Бедни или богати? Българинът никога не би признал, че живее добре

Истина ли е, че забогатяваме?
3 апр 2018 14:17, Петя Славова
127

Икономистът Кольо Парамов обяви, че около 345 хиляди души у нас, които се осигуряват, са декларирали средни за страната доходи за миналата година. По думите му това са близо 10% от всички осигуряващи се лица, което е прекалено малко.

"Тези 10% платени по нивото на средната класа трябва да станат минимум 30%", категоричен беше Парамов в студиото на "България сутрин".

Финансистът Емил Хърсев пък обясни, че средното възнаграждение не значи средна класа.

"Изнасянето на възнагражденията от минималната към тази средна за България норма на доход е това, което ще закрепи пазара на труда", обясни Хърсев пред Bulgaria ON AIR.

По думите му така у нас ще се върнат да работят българи от чужбина, а и чужденци ще има, които ще искат да работят у нас.

Финансистът каза също, че ако темповете на нарастване на трудовите доходи у нас, което е средно с около 10% на година за последните 4 години, продължи още 3 години, ще наблюдаваме обръщане на демографските прогнози. Хърсев смята също, че българите никога няма да си признаем, че живеем по-добре.

Икономистът Кольо Парамов пък допълни, че въпросът с приемането на единната европейска валута е фундаментален за България и че колкото повече го отлагаме, толкова повече губим.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АНТИДори и през "соца", ако искаше да си вдигаш жилище, трябваше да теглиш заем. В цял свят, жилищата са скъпи, спрямо доходите. Освен ако не си в топ 3%, то жилището определено ще те накара, да си правиш сметката.
105
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Живеят добре само една малка част от "на'лодът"! Останалите 'глуедат' като съблуечени интелуектуалци!
104
1
 
8
 
! Отговори
Brutal преди 6 години
Брутално подвеждащо заглавие! Манипулативно и безкрайно нагло!!!!! Това изисква самосезиране!
103
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 7Не е вярно, че българина постоянно мрънка, че е зле. Българинът, когато е добре започва да се хвали, да високомерничи, пораства му работата, надува се и забравя приятели и роднини.
102
0
 
7
 
! Отговори
АНТИ преди 6 години
95, да продадоха си дядовите нивички и купиха (некачествено) ново строителство в големите градове. Но нивите свършват след време. Един продаде костен мозък на Запад,купи си автомобил висок клас, но не можа да се нарадва - гушна букета след адски болки.
101
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 87Всички си купиха жилища при комунизма. Това е истината. Мизерно заплащане, не знам си какво, но нямаше кло.шари и бездомници, мръзнещи по улиците голи и боси.
100
2
 
4
 
! Отговори
АВСТРАЛИЙСКА ЖРИЦА преди 6 години
Аз търся богати за спонсори. Щото вече ми омръзна да ходя цял ден по жартиери около моста Харбър Бридж и да обслужвам пропаднали клошове срещу почерпки
99
6
 
5
 
! Отговори
АНТИ преди 6 години
При соца почти всеки си имаше дом.Да, може да е било трудно обзавеждането, а сега ?Днес, като по-лесно се купуват телевизори, печки, хладилници, как може всеки работник да си построи жилище, без да се лишава от всичко ?!
98
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 95Дай данни колко от жилищата са платени 100% и колко са купени със ЗАЕМ! Който ще изплащат 20 или повече години.
97
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 67Глупости! Ранното кариерно развитие ти дава перспектива СЕГА или в БЛИЗКО БЪДЕЩЕ. Знаеш ли какво ще бъде перспективно след 20 години? Или след 30 години? Всичко тече, всичко се променя.Единствената перспективна и сигурна професия е била и ще бъде лекарската.
96
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Баце от банкя и Прасчо от Доганово са добре. Милиардерчета в еевро са момчетата.А на останалите сзм ви е........ мамата.
95
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да има най-вероятно наследство придобито от социализма :) интересно само защо около партията са милионери и с по 8 апартамента ? Нали братята ви имаха идеали за равенство .
94
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 95 Истинска пазарна икономика в Бг ?!Добре ли си ?
93
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 95 Хахха ами то Цветанчо Цветанов има 8 апартамента а ти предполагам нямаш 1 ето това малкото буржоазия паразитира на гърба на работническата класа.
92
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мисля, че ако се ипотекира друго жилище, тогава може да се изплати кредит след около 20 години.
91
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никой не е длъжен да ти дава пари :)) Второ , ако няма пари в хората, няма как да са толкова скъпи жулищата :))) Това е пазарна икономика - търсене -> предлагане -> цена. Защо доматите , не са 1000лв/кг ? Селяяните продават земи и отиват с големия град да купуват и така има търсене.
90
0
 
10
 
! Отговори
До 86 преди 6 години
100000 лева кредит може да вземе, ако може 25 години да плаща 525 лева месечна вноска при 6% годишна лихва. Ако лихвата се вдигне, вдига се и вноската. С 700 лева не става. Ако са две заплати по 700 лева може, ако живее под наем и спре да плаща наема.
89
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** аз съм на 1000 лева заплата и не ми дават 20 000 бона вие пък с 700 лева ще ви дадът 100 000 капитализма е фашиска идеология.
88
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пълни глупости. 50 000 евро апартамент трябва да внесеш главница 10к . Остават 40 кЗа 30 години никой неиска 2500 лв. Вноската ще е около 400-500лв , ако има мъж по 200-250лв на човек. Стига си фантазирал.
87
5
 
4
 
! Отговори
екстра преди 6 години
си е в БГ. Я идете у факултето да видите що къщя са настроили само на едните социални помощи, път да кажеш че много са учили и работили - не са, и дечурлига има колко щеш и дворове около къщята...Ако тава са ни бедните - може да се каже, че в БГ само богатите се оплакват, че нямат, ама и то си е само защото искат Бугати пък карат Ауди, и айде да се оплакваме или искат мезонет пък се "свират" в тристаен