Симеонов в действие – събаря "Какао бийч" в Слънчев бряг

Строени са без проект, опасни са, отсече вицепремиерът
Обновена: 4 юни 2018 14:29 | 4 юни 2018 14:15, Анисия Иванова
170
Симеонов в действие – събаря "Какао бийч" в Слънчев бряг
Снимка: Facebook

5 култови заведения от комплекса "Какао бийч" на Южния плаж в Слънчев бряг ще бъдат премахнати, съобщи в Бургас вицепремиерът Валери Симеонов.

Те били изградени без никакъв одобрен проект и без строително разрешение, а мерките им за сигурност не гарантирали безопасност на големия брой посетители.

Сред нарочените за премахване заведения са прочутото "Бедрум", едноименното "Какаобийч", "The 1", "Ла Кубанита".

За събарянето им Валери Симеонов подал сигнал до министъра на регионалното развитие Николай Нанков преди седмица-две. Според него процедурата по събарянето им вече била задвижена.

"Ако нещо с тези молове, както са се кръстили, стане, недай си Боже, тези огромни метални конструкции паднат и смачкат 20-30 души, тогава ще разберете за какво става въпрос, ще разберете защо съм се фиксирал върху тях. Те са абсолютно незаконни. Съгласно ЗУТ след като имаш 200-300 човека, обектът трябва да е 1, 2 или 3-та категория. А това са 4000 човека, по 4000 билета входни такси са регистрирани. И още нещо - има и бариера на общински път, незаконни паркинги, навеси. Там просто е на принципа решил Маджо, Брендо ли е и си направили каквото искат", заяви Симемонов, цитиран от "24 часа".

Той отказа коментар дали нарочените за премахване обекти попадат в одобрената схема от Министерството на туризма за разполагане на временни обекти.

"Не ме карайте да коментирам неподготвени хора, разбирачи по всичко", бе отговорът на Симемонов по повод забележките от министрите Каракачанов и Ангелкова, че Слънчев бряг не е казарма или санаториум.

"Важно е да покачваме качеството на туристическия продукт. Туристите не трябва да си тръгват недоволни от качеството на храната, на морската вода и т.н. Има няколко законопроекта, които ще позволят на институциите да си вършат работата по-лесно. Това са закона за шума, за апартхотелите, за преместваемите обекти", добави вицепремиерът.
 


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари