Сълзите на баба Тодора срещу чумата: Нямам болни животни!

Как ще бъде решен проблемът?
Обновена: 14 юли 2018 17:37 | 14 юли 2018 11:30, Александър Попов
210
Сълзите на баба Тодора срещу чумата: Нямам болни животни!
Снимка: Facebook

Баба Тодора е на 68 години, от село Шарково. Гледа кози, има и агнета. Но всичките животни ги грози евтанизиране заради чумата сред животните в района.

"Много са ми хубави животните. Това са моите деца. Никой не ми е казал, че имам болни животни. Всички са здрави. Няма да мога да преживея тази болка, ако ми убият животните. Бих легнала аз, вместо да ми убият животинките. Кажете ми какво да направя. Това е някаква афера”, каза тя пред радио "999".

"Казаха, че от ЕС казали, че където има зараза не давали да се лекуват животните. При мен няма. Наредете се до мен, за да спасим, това, което държавата прави", призова Тодора.

Според нея искат да обезлюдят района и затова се избивали животните.

"Не мога да кажа как ще продължи живота ми. Ще си живея с пенсията или ще си умра с животните. Нямам пистолет, бих ги избила тия хора. Във вас ми е надеждата", каза през сълзи баба Тодора.

Ветеринарните власти обаче са категорични, че животните трябва да бъдат евтанизирани, за да не се пренесе болестта и в други райони.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


210
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
88, че то животни се отглеждат, за да бъдат изклани накрая! Ти в някакъв паралелен свят ли живееш? Дали ще ги заколят за пазара, или за профилактика на някаква епидемия- каква е разликата в резултата? Никаква.
86
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 88 Дано и на теб не ти се наложи да възпитаваш деца, като ти гледам правописа.
85
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 85Ти олигОООООфрен ли си, бе? Тези животни не са заразени на тази жена, но щото имало други заразени в околността..трябвало да се избият всичките животни в региона. Е това ако не е човешка престъпна ОЛИГОООФРЕНИЯ какво е?