Решено: Вадят плаж "Болата" от резерват "Калиакра"

Министър Нено Димов е подписал заповедта
13 май 2018 17:05, Анисия Иванова
44
Решено: Вадят плаж "Болата" от резерват "Калиакра"
Снимка: Фейсбук

Министърът на околната среда и водите Нено Димов е подписал заповедта за изваждането на морския плаж "Болата" от резерват "Калиакра".

Искането на местната общност беше много ясно - плажът да й бъде върнат. Подписах заповедта, която вероятно през следващата седмица ще бъде публикува в "Държавен вестник", и с това моят ангажимент като министър завърши, заяви Нено Димов пред журналисти в Каварна.

По думите му процедурата обаче все още не е приключила, тъй като трябва да бъде направена и промяна в Закона за биологичното разнообразие. "За това народните представители ще имат думата и аз се надявам, че в парламента ще се събере необходимото мнозинство", каза министърът.

Димов коментира, че местната общност винаги е най-заинтересована от развитието на дадена територия и тя трябва да реши как най-добре да използва "Болата", да се грижи за плажа, да опази това, което й е дадено.

Кметът на Каварна Нина Ставрева добави, че за всички жители на близкото село Българево, за цялата местна общност е много важно да има свободен достъп до "Болата", да бъде гарантирана сигурността на плажуващите и да има елементарни условия за почивка.

Община Каварна поиска заедно с изваждането на плаж "Болата" от резерват "Калиакра" той да бъде добавен в защитената местност "Степите", за да се гарантира природосъобразното му използване, каза Ставрева, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
2
 
0
 
! Отговори
пешо мотиката преди 3 години
въпрос на време е и тука софийските *** да залеят с бетон всичко !! само гражданска война и масови разстрели ще оправят нещата. нито избори. нито референдуми няма да промкенят нищо !!
34
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ей само врътки си правят във парламента ,това са големите риби най Наглите политици осякоха и дадоха на търгове хиляди декари гори не ви ли е срам вече утре няма Кво да прочиства въздуха ще умираме от кви ли не болести.
33
2
 
23
 
! Отговори
(-_-) преди 5 години
Да, наистина е сериозен проблем, че в природните резервати не може да се строи и за това ще го 'извадят' от там..
32
3
 
21
 
! Отговори
Абсурдистан forever преди 5 години
" Те построиха туризма , "Напротив-бетонираха черноморието и ефекта,че само утaйки туристи го посещават.Това е защото нашите управници са уникално прoсти,алчни и продажни и не могат да мислят в переспектива/дългосрочен план.Унищожаването на природата става много бързо и понякога е необратимо и страната ни вече е заприличала на ***.Тръгнал анонимника прocт и алчен за приходи от туризъм да мечтае...хахаха
31
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе кво се пените толко? Като оcpaха всичко, не им ходете на *** море и готово. Нормалните хора можем да се борим с въоръжени cвинe, още по-малко във форумите.
30
21
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 29Нито съм гладен , нито съм ти на нивото палаткаджия. До тук не чух , как ще компенсирате парите генерирани от туризъм. Няма и да чуя, защото сте обикновенни хорица. Не сте нито предприемачи , нито ще бъдете. Колкото за митичните "мутри", които явно са единственото ви обяснение ...емии предпочитам тях, отколкото вас. Те построиха туризма , а вие НИЩО. Едни плямпалаа, които не създават нито работа, нито пари :)))
29
3
 
26
 
! Отговори
До 25 преди 5 години
До АнонименАбе акъл в каварна има още незавършени хотели а другите да не са пълни ? като има толкова желаещи да нощуват защо са празни хотелите за такива като мен дето бачкат в чужбина и носят пари в Българя или за такива като тебе дето духат на Мафията? Гладен си и ти личи, и си като гладно куче ще хапеш всичко и всички наред. Знаеш ли ти си за приют ама в България нама приюти за това бандитите са навсякъде. Бай Ганйо не върви! не мога да повярвам че *** като теб още виреят там.
28
3
 
