Пелов подозирал Панчев за къртица на МВР. Вадят пистолетите и...

"Пелов е, успях да сваля качулката", казал Панчев след стрелбата
Обновена: 6 юни 2018 15:47 | 6 юни 2018 10:30,
100
Пелов подозирал Панчев за къртица на МВР. Вадят пистолетите и...
Простреляният Марио Панчев. Снимка: Facebook

Владимир Пелов е планирал убийството на Марио Панчев, защото се е съмнявал, че следи близките му и помага на МВР в издирването му.

Това е една от първите версии за стрелбата в центъра на Ботевград, пише "24 часа" като се позовава на разследващи кървавата вендета.

При инцидента беглецът от затвора беше убит, а Панчев тежко ранен и в момента се бори за живота си в "Пирогов".

Още по темата

Екшънът се разиграва зад музея в града. Мястото на стрелбата е обичаен маршрут за Панчев. Предполага се, че Пелов го е чакал там със зареден пистолет, за да го убие. Той пръв открива стрелба, но Марио успял да извади пистолета си и да отговори на огъня.

Марио Панчев е един от хората в крими контингента, които са разпитвани за информация след бягството на Пелов от затвора.

"Пелов е, успях да сваля качулката", казал Марио Панчев на хората, които се събрали веднага след края на престрелката.

От МВР пък обявиха, че неуредени финансови взаимоотношения между двамата е основната версия за стрелбата.

"Били са приятели, имали са общ бизнес.  Това са първоначални данни, възможно е и мотивите за престъплението да са други. Версията, че убийството е заради жена, не е версия в МВР. Предстои изготвяне на балистична и съдебно-медицинска експертиза", посочи шефът на областната дирекция на МВР-София комисар Георги Григоров.

В събота полицаи обискираха няколко имота в Ботевград, сред които и старото крило на болницата, защото имало съмнения, че там Владимир Пелов се е срещал с близките си, но се е крил в друг имот в Ботевград.

Владимир Пелов и Марио Панчев не са били приятели, а напротив - врагове, твърдят жители на Ботевград. Преди години били близки, но се скарали жестоко и оттогава са в лоши отношения.

Марио Панчев дори твърдял, че Пелов е подготвял убийството му. Панчев се интересувал от издирването на беглеца и винаги ходил въоръжен.

На 20 април, 3 седмици след бягството на Пелов от затвора Марио Панчев е задържан от полицията в колата си на автомагистрала "Хемус". Вътре е открит незаконен пистолет със заличени номера. Панчев няма разрешително за оръжие, защото е криминално проявен.

Пистолетът, с който е убил Владимир Пелов също е незаконен. Познат е на МВР като сводник. 39-годишният мъж е бивш спортист - шампион по силов трибой на републиканско първенство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Iceblast88МВР си върши работата - най-голямата смешка за деня. 90% от кадрите сте необразовани *** и ви мързи да гледате. Хората вече не звънят в полицията като имат проблем, а си го оправят сами, защото знаят че помощ от БГ полицай няма да получат.
58
1
 
35
 
! Отговори
21 преди 5 години
И те просто си ходят на свобода с изтъркани номера на пищовите!?И всичко това МВР го знае!?Ашколсун!Честито да ви е увеличението на заплатите!Страхотна стратегия-караш единия бандит да утрепе другия!Ако имах властта на Борисов бих ви уволнил на момента от министъра до кварталния полицай!
57
2
 
27
 
! Отговори
Скитник преди 5 години
Панчев заловен с незаконен пистолет , но после освободен.......Няма повдигнато обвинение Прато така , всичко е наред?
56
4
 
13
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
До 52Сега цялото стадо *** ще се юрнете да се защитавате. Ако толкова кадърно си вършехте и работата щяхте да сте с повече от 0.00000000001% одобрение от народа!Обясни на нас незнаещите и неуките-как така криминално проявен, заловен с незаконно оръжие (с изтрити номера(значи подготовка за убийство)), без разрешително се оказва на свобода? Ако това нещо е стигнало до съд и съдията го е оправдал защо МВР не си е свършило пак работата и не е доказало, че съдията е подкупен и не го е арестувало?
55
2
 
