Сигналите: Двойна цена, неработещи табла, опасен тротоар

Време е за редовния ни обзор на сигналите в HelpBook.info
28 юни 2018 17:00,
5
Сигналите: Двойна цена, неработещи табла, опасен тротоар
Снимки: HelpBook.info

Измина още една седмица, в която сигналите за нередности у нас не спираха.

Започваме със сигнал за поредната дупка, която гражданин е заснел. Намира се на ул. Васил Друмев 40 в гр. Варна. Диаметърът й е впечатляващ, а преминаващите продължават да си трошат колите ежедневно.

Изключително сериозен е и полученият сигнал, в който се визира транспортна фирма, която ощетява потребителите на пътнически услуги с 100% завишени цени. Витоша експрес ООД е изпълнител на превоз на пътници по линия София-Пловдив, съгласно договор по ЗОП със СО.

Съгласно договорът, превоза по линия София-Пловдив се извършва при цена на билета 6,86 лв. Договорът е достъпен на публична платформа за обществени поръчки. Въпреки това, превозвачът изисква плащане на сумата от 14 лв. от клиентите си, което е в разрез с договора му и ощетява потребителя с двойна цена на превоза. Авторът на сигнала прилага снимки с частта от договора за цената на билета и сканирано копие на закупен билет.

Получихме сигнал за проблеми с водоснабдяването в село Оброчище, в който се твърди, че положението е такова от цели 18 години. През лятото жителите остават без вода от късния следобед, до сутринта на другия ден. Няма промяна и след разговори с местния отговорник за ВИК. Молбата е да се планира някаква инвестиция, която да прекрати този проблем.

Изпратиха ни и сигнал с въпрос по повод електронните табла за уведомление и Google Transit във Варна.

"Според новините от последната година още 100 спирки от общо 280 ще получат такива табла. Възможно ли е да се поставят такива на спирките на Спортна Зала посока центъра и курортите тъй като до колкото си спомням е част от BRT коридора. Отделно на тези спирки звуковото обявяване не работи на тези спирки. Моето предложение е да се поставят информационни табла по цялото протежение на пътя Златни Пясъци - Летище Варна. Също така през лятото тези табла трябва да показват информацията на английски защото много туристи не могат да се оправят със схемите разлепени по спирките. Пожелателно е да се преведат на немски, руски и френски също". Потребителят пита защо градът не стане първият в България, който да се присъедини към Google Transit като уточнява, че това би било напълно безплатно.

Сигнализираха ни и за опасен тротоар, намиращ се в столичния  кв. Подуяне на бул. "Ботевградско шосе" и ул. "Рилска обител". Потърпевшата се възмущава от преминаващите по самия тротоар превозни средства, с цел да избегнат чакането на светофара, за да направят обратен завой. Вече има блъснати хора, един от които е съпругът на авторката на сигнала.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info!

Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 2Нека разширят диаметъра за да могат да преминават колите и камионите без проблеми!
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дупка ли! Че това е вход към земното ядро.
1
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Важното е че сме стабилни.И не ГО ядоствайте да не хвърли Оставкат, че какво ще правим после без НЕГО ?