15
 
! Отговори
Знаеш ли преди 5 години
До АнонименНе е празна Каварна заради мен! И наистина трябва да има курорти и бизнес. Но ти си помисли като си плащаш данъците ако въобще шплащаш такива, за какво ще отиват парите ти за местна инфраструктура като пречиствателна станция например а после идват Баровците строят 20 хотела и те за твоята пречиствателна не плащат местните да я мислят Бизнесмена като види че вече няма кяр ще се премести а ти оставаш там при ***! Не го приемай лично това е проблема много хора като теб са на власт
27
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
естествено не ставайте смешни-време е най-накрая тази държава да направи един резерват за бедното население на тази страна,да се преселим там и да не ни закачат политици бизнесмени и мутри,да си имаме собствено честно правосъдие и спокоен живот с валидни правила за всички,ако ще да е най-голямата пустош веднага отивам там и повече не ща да чуя за останалото от тази страна
26
4
 
26
 
! Отговори
Добре си ти преди 5 години
До АнонименДръгият *** като отидеш там да плуваш и някой 12 годишен те прегази с джета си да не плачеш и да се оплакваш. Там местните бандити карат джетове и паркират колите си на пясъка къде в европа си видял такива неща? Аз заплата взимам от Лондон и а я харча в Каварна Балчик и Шабла обаче си прибирам *** с мен винаги, и гледам да ценя това дето другаде го няма в Англия природа като нашата няма щото някога е имало *** като вас да мислят само за днеска а утре някой друг да се оправя
25
27
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 24Просто си глуповат човек :)) Нищо има доста, като тебе тук. По вашата логика, не трябва да има и Златни пясъци и Сл. БРЯГ и Банско ...изобщо НИЩО. Обаче остава въпроса ти умнико, как ще генериращ 10 милиарда от туризма с това мислене ?Или да има само поляни и всички да ходим да берем ягоди? Не съм забвлязал около Болата да има тълпи с туристи да гледат " резервата" ти ? Ама виждам доста бедни хора там и празна Каварна ?Празнаа е заради чубании като тебе ...които нямат концепция за живота
24
3
 
28
 
! Отговори
Ей ти ли си умен? преди 5 години
До АнонименИскам да купя Витоша, Рила и Пирин имам идея за хотели и бизнес. Това ли е умно и мен ли наричаш простолюдие?Болата е резерват бе балък ***. Не е курорт. И ако я няма и не беше в този си вид няма да има кой да дойде там защо нямаш туристи в *** си а слабоумнико. Не очаквам да ме разбереш и с нетърпение чакам да прочета какво още имаш да напишеш за мен, аз пиша за това, че в България няма справедливост! Защо никой не получава разрешително за строеж на Стоунхендж или Атон?
23
25
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз лично не ходя там, защото няма инфраструктура, заведения и атракции. В цяла Европа има 100 пъти по хубави места и са пълни с яхти и туристи. Важно е местните да вземат контрола и да го развиват. Изобщо не слушайте 100 драскача, които вземат заплати в другия край на БГ и искали безплатен плаж лятото. Тея филми ги няма никъде вече. Да си лаят.
22
4
 
25
 
! Отговори
шуробаджанак преди 5 години
Ай честито! До 6 месеца там ще издигне супер мага луксозен 5 звезден за 5000 човека хотел. ата в морето, чадър до чадър платена зона - ей ви Болата! Нашите хора пак се уредиха! То на нашето море скоро българин май няма да стъпва!
21
33
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 20 Заповядай построй едно заведение там, или един хотел ...Да дойдат туристи и да си купиш мерцедес :))) Ама като нямаш пари и акъл, как ще стане ? Кво се пените само с едни и същи лафове ...хем нищо не правите , хем искате стандарт , хем нямате пари ....е как да стане ?Да закрием всипки курорти и да ходите на поляните гладни като църковни мишки . Простолюдие. ....
20
6
 
9
 
! Отговори
Не зелени продажници преди 5 години
До АнонименА хора които желаят Българцките земи да се стопанисват добре сгрижа за природата и визия за напред а не Мафиоти които се чудят от къде да захапят по голям дял , че да си къпят нов мерцедес.
19
3
 
11
 
! Отговори
пл преди 5 години
Нено, яж кайма
18
24
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво ! Добра новина. Хората изземват функцията от ръцете на зелените продажбици. България има красиви места за да привлича туризъм, но само се спъва от ужжж загрижени за природата. Алабалааааа
17
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Новата на Калиакра е на позиции в герберската мафия...
16
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да бе да - народа бил искал.А народа ли ти даде рушвета или някой? А?Колко намаза от този подпис?Очаквайте хотели в скоро време.Те и на Калиакра ще построят, само почакайте.И от къщите ви ще ви изгонят.Спи народе сладък сън.