Силна музика, бой, жандармерия: 7 задържани в ромска махала

Защо имаше напрежение в Ботевград
25 юни 2018 10:45, Петя Славова
188

Шестима мъже и една жена са задържани след масов бой между роми от квартал "Север" в Ботевград и служители на жандармерията. Униформените, заедно с полицаи, са се отзовали на сигнал в събота вечерта за силна музика.

Когато пристигнали пред блок №15 служителите са били посрещнати с камъни и дървета. Според жителите на блока обаче жандармеристи и полицаи са превишили правата си, защото са упражнили насилие над хора от квартала, което е и провокирало напрежението след това.

Още по темата

"Откакто са дошли насилие правят в махалата тези хора. За една лична карта те ни събарят децата и ги пребиват. Ние затова имаме злоба към тях и агресия. Те идват и направо те налагат", разказаха хора от блок 15 пред Bulgaria ON AIR, които са и свидетели на случилото се в нощта срещу неделя. Хората там са недоволни и от многото жандармерия в квартала.

Жителите на ромската махала не отричат за нанесените щети на служебните автомобили и масовия бой, но според тях това се е случило след излизането на живеещите в блок 15, които са защитавали своите съседи.

"Ние сме отвърнали на боя. Ние видяхме страшен бой от тях и се уплашихме, и стрелбата. Защо не казват, че са стреляли с пушки, а го укриват това? На моя шурей жена му, кой я застреля? Със съчми за птици - в главата има пет, в устата има три", разказаха още жители на махалата.

Вчера вицепремиерът Красимир Каракачанов се обяви в защита на полицаите. "Работата на полицаите е да се борят за опазване на обществения ред, живота и здравето на хората в страната ни. Те ежедневно са на пост, за да имаме всички ние една по-добра и спокойна обстановка за живот. Маргиналите и екстремните субекти, които не желаят да спазват законите на страната ни, ще бъдат поставяни на мястото им с цялата сила и строгост на закона!", написа Каракачанов от официалната си страница във Facebook.

Очаква се днес да има и протест на други жители на Ботевград, които също да застанат зад служителите на реда.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пуснете братята да се веселят бе кратунииии!
52
0
 
24
 
! Отговори
55 преди 5 години
Идея си нямаш какво може да ти направи ченгел в Щатите. Много кино гледаш. Излез от филма и влез в час.
51
0
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Неправомерно било задържането , а е законно да тормозят хората с музика нощно време, която само те харесват . Малко им е било насилието. Аз напълно подкрепям действията на жандармеристите.
50
9
 
2
 
! Отговори
Дасикане Рома преди 5 години
По българските имена на Ромите означава че са Българизирани/побългарени Роми от ромското Общество наречено Дасикане Рома
49
22
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българската полиция има нужда от перестройка. Нищо не вършат, един престъпник не са хванали, но да извършват издевателства са първа писта. Веднъж ме спряха и претърсиха без причина, а просто си се разхождах. Ако си бях забравил документите - в районното с досие, после да си имам проблеми. Това е държава на мутрите и беззаконието. В САЩ ако ченге те спре без причина и претърси, после можеш да го съдиш и животеца да му стъжниш. Но там има ред и закони. Тук е бананова република.
48
3
 
31
 
! Отговори
:) преди 5 години
Американските ни "учители по демокрация" знаете ли как са се справили с индианците?Първо са ги тровели и избивали. Като е станало невъзможно това, са сменили тактиката. Дават им алкохол и те сами се избиват.Крайно време е полиция и жандармерия да спрат да се месят в тези райони. Навън направят ли нещо - арест и бой. Вътре в ***, да правят каквото си искат. Нека се избиват. Ще намалеят наполовина за 1 година, ако се спазва това правило.
47
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Дребната битова престъпност" Два блока последователи на Саурон дребен проблем ли ти изглежда? *** ги помоли да не правят повече така.
46
2
 
23
 
! Отговори
уъу преди 5 години
До Ромами тех това им е работата бе.Да бият!
45
4
 
2
 
! Отговори
Kirmizikachaniv преди 5 години
Ama kak moje da karate horata ca iadat samo morkovi, ve?...koi sha iade svinskoto, kraveshkoto, agneshkoto, magareshkoto, konskoto, kozeto meso?
44
1
 
40
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
"Ние сме отвърнали на боя. Ние видяхме страшен бой от тях и се уплашихме, и стрелбата. Защо не казват, че са стреляли с пушки, а го укриват това? На моя шурей жена му, кой я застреля? Със съчми за птици - в главата има пет, в устата има три"---------Ха-ха-ха-ха-ха :) Уникална държава, уникални римляни :))))))))))
43
5
 
7
 
! Отговори
Folre преди 5 години
Dovechera pak silna muzika v free zonata, deto e izvan zokonite...
42
26
 
6
 
! Отговори
интересно преди 5 години
Говорят добре български и показват трезвено мислене....ами браво какво да кажа .....иначе ако трябва да сме честни, до някаква степен са прави.
41
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Малий, направо са ги смазали от бой!
40
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Възможно е да има и бити но това е понеже има хора кефещи се да бият и затова са избрали тази професия. Има и нормални хора.
39
0
 
14
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 5 години
"Криминално изявени""Те ни викат гето" :)
38
50
 
8
 
! Отговори
Ром преди 5 години
Който си е немал работа с жандармеристи той незнае какви гадове безподобни са това и колко обичат да бият невинни жени и деца без причина!
37
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 34!Кои Бьлгари ще бьдат на работа, тия кьдето са в чужбина ли?
36
35
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 32Важното е хората за всичко да обвиняват ромите. Дребната битова престъпност трябва да се решава от органите на реда без да е нужно медиите да ни сообщават тази информация.
35
3
 
52
 
! Отговори
Погнуса! преди 5 години
И защо жандармерията трябва да харчи парите ми за да разтървава роми които се бият а когато бият българи ги нема никакви?!
34
9
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След 10 годишно германско робство/членство в ЕС, резултатите са налице! Държавата абдикира, институциите не работят, бедност, етнически конфликти. България е превърната в бананова република, без икономика, на прага на гражданска война! Дори армия няма, което е престъпно и равнозначно на национално предателство. Занова пък имаме... прайдове! Много жалко за изстрадалия български народ и за младите, които нямат избор освен да се лутат немили-недраги по света.