Силна музика, бой, жандармерия: 7 задържани в ромска махала

Защо имаше напрежение в Ботевград
25 юни 2018 10:45, Петя Славова
188

Шестима мъже и една жена са задържани след масов бой между роми от квартал "Север" в Ботевград и служители на жандармерията. Униформените, заедно с полицаи, са се отзовали на сигнал в събота вечерта за силна музика.

Когато пристигнали пред блок №15 служителите са били посрещнати с камъни и дървета. Според жителите на блока обаче жандармеристи и полицаи са превишили правата си, защото са упражнили насилие над хора от квартала, което е и провокирало напрежението след това.

Още по темата

"Откакто са дошли насилие правят в махалата тези хора. За една лична карта те ни събарят децата и ги пребиват. Ние затова имаме злоба към тях и агресия. Те идват и направо те налагат", разказаха хора от блок 15 пред Bulgaria ON AIR, които са и свидетели на случилото се в нощта срещу неделя. Хората там са недоволни и от многото жандармерия в квартала.

Жителите на ромската махала не отричат за нанесените щети на служебните автомобили и масовия бой, но според тях това се е случило след излизането на живеещите в блок 15, които са защитавали своите съседи.

"Ние сме отвърнали на боя. Ние видяхме страшен бой от тях и се уплашихме, и стрелбата. Защо не казват, че са стреляли с пушки, а го укриват това? На моя шурей жена му, кой я застреля? Със съчми за птици - в главата има пет, в устата има три", разказаха още жители на махалата.

Вчера вицепремиерът Красимир Каракачанов се обяви в защита на полицаите. "Работата на полицаите е да се борят за опазване на обществения ред, живота и здравето на хората в страната ни. Те ежедневно са на пост, за да имаме всички ние една по-добра и спокойна обстановка за живот. Маргиналите и екстремните субекти, които не желаят да спазват законите на страната ни, ще бъдат поставяни на мястото им с цялата сила и строгост на закона!", написа Каракачанов от официалната си страница във Facebook.

Очаква се днес да има и протест на други жители на Ботевград, които също да застанат зад служителите на реда.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
7
 
18
 
! Отговори
Един от Свети Влас преди 5 години
КАКАО БИЙЧ вдига сигурно по-голяма гюрултия до 6-7 часа сутрин, не можем да спим от този ТЕРОР ! Защо полиция и жандармерия не се намесят ?
92
1
 
47
 
! Отговори
Фавела преди 5 години
Ами в Рио и в Сао Паоло жандармерията е постоянно присъстваща в пълна бойна готовност. Миналата година се разхождах отстрани покрай една Фавела (бразилските квартали, подобни на нашите ромски махали) когато пристигнаха 3-4 камиона с войници, около 100 души, цяла рота, и се оправиха нагоре към "махалата". Това ще е и нашето бъдеще.
91
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Iceblast88На много обяви за работа искат и да се прати снимка. Така, че работодателя може да изреже кандидата на расова основа и даже да не го покани на интервю.
90
2
 
24
 
! Отговори
Курти преди 5 години
Това безобразие ако беше в САЩ, *** щяха да са .... Ама милиционерите са за Клизма. Корумпирани Некадърници.........
89
11
 
24
 
! Отговори
:-) преди 5 години
Снощи положението при нас беше същото, само дето не с ро.ми, а с българи. Сватба, бесен пиянски купон след 22 часа, изстрелване на цял арсенал във въздуха - сватба. В 1,30 не се сдържах и подадох сигнал на 112, че се стреля постоянно - все пак дъщеря ми става за училище в 5 сутринта. Страхотно, но патрул така и не дойде. Бащата на булката се оказа много бивш полицай. Нямам идея как мога да търся правата си, и може би съседите също. Ако това го направя аз ще сме арестувани всички присъствали.
88
36
 
0
 
! Отговори
немрънкащ човек преди 5 години
До Iceblast88Ами аз пък имам съседи българи и не мога да заспя от български гуляй и аларма ! Но не съм станал да вдигам врява до небето и да се оплаквам , просто си затварям плътно прозорците ,дори и тампони на ушите си слагам и заспивам спокойно !
87
0
 
27
 
! Отговори
13 преди 5 години
До МислещаАБСОЛЮТНО СИ ПРАВА!!!БЕЗ- ОБРАЗОВАНИЕ - НИКАКВИ ПАРИ!!ИНАЧЕ - няма да се промени нищо при този етнос!
86
0
 
