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако искаш почивка и релакс -Гърция. Ако искаш мадами и материал -на нашето ! Други думи са излишни...
43
5
 
15
 
! Отговори
Пясък и сол преди 6 години
Даже някои българи предпочитат плажовете в Холивуд!Ама няма статистика за тях. Ако мернем по телевизията някое познато лице, мернем...
42
7
 
55
 
! Отговори
IT Pro преди 6 години
В Гърция е почивка - вода, плаж, спокойствие. В България е за купон - дискотеки, екстри по плажовете - джетове, банани и прочее. Кой каквото му харесва. Аз лично достатъчно се бъхтя на работа че да ходя да "почивам" между три дискотеки и двайсет *** с царевици на плажа, плюс да се оглеждам като заек да не ти откраднат кърпи, багажи т.н.За парите не съм сигурен - в гръцка таверна се чувстваш бял човек и еврата ги даваш с кеф. В повечето български заведения те гледат като навлек заемащ маса.
41
6
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Екстра си е на гръцкото море. Десет години ходя там- тихо е, спокойно е. Но че е по- евтино от нашето море, не съм съгласен. ..говоря за цялата почивка.
40
7
 
81
 
! Отговори
Ицо преди 6 години
И от толкова "умуване", до тоя извод ли стигнаха? Че българите ходят в Гърция за да демонстрират нещо си...Как не се сетиха за следните причини: - българите не харесват да бъдат рекетирани от мутри за паркинг и чадър. - не харесват да се къпят в отпаднете води на курорта и после да прекарат почивката си в болница. - не харесват да са обградени от бетон, все едно са отишли на почивка в краен столичен квартал. - не харесват нагло отношение на персонала. - има и още, да не продължавам...
39
6
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако искате да се къпете в тоалетна вода посетете нашето море, Ангелкова си ходи зад граница на почивка. Да не е луда да се къпе в тази мръсотия.
38
6
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
МОЖЕ ДА Е ПО СКЪПО, НО Е ЧИСТО И НЯМА МУТРИ И НАМЪРЩЕН ПЕРСОНАЛ, НЯМА РАЗТРОЙСТВА И БОЛКИ В КОРЕМА. ВИЕ СИ СТОЙТЕ ТУК.
37
8
 
43
 
! Отговори
младен преди 6 години
"Журналистът Крум Савов пък заяви, че според личните му наблюдения има два мита, които битуват сред българите за морето в Гърция......Първият е, че почивката там излиза по-евтино от тази на родното Черноморие..."А не бе г-н Савов по-скъпо е да знаеш. Я ти си седи тука у БГ-то ние другите ще ходиме да се прецакаме там - мазохисти сме.
36
10
 
64
 
! Отговори
гошо преди 6 години
Повече сме от 1 милион Българите, които посещаваме Гърция. И ще ставаме още повече, защото веднъж стъпил ли си на гръцкото море никой не може да те върне в нашата помия*
35
6
 
27
 
! Отговори
До 32 преди 6 години
Хотел 4 звезди на 5мин. от центъра и на 10 мин от плажа .Грък от персонала ни посъветва, че ако искаме спокойна почивка да се насочим следващия път към Санторини или Крит.Тъй като там ходят повече западняци и е много по спокойно.
34
5
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А българският търговец в България какво демонстрира( алчност, тарикатлък, лоша храна, лоша стока, лоша услуга, скъпотия)
33
6
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези нещо сериозно са се объркали. С изводите си. Не ходя в Гърция, за да показвам благополучие или модернизъм. Ходя, защото е по-хубаво. Не е по-етвино, но качеството е много по-добро. Пак грешни изводи, което води до грешни мерки и пак ще ос'ерем нашият туризъм.
32
3
 
40
 
! Отговори
Не се сещам преди 6 години
Кой беше този Крум Савов?!
31
6
 
31
 
! Отговори
Мен преди 6 години
До Анонимен740 лв на седмица алл инклузив в сезона е евтино и за българия. Не се учудвай на това което си получил. Най-вероятно си попаднал в най-евтиния и долнопробен хотел в гърция и се получил а-ла черно море почивка, като изключим чистата вода де ...
30
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ГостДобре си направил и навреме си се усетил.Защото в скоро време и Западна Европа ще стане неприятно място, ако продължава това преместване на огромни човешки маси от Близкия и Средния Изток и от Северна Африка.Май ще се видим принудени да ходим на море в прибалтийските републики.
29
7
 
62
 
! Отговори
Мен преди 6 години
Не знам как на някой му излиза по-евтино в Гърция, явно си носи всичко от тук и никога не сяда на таверна. На мен лично ми излиза 3-4пъти по скъпо от тук. И 5 пъти да е пак никога няма да се върна в клоакоморието. Просто искам да си почивам, а не да се къпя в отпадни води и да си прекарам отпуската в болница.
28
27
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Миналата година бях в Касандра на почивка, но повече няма да повторя.Сърбите и македонците ми дойдоха в повече. На плажа беше страшно викове, крясъци и яко сръбска музика. В хотела бой за храна по няколко пъти пълнеха чиниите. А не беше хич евтино 740лв.за една седмица с закуска и вечеря. На плажа за чадър и два шезлонга от 6 евро до 7 евро на ден.И накрая се прибираш от почивка като пребит.Едно време беше спокойно в Гърция, сега на повечето места не става за почивка.
27
9
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Крум Савов си е див сел-ски бег и неслучайно го изгониха от Изпортен свят! Пак се е изказал неподготвено! Гърция е с класи над нащо ***-морие! Е, ако искаш да се направиш на щайга с менте алкохол и дрога тук е 1! И инглезите го знаят това
26
5
 
19
 
! Отговори
Мен преди 6 години
До Ром БакардиДобави и фекалиите във водата....