Автобусът убиец – нов от 2017-а, движел се с 93 км/ч

Собственикът на "Юнион Ивкони" за трагедията на "Тракия"
Обновена: 13 апр 2018 16:18 | 13 апр 2018 15:20,
84

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Автобусът е нов и не се е движел с превишена скорост, категоричен бе управителят на "Юнион Ивкони" Георги Атанасов, който коментира тежката катастрофа на "Тракия", при която по първоначални данни има десет загинали и повече от 20 ранени.

"Това, което знаем към момента, е, че лек автомобил се е ударил странично в автобуса, поради което автобусът е излязъл от пътното платно. Това е по първоначална информация - лекият автомобил се е завъртял и е ударил автобусът странично, поради което той е напуснал пътното платно.

Искам да изкажа съболезнования на загиналите. Съдействам по всякакъв начин. Организирали сме колегите, които в момента са на работа, да могат да дарят кръв. Призовавам всеки, който може, да даде кръв за пострадалите, за да можем да облекчим и работата на лекарите", заяви Атанасов.

По думите му не е имало превишена скорост, защото автобусът се е движел с 93 км/ч, това показвали данните по GPS-a.

"Автобусът е произведен август 2017 г. т.е. той е на по-малко от година. Като техническо състояние няма как да коментирам каквото и да било, тъй като той е чисто нов. Прегледан е и съвсем скоро е влязъл в техническа експлоатация", добави той.

Атанасов каза още, че шофьорът на автобуса е с 12-13 години професионален стаж като шофьор.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
11
 
! Отговори
Е преди 6 години
Съдейки по снимките, реното е новичко. Предницата му е размазана, което говори за силен удар. Няма начин, инстинктивно шофьорът на автобуса да не е отклонил малко по-рязко в страни /нормална реакция, предпазване/, и айде в канавката. Разбира се, истинската причина за ПТП е Реното.
15
1
 
9
 
! Отговори
Емо преди 6 години
Другият вариант е да беше ударил жената, да я убие на място и да го съдят до дъпка шофьора. Опитал е да реагира :( не не е успял. Крайно време е да се спре с купените книжки, шофьори убийци са навсякъде :( Мир на праха на починалите.
14
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Един път пишете, че автобусът е произведен 2014г., на друго място 2017г. Опасни сте!!!
13
5
 
16
 
! Отговори
гого преди 6 години
като пишете че реното е трошка спряна от производство, поне погледнете какво вдига крана от мястото на удара. 6 годишен автомобил....омръзнаха ми бисери на дървени философи
12
3
 
5
 
! Отговори
Ивчо преди 6 години
айде отвирко, гледай си пътя не номерата на колите
11
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изобщо видя ли регистрации от рода на "EН", "СО", "СС", "РР", "ТХ" и автоматично пазвам тройна дистанция.
10
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По-леко с бомбастичните заглавия. Още разследването не е почнало, вие веднага го квалифицирахте.Може да е Реното убиец.
9
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поредна катастрофа с автобус на "Юнион Ивкони".Тази фирма май трябва да я закрият и да се проведе разследване за годността на нейния персонал.Един удар от лека кола и то странично да обърне цял автобус и десет човека да загинат е меко казано странно и невероятно.
8
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
обърнете внимание на къде са навити предните гуми на автобуса
7
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Трошка, та ...Явно не караш кола. Ако щеш товарен камион да се движи по магистралата и някаква луда с трошка го удари странично по време на изпреварване с 140/час, камионът ще изхвърчи от пътя.
6
1
 
13
 
! Отговори
Без име преди 6 години
С тая автобусна фирма не пътувам от години.Шофьорите им са страшни джигити.
5
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Провансата с Рено-то от 60-те бързала към София... жалко за невинните в случая. Ако има съд и държава, тази е за доживотна.
4
22
 
5
 
! Отговори
Трошка, та ... преди 6 години
Е това е страхотен автобус, щом го ударила една спряна от производство "трошка" че го преобърнала. Къде ли е произведено пък това автобусно чудо...
3
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-безопасните шофьори по магистралите са жените и мотористите. А и кучетата.
2
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пак питам, какво значи "автобусът убиец" като човекът причинил катастрофата се е движил в ковчега с плевенската регистрация?
1
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От снимките в други сайтове става категорично ясно, че "шофьорката" на тази спряна от производство по време на студената война трошка на снимката е направила "маневри" за изпреварване, при което е ударила автобуса. На нея ествествено нищо й няма.