35
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
Проста промяна която ще оправи нещата - право на помощи и гласуване да имат само данъкоплатците! Това е всичко което трябва да се направи. Като ги оставиш без помощи и ако полицията има пълно право да се справя с набезите на всички които не са граждани (ако не си данъкоплатец, то ти не си гражданин) те сами ще се интегрират! Те сами ще започнат работа и да натискат децата си да учат просто защото няма да имат друг избор. Не са виновни те, че им дават всичко на готово! Виновни са политиците!
85
0
 
45
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
До горките хора1. Живял съм почти 1 година до такова гето и с ръка на сърцето мога да ти кажа, че горките хора трябва да е насочено към данъкоплатците които живеят около въпросните индивиди които ти съжаляваш! Когато ти трябва да ставаш в 5 сутринта за да караш хора до работните им места, а неможеш да заспиш до 3 вечерта заради дивашки гуляй тогава имаш право да се изказваш. За какво не са виновни любимците ти? За това, че цоцат от данъците ни, а през живота си не са внесли и 1 ст. в бюджета!
84
46
 
2
 
! Отговори
горките хора преди 5 години
Винаги са били дискриминирани в България ! Винаги с тях е било наплашвано българското общество , винаги те са виновните за всички кражби , за всички престъпления , а българите са света вода не напита ! Българите следват типично руския модел при който за всички неуспехи на руснаците са виновни "лошите американци" !
83
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да им отнемат личните карти да ги питам без лична карта как ще вземат помощите. Пред социалните опашката за социални помощи е само е само от ***.Нейниясин бил 22 годишно " дете " ?!! Да каже колко децаима това "дете" ?
82
32
 
4
 
! Отговори
браво на ромите преди 5 години
Морковите за полицаите свършиха , време е за тоягата ! Напълно оправдавам ромите в този случай защото знам как са постъпили "пазителите на реда " ! Лично съм бил свидетел как двама полицаи извършват " рутинна проверка " на документите на един ром ! Единият от полицаите се обърна към рома с такъв тон сякаш ще го набие ! Каза му - ей *** , дай си личната карта !
81
1
 
27
 
! Отговори
така е преди 5 години
*** източват финансовата система така, че за пенсионерите да има подаяния, а не пенсии и за българските инвалиди - геноцид, а не държавно подпомагане.
80
13
 
3
 
! Отговори
истина преди 5 години
Личните междукланови взаимоотношения НЕ изискват намеса на ПОЛИЦИЯта. Да си се оправят по роднински, както е оправят българите. Какво опазват там полицаите освен заплатите си, според инструкциите на гЕрп? Сега да се бръкнат в джобовете си и да си платят за вредната намеса, изпотрошила инвентара им.
79
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Толкова ли е интередна тази дума Роми роми,че на всеки втори ред я дописвате то друго човек не може да прочете
78
0
 
25
 
! Отговори
Мда преди 5 години
Когато на тея буйстващи им се наложи да лежат по една седмица увити в сурови кожи-тогава ще влязат в пътя!И естествено трябва да се премахнат помощите на калпак,самотни майки и прочее хранилки.
77
0
 
44
 
! Отговори
Мислеща преди 5 години
Държавата трябва да спре да подпомага всяка майка, родила преди 18г. Помощи на майки да се дават само при завършено средно образование. Стига сме хранили деца, родени от деца! Множат се, вандалстват, смятат че имат само права и държавата им е длъжна за всичко! Нека НПО-тата, които ги защитават да им плащат детски и майчински от техните си пари!
76
0
 
46
 
! Отговори
БГ марка преди 5 години
Ако, не дай си боже ударите шамар на агресивен съсед, който е запушил паркинга, без да му причините каквито и да е вреди, автоматично попадате под ударите на чл. 325 - едро хулиганство защото сте били на обществено място. Нооо, това е ако сте от българския етнос.
75
6
 
21
 
! Отговори
Джунгла преди 5 години
За съжаление както каза някой по долу, когато бг политиците почнат да спазват закона, тогава и ромовете ще почнат.Тогава и полицаите ще получат нужното уважение и подкрепа от държавата и обществото, и такива махленски прояви ще се наказват по американски "тертип", така че следващия път шефа на катуна да си гледа часовника през 5мин да не е станало 22:00.
74
0
 
48
 
! Отговори
възмутен преди 5 години
Тези няма ли да платят щетите? Ако нямат пари има т.н. принудителен труд!До кога с тези двойни стандарти?!