Сълзите на баба Тодора срещу чумата: Нямам болни животни!

Как ще бъде решен проблемът?
Обновена: 14 юли 2018 17:37 | 14 юли 2018 11:30, Александър Попов
210
Сълзите на баба Тодора срещу чумата: Нямам болни животни!
Снимка: Facebook

Баба Тодора е на 68 години, от село Шарково. Гледа кози, има и агнета. Но всичките животни ги грози евтанизиране заради чумата сред животните в района.

"Много са ми хубави животните. Това са моите деца. Никой не ми е казал, че имам болни животни. Всички са здрави. Няма да мога да преживея тази болка, ако ми убият животните. Бих легнала аз, вместо да ми убият животинките. Кажете ми какво да направя. Това е някаква афера”, каза тя пред радио "999".

"Казаха, че от ЕС казали, че където има зараза не давали да се лекуват животните. При мен няма. Наредете се до мен, за да спасим, това, което държавата прави", призова Тодора.

Според нея искат да обезлюдят района и затова се избивали животните.

"Не мога да кажа как ще продължи живота ми. Ще си живея с пенсията или ще си умра с животните. Нямам пистолет, бих ги избила тия хора. Във вас ми е надеждата", каза през сълзи баба Тодора.

Ветеринарните власти обаче са категорични, че животните трябва да бъдат евтанизирани, за да не се пренесе болестта и в други райони.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


210
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 68Разбирам че ти си отраснсл в семейство на богари еродити интелектоалци но нека те светна нещо - месото и доматите не се отглеждат в магазина а от точно такива хора. Не знам дали това няма да ти обърне представата за света и дано не те накара да спреш да ядеш продукта на тези "миришещи" и прочие
66
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
67 И кое й е простоватото на жената, бе юрдек? Напротив, много добре се изразява.
65
20
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айде разкарайте тая пpocтовата бабичка! С кой клас образование е? Първи?
64
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знам... може би щото съм изпил 2 чаши вино ли, но съм 38 годишен и ми потекоха сълзи от клипа.Лельо Тодоро, никой няма да ти избие животинките. след този клип. Никой!Гласността е голяма вече...
63
12
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С бсп напред към гроба!
62
5
 
6
 
! Отговори
Дедо Мишо преди 5 години
На изборите всички с бюлетината на БСП!
61
26
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Що ни занимавате с някакви полуграмотни хора, нямащи никакъв интелект? Тия хора не се къпят, ползват външен нужник, миришат ужасно.... От тях ли акъл да взамаме???
60
0
 
12
 
! Отговори
чичо Гошо преди 5 години
Стягайте се за нови избори и евентуално за революция.Колкото повече герберастите натягат положението,толкова по-добре за нас,защото печелим нови съзаклятници против тях.
59
22
 
4
 
! Отговори
Стига преди 5 години
Стига мрънкахте, така се действа при зараза. С компенсациите ще си купят нови животни. Каква е тая драма не разбирам. Да ядем заразено месо ли? Щото такива производители като тази баба ветеринар не са виждали през живота си. И стадо от 60 кози хич не е малко. Айде, цъкайте минуси сега.
58
13
 
3
 
! Отговори
Демократ преди 5 години
Тази комунистка преди да прави сеири по-добре да докаже, че животните са здрави. Да си наеме частен сертифициран ветеринар който да им направи проби в лаборатириите, да вземе кръв и изследвания и да докаже със сертификат, че животните са здрави.
57
18
 
6
 
! Отговори
Ветеринар преди 5 години
Много се грижели простите селяци за животните само, където са забравили да ги ваксинират за да си спестят пари. Сега стоката им отива на кино заради селската им тарикатщина и простотия. Единствено могат да се оплачат на Нинова и Радев, които са на тяхното интелектуално ниво!
56
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До амииииСамо дето ГЕРБ не управлява 10 години а общо 6 г.!
55
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Недейте да сте глупави да говорите срещу България или да напускаме родината.Те това искат!!Трябва да се биеме и отстояваме нашите интереси и земя с кръв и пот. С КРЪВ И ПОТ И СЪЛЗИ!!
54
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Докажи ми че животните са здрави, ела на место вземи им проби и ги изследвай в лаборатория. Не да ми стоиш в София на бюрото и да драскаш позиви от името на БСП!
53
1
 
22
 
! Отговори
И.Б. преди 5 години
Евтаназията на здрави животни е престъпление. Правителството няма кураж да се противопостави на безсмислени решения на европейския парламент. Дали в Унгария щяха да се подчинят на такова безумие? Къде е гръбнакът на ветеринарите, защо не действат по съвест? Наляга ме мисълта, че те ще разфасоват здравите животни или за лични цели или за износ в арабски държави като био-месо.
52
10
 
2
 
! Отговори
ДОЙЧЕ преди 5 години
Споко бе ще и платят козите след 1 година ще си купи нови ....
51
1
 
9
 
! Отговори
амииии преди 5 години
До Анонимен 29 Не се коси , ще ти обясня 10 години затриване , 10 години разруха , 10 години грабеж на държавата , 10 години прокуждане на хората от България , 10 години играене по свирката на Вашингтон и Брюксел. Това е ГЕРБ ПС - свържи горенаписаното от мен със статията , и ще ти просветне . Ако още не виждаш връзката - >>> пак ще ти обяснявам !!!! Не се тревожи , няма да те оставя да тънеш в неведение
50
1
 
14
 
! Отговори
Коджабашев преди 5 години
Да избиеш животните за да не умират животните ?!Голема логика баце....Все едно да избим всички хомота за да спрем СПИНа
49
2
 
0
 
! Отговори
Хашимото преди 5 години
До ПросветенТо Фюрера ти им беше кукла на конци точно на тях...
48
3
 
9
 
! Отговори
Просветен преди 5 години
До МюмюнКой ли е виновен? Ами същите онези, които подпалиха света с Втората Световна и накрая победиха с помощта на еврейското лоби в Ню Йорк, което вкара Америка на тяхна страна! Фюрера се бореше в тях до последно, но не успя да ги победи!