Нов инвеститорски интерес: В Божурище, Видин и Русе...

Каним "Хюндай", правим "Дигитален път на коприната" с Китай
12 юли 2018 17:00,
15
Нов инвеститорски интерес: В Божурище, Видин и Русе...
Снимка: НКИЗ

Нов инвеститорски интерес към икономическите зони у нас регистрират от "Национална компания индустриални зони".

Над 20 нови инвестиционни заявления са подадени към държавната компания, основно за Икономическа зона София-Божурище, а от началото на тази година се наблюдава интерес и към Видин и Русе.

Това стана ясно от думите на изпълнителният директор на НКИЗ Антоанета Барес пред "Фокус".

Тя съобщи, че е  отправена покана към световния автомобилен производител "Хюндай" да реализира проект в България. Държавната компания е предложила за него терен до летището в Равнец, близо до Бургас.

Още по темата

Наскоро НКИЗ подписа и Меморандум за сътрудничество с Китайския център за развитие на информационната индустрия. Това стана по време на формата +16+1", който се проведе миналата седмица в София. Меморандумът е за изграждане и управление на платформа за обществени услуги "Дигитален път на коприната", съобщиха от компанията.

"Като компания, която е инструмент на правителството за привличане на чуждестранни инвестиции и за разширяване на инвестициите в български компании, считаме, че можем да сме полезни за подпомагането на китайските инвестиции у нас", обясни Барес.

НКИЗ бе представена и в съпътстващ събитието Бизнес форум, на който участваха над 200 китайски компании и 600 бизнесмени от Централна и Източна Европа.

Барес припомни, че важен фактор при избора на инвестиционна среда, освен местоположението и инфраструктурата, е и наличието на работна ръка. Затова и държавната компания работи активно с университетите и с професионалните гимназии.

НКИЗ съобщи и че вече работи по създаването на Индустриална зона Кърджали, с обща площ близо 95 декара. Компанията си сътрудничи и с Община Стара Загора. Местната власт там предлага за индустриални цели терен от 115 декара, разположен до магистралата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
3
 
! Отговори
Румен преди 5 години
Някой прочете ли новината? Не знаех че има и такава организация,да й плащаме заплатите.Какъв интерес има -има покана от НАША страна до Хюндай и подписано споразумение от една седмица с Китай.Със същия успех можем да пратим покани до 1000 други фирми.Помните ли интереса от Катар?А,от Саудитска Арабия и как бяха приятели на Симеон II ?Колко и какви инвестиции са влезнали от тях?
11
2
 
6
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
Българската държава е една тотално сбъркана ***!Съжалявам че съм част от тази помия!Тотален сбъркан ке.ефф!
10
0
 
3
 
! Отговори
китаец преди 5 години
До Анонимен10Така е.Толкова за нищо не ставаш, че дори и китайска заплата никой не ще да ти дава.Абсолютен лош матрял си.наистина трябва да те е срам.
9
3
 
11
 
! Отговори
партиец преди 5 години
До планинаВажното е, че във Видин и Враца сме крепости на комунизма.Даже другарката нинова е от нашенско.Ще се държим до последния човек, ама няма да се дадем на инвеститорите-капиталисти.урааапролетарии от всички страни, от Видин и Враца - обединявайте се
8
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПО ЕВТИНА РАБОТНА РЪКА СМЕ ОТ КИТАЙЦИТЕ А ТУК ДИРЕКТНО СТОКИТЕ НЯМА ДА ИМА И МИТО ЗА ТЯХ В ЕВРОПА!!!ГОЛЯМ СРАМ, ЧЕ СМЕ ПО ЕВТИНА РАБОТНА РЪКА ОТ КИТАЙЦИТЕ :(
7
4
 
10
 
! Отговори
планина преди 5 години
това са НЕистини. особенно за Видин. там и врачанско като забравени от бога. див див запад...
6
5
 
7
 
! Отговори
партиец преди 5 години
кви са тези инвеститори бре?ми те ще искат и да им работим?ааане става.Ще чакаме светлия комунизъм.
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интересно какво мисли по отношение на китайците цецо гуменката или вече не са заплаха ???
4
2
 
8
 
! Отговори
москвич преди 5 години
Да поканим АЗКЛ да инвестират във Видин.
3
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това хубаво,ама никой не казва дали ще има замърсяване на въздуха,или на околната среда.Да не стане като с Монтюпето,дето ни тровят въздуха и не смеем да ги осъдим .
2
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каквито и инвестиционни проекти да има, то те ще са в Сф, Бургас или Пловдив. Във Видин нищо няма да направят, с проекта ще си останат.Държавата стимулира Южна Бг. В Северна Бг даже Хемус не оправиха. На китайците щели да го дадат!
1
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това са много хубаеи думи....... ама са само думи. Инвеститори като Хюндай нямат сметка да идват в България да произвеждат защото няма работна ръка, доставчици, пътища, жп транспорт, а цените на електроенергията и газта са съизмеримо високи. Единственото което България може да предложи на такъв инвеститор е корумпирани чиновници, тромав държавен апарат и нищожен пазар за продукта им