10
 
! Отговори
Горан преди 5 години
Ей, само търкате коментари, ей! Добре, бе! Като искате да е всичко, както трябва, що не направите само регистрирани потребители да могат да пишат коментари, и ако има нарушение на правилата, тогава се правете на велики! Кво толкова написах, че една *** е утрепала друга ***, голяма работа!
54
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Без думи 17 следва извода каква държава сме мутренска, бандитска или и двете. А полицията въобще вече не е даже за коментиране. Всеки ден издънки след издънки, обръчи след обръчи, но иначе са майстори на глобите, фишче, акт за друго не ги търси.
53
2
 
9
 
! Отговори
65 преди 5 години
Сюжет за филм.Смешни сте,смешни сте.Нокой не вярва на тази история.По_добре не пишете.Ние сме свикнали да забравяме
52
1
 
17
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
До 52Кой трябва да задържи за 24 часа криминално проявен, заловен с незаконно оръжие? - Полицията.Кой трябва да събере неоспорими доказателства за престъплението? - Полицията.Въобще задържали ли са го или просто са го пуснали?Самия факт, че е на свобода означава, че тлъстаците които защитаваш защото си явно част от стадото не са си свършили работата. Съдът работи с доказателства. Имали са ги! Нали са го хванали с незаконен пистолет, без разрешително! Значи не е стигнало до съдия дори!
51
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нямат ли край тези престъпници.Един пада друг го сменява и толкоз.
50
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А ся какво става подозиран за агент на полицията застрелял издирван от полицията пандизчия и двамата с незаконни пистолети в центъра на Ботевград. Това го нема и в най добрите американски крими филми , има още от какво да се учат и те от нас.
49
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 33Абе компетенцио ,ако поне малко имаше идея и хал хабер за нещата които коментираш и за ,които даваш оценка -щеше да знаеш,че не МВР раздава присъди и праща престъпници затвора!!! Щом са го хванали с незаконно оръжие значи са си свършили тяхната работа ,за какво уволнение ми приказваш!А това че въпросния тип не е в затвора -питай първо прокурора и после съдията!!!!!
48
3
 
19
 
! Отговори
шматка преди 5 години
До гражданинМного е простоХванали са го с пищова и са сключили сделка.Пенчев е станал ухо на куките.И си е свършил работата.Половината от тъй наречения подземен свят са МВР информатори.
47
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи Панчев е открил Пелов преди полицията?
46
2
 
19
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
Явно родното МВР полага гигантски усилия да направи нови филми продължение на документалния филм за тях - Полицейска Академия!С атомна бомба ли трябва да хванете криминално проявен, че да го задържите? Преди месец го хванали с незаконен пистолет, а днес разстрелва избягал престъпник които МВР 2 дена по рано издирваха на същото място и не намериха. Това и в порнофилм неможе да се случи. Тия пистолети в зрънчо ли се падат?И ако не е проблем да носим незаконно оръжие то тогава всички да си вземем
45
2
 
17
 
! Отговори
Нов преди 5 години
И сега какво ще правят търсачите от МВР. Трябва надниците им да ги дадат на Марио
44
4
 
19
 
! Отговори
Иван преди 5 години
МВР пръдъкшънс пусна нов филм, сега пак пробваха сюжета с любовната драма, ама само преди няколко дена го гледахме вече, ще трябва да измислят нещо ново. С нетърпение очакваме развръзката. Само да не е като с оня отшелник дето бил избил 5 човека наведнъж. Че там нещо много научна фантастика вкараха.
43
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименАлбания не е руска кoчина бре, дрогарю!Отиди на адриатическото крайбрежие на Албания - ще ти падне вехтата партийна шапка!Само че албанците не лижат /// на мордор, а направиха паметник на Президент Дж. Буш!Наясно ли си каква е разликата между ТЯХ и НАС?
42
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А дон Тиквун щял да оправя западните балкани,докато тука стана по зле и от Албания!Оставка тикво!
41
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дано колкото се може повече бандити решават така, по мъжки, достойно, споровете помежду си!
40
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
МВР и бандити са едно и също!Поредното доказателство!Разформироване и уволнение до последното копито в МВР!