Снимки, разходки край оградата с Турция... Край на това!

МВР ги забрани, напомни, че тя е стратегически обект
36
Снимки, разходки край оградата с Турция... Край на това!
Снимка: МС, архив

Снимки и свободни разходки край оградата по границата ни с Турция официално са забранени.

Временното възпрепятстващо съоръжение е в списъка на стратегическите обекти и дейности от значение за националната сигурност, припомнят от МВР.

Още по темата

Със заповед на министъра на вътрешните работи по протежението му е обособена стратегическа зона за сигурност до 300 метра от съоръжението.

"Гранична полиция" създава организация за осъществяване на пропускателния режим и реда за пребиваване в стратегическата зона. Посещенията и пребиваването на хора, както и осъществяването на всякакви дейности до съоръжението и в стратегическата зона, се съгласуват с директора на Главна дирекция "Гранична полиция" или с директора на Регионална дирекция "Гранична полиция" - Елхово.

При необходимост хората, които ще пребивават в стратегическата зона, се придружават от служители на Гранична полиция. Заявка за пребиваване се подава в ГДГП, РДГП Елхово или съответните гранични полицейски управления на регионалната дирекция – ГПУ Свиленград, ГПУ Елхово, ГПУ Болярово, ГПУ Средец и ГПУ Малко Търново.

Информация може да се поиска и от кметовете на населените места, намиращи се в близост до българо-турската държавна граница, с които е уточнен редът за подаване на заявки за преминаване през порталите на съоръжението.

При пребиваване на място се забранява извършване на действия, които могат да нарушат нормалното функциониране на съоръжението, изградените портали, водостоци и прилежащия път. Забранено е още снимането на елементи от оградата или пътя, както и дейности, които могат да се определят като гранични инциденти, закононарушения.

Наскоро стана ясно, че оградата вече е завършена. Тя е дълга над 200 км и струва 200 млн. лв. Между опозиция и управляващи съоръжението периодично е обект на спорове. Най-често от левицата темата повдига червеният депутат и журналист Елена Йончева, според която в строителството има корупционни схеми.

Йончева представи и документален филм в края на миналата година, в който показа колко лесно е преодоляването на препятствието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
1
 
! Отговори
аз преди 5 години
До ОТ ВЧЕРА--Като не разбираш за какво става дума не се обаждай ,то границата за не е зоопарк всеки ,когато му скимне да ходи да гледа.
32
2
 
4
 
! Отговори
Йотова преди 5 години
То и без това обектива вече не хваща широчината на пробойните...
31
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
от коя страна са забранени не можах да разбера...
30
2
 
16
 
! Отговори
бай х преди 5 години
Временното възпрепятстващо съоръжение е в списъка на стратегическите обекти и дейности от значение за националната сигурност...... малиииий .. какъв ли е тоя обект ... с едни клещи резачки от 3 лв и стратегическия обект е преминат
29
1
 
13
 
! Отговори
7+ преди 5 години
1000 лева на метър! Добре ли е?! Нямало пари в държавата, а?
28
4
 
8
 
! Отговори
ОТ ВЧЕРА преди 5 години
В Северна Корея имаше такъв , същия Закон за Границата . От преди 1 месец е Отменен .Честита ви Нова Берлинска Стена и телена мрежа . Апропо - по време на Соца имахме същите права като днес .
27
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така си беше през социализма. Всичко се връща постепенно. Наиграха се на свобода и демокрация. Връщат и ДС в народното стопанство и сред културно-обществените дейци.
26
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе , пишете на кирилица , татари,грам гордост нямате, колко народа имат своя писменост?????
25
0
 
9
 
! Отговори
----------------- преди 5 години
Маа му стара, научете ги тез мерни единици ве? "Един квадратен метър дължина". Направо чупите *** с тази неграмотност, ама имате претенциите да оценявате кое колко струва?! Ей сиктир.
24
4
 
21
 
! Отговори
Башка Луд преди 5 години
Добър вечер уважаеми зрители, спите ли?Здравей свободен народе!Чувствате ли се "демократично"?Чувствате ли се свободни?Като пропадне скъпата магистрала, бързо се затваря платното за "планов ремонт", а пък "качествената"ограда е забранена за снимане! Кой снимал, снимал! Кака се ожени!Скоро и да я коментираме ще ни забранят!"Всичко в името на човека,всичко за благото на човека!"Остава да кажем и кой е човека!
23
5
 
7
 
! Отговори
Victimized преди 5 години
Бивши комунисти, модерни фашисти.Точно както във Великомюсилмания, където арестуваха Тони Робинсон, за това, че се е опитвал да отрази дело за масово изнасилване. Което дето беше проведено при закрити врати, заради риск от расизъмл. И след като арестуваха и осъдиха въпросния активист, съдията забрани на медиите да отразяват случея, и те слушкат ли слушкат, няма да намерите нищо от Англия по въпроса.Модерен ляв фашизъм, който налага марксистки идеи. Да живее Европа!!!
22
4
 
20
 
! Отговори
Кратун преди 5 години
Как може 1 метър телена ограда да струва 1000 лева? Страхотно крадене е падало!
21
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре че не съм платил и стотинка за тая ограда, щеше да ме е много яд и да се чувствам измамен.
20
6
 
8
 
! Отговори
Умен гущер преди 5 години
Аууууууу ами сега Йончева къде ще се снима? Съвсем ще й забравим физионоМата!?
19
1
 
14
 
! Отговори
Andreshko преди 5 години
Докато има овце все ще се намери,КОЙ да ги дои и сриже.
18
0
 
21
 
! Отговори
Клара преди 5 години
Като видях малиеца как се изкатери в Париж да спаси детето - жална ни майка с тази ограда!
17
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А защо цялата изградена гранична структура години наред и работеща, беше разрушена?Какво недемократично имАше в нашата граница?Ами вижте най-демократичната граница с МЕКСИКО.и СЕГА ПАК ПАРИ,ПАРИ - магаре ги серррре
16
5
 
22
 
! Отговори
Andreshko преди 5 години
Русия построи по-хубава ограда от нашата между Крим и Украйна за 66 000 долара на километър,а нашата татаринът я построи за 1000 000 лв на километър или за около 670 000 долара. Всичко това плащаме ние,разбрахте ли бееее.
15
4
 
30
 
! Отговори
? преди 5 години
Значи за българите е забранено да я доближават, но за афганците е разрешено да я минават.
14
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А за прииждащите брадати тълпи майки с деца прескачащи и пълзящи под "оградата" дали е забранено?