Горивата за транспорта – с поне 6% биодизел

1% пък трябва да е биогоривото от ново поколение
4
Горивата за транспорта – с поне 6% биодизел
Снимка: архив, БулФото

От 1 септември тази година горивата за транспорта трябва да съдържат минимум 6% биодизел, от които 1% биогориво от ново поколение.

Това предвижда одобрена от правителството промяна в Закона за енергетиката, която ще съдейства да се изпълни националната цел за потребление на биогорива от ново поколение като слама, водорасли, гроздови джибри, животински тор и други.

С друга промяна се отнема съществуващата към момента възможност операторите на електропреносната и електроразпределителните мрежи да отказват достъп до тях поради влошаване на условията за снабдяване.

Тя се заменя с възможност временно да се ограничи или преустанови достъпът на ползвателите при определени условия. Ограничаването на достъпа се отнася за вече присъединени ползватели.

Въвежда се задължението при отказ от присъединяване на нови потребители, операторите на електропреносната, електроразпределителната, газопреносната и газоразпределителните мрежи да мотивират писмено решението си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Досега бяха 5% биодизел.
3
1
 
1
 
! Отговори
Лукойл преди 5 години
То така или иначе дизела дето ни го внасят руснаците си е чисто олио - даже не си играят да го дестилират много много - нали така или иначе ще го изгорят нафтовите "печки", а останалите ще го дишаме и ще цъкаме как ни е мръсен въздуха..
2
1
 
1
 
! Отговори
az преди 5 години
тоест слагат 5% олио в дизела , само че върху цената на олиото слагат акциз и ддс като за дизел и съответно очакваме покачваме с 5% на цената заради олиото , което всъщност е с поне 50 ст. надолу като цена
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Още един пирон в ковчега на вечната дружба !