Трагедията в "Крумово" – огледало на армията ни

Летателните часове на военните – недостатъчни
13 юни 2018 10:30, Петя Славова
98

Два са основните фактора, които излизат на преден план като водещи за трагичния инцидент на авиобаза "Крумово", при който загинаха двама военни пилоти, а бордовият инженер пострада.

Техническата страна на причината изглежда най-основателната, а именно повреда в опашния винт, която е довела до рязкото падане на вертолета. Експертите са категорични, че годишните летателни часове на военните летци са крайно недостатъчни.

Още по темата

"За съжаление трябваше да се стигне до този трагичен инцидент, за да се разбере какво означава констатацията и предупреждението, записани в годишните доклади за състоянието на отбраната и на въоръжените сили от поне 5 години. Става дума за констатацията, че българската армия изпълнява със затруднения своите задачи с риск за военнослужещите", подчерта бившият министър на отбраната Ангел Найденов.

Според него, ако се осигуряват ресурсите, необходими за поддържането на техниката, то летенето не е опасно.

"Неуместно е да говорим за ремонт на остаряла техника", отбеляза Найденов пред Bulgaria ON AIR.

Бившият военен министър посочи няколко посоки, в които държавата може да тръгне, за да подобри състоянието на армията.

"Първата посока – ремонт на наличната техника, втората посока е модернизацията, третата посока – превъоръжаването, с което да преодолеем техническата пропаст между армията ни и партньорите ни в НАТО. Оптимист съм, че проектите за модернизация и превъоръжаване ще се случат, но съм скептичен, че до края на годината ще се сключи договор", изтъкна той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
3
 
3
 
! Отговори
На колонията РБ преди 5 години
Не се полага армия. Най много жандармерия да се бори с народа , ако хване сопите срещу Мафията на власт. И пушечно месо за мисии под флага на САЩ
15
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бре, големи войнолюбци станахте бе, пиянници ;)За какви армии ревете, кат се страхувате най-много от жените си, а тук се правите на големи мъже :)))
14
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И каква армия ни трябва?С кого ще се бием?Кого можем да победим с шепа войници?И кой изобщо мисли за война, освен Вадолф Путин ?!
13
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какъвто е народа такава е и Държавата.*** народ = слаба Държава - това е много стара истина.Всички живели под руския ботуш са такива!Руското робство ни закопа, а простия народ още не го разбира.
12
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 8===oА образование,здравеопазване,сигурност и икономика,огледала на чий лобизъм са?Лобизъм винаги е имало и ще има,въпросът е кой ще застане срещу него и да използва този лобизъм интерес на България!
11
1
 
9
 
! Отговори
до 1 преди 5 години
То "държавата" е според обитателите и. Та...
10
2
 
7
 
! Отговори
гого преди 5 години
да ми17 е хубав вертолет, но ако му е правен капитален ремонт, тоест от това което е получено 89 та почти само скелета остава същия, а това става с много пари и обикновено в Русия или Украина.
9
10
 
5
 
! Отговори
8===o преди 5 години
Огледало на руският лобизъм в армията по-скоро
8
1
 
5
 
! Отговори
Горан преди 5 години
Ами, то не става да имаш пет хеликоптера, от които три, неработещи и поради тази причина трайно приземени, а двата работещи да са на честна дума. Малко били летателните часове... Ами, да! С такъв ресурс, толкова!
7
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трагедията в "Крумово" огледало на армията ниГРЕШКАОГЛЕДАЛО НА ДЪРЖАВАТА НИ
6
5
 
19
 
! Отговори
чукча преди 5 години
За да има истинска боеспособна армия една държава,тя трябва първо да е независима.България за жалост не е такава и затова имаме пародия на армия.За всеки случай окупаторите са си цвъкнали 4-5 бази на територията.Особено базата им в Ново село се е разрастнала като един средно голям град.Така че тренирани бойци и нова техника има в страната но за жалост не са български.За сметка на това по брой на генерали контра и реконтра адмирали може би сме първи.
5
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ами къде беше този папурсиклия, когато беше министър на отбраната..., та да оправи нещата дето ги разбира
4
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За 19000 раковоболни българи няма пари за лечение. Болни сме, неграмотни сме, бедни сме, гладни сме. Защо ни е модернизарана армия?! Кой ще брани? Повечето умни хора избяга от ***.
3
4
 
20
 
! Отговори
To6 преди 5 години
Като бивш военнослужещ мога само да потвърдя, че армията съществува само благодарение на ентусиазма и честа на тези които са в нея. Като изключим, че заплатите са смешни, спрямо труда и отговорностите на хората, А което е по-лошото, няма пари за поддържате на техниката, за горива за изпълнение на учебни и други ежедневни мероприятия, за най обикновени консумативи и ненужната бумажтина. Жалко.
2
4
 
23
 
! Отговори
.. преди 5 години
Молете се някой да не реши, че част от Българиа (или цялата) му харесва.На практика армия нямаме.
1
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Огледало на държавата ни... всичко се руши и пропада...