Шофьорът на автобуса убиец още е на "Тракия" – ранен, разпитват го

Потвърждава се версията, че кола го е ударила и той е паднал в канавката
Обновена: 13 апр 2018 16:18 | 13 апр 2018 15:00,
50

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Имало е съприкосновение между колата и автобуса преди той да разбие мантинелата и да влезе в канавката. Най-вероятно двете превозни средства са се ударили странично, обяви главният секретар на МВР Младен Маринов след ужасяващата катастрофа на АМ "Тракия", при която загинаха 10 души, а над 20 бяха ранени.
Още по темата

Към момента 22-ма са настанени в болнични заведения в София. Той потвърди за шестима загинали, чиято самоличност тепърва ще се установява и изрази надежда да няма допълнително загинали хора.

Разбрал за още 4-ма, загинали на път за болницата, но към този момент Маринов не се ангажира с достоверността на информацията.

Няма данни за загинали деца, има едно дете в болница. Няма данни и шофьорите да са употребили алкохол. Извършват се процесуално-следствени дейстия и технически експертизи, които ще установят причината за катастрофата, коментира той.

Има и пътници, които не са пострадали тежко и в момента се разпитват. Психолози от МВР са в готовност да окажат психологическа помощ на пострадалите и първите пристигнали на място служители, стана ясно още от думите на главния секретар на МВР.

МВР оказва съдействие на Министерството на транспорта, което вече събира документи в офиса на превозвача "Юнион Ивкони".

По неофициална информация шофьорът на автобуса все още е на мястото на инцидента. Той също е с травми по тялото и дава своите показания, предаде репортер на Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да разпитват по-добре плевенчанката, която е карала разбитата ковчега отпреди 100 години! На снимките ясно се вижда, че тя е ударила трошката си от дясната страна. Карала е като бясна и при неправилно изпреварване с 200/час е топнала автобуса.
2
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жината с реното е тирориска.
1
0
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
кажете реното убиец а не автобуса, какво я пазите таз киф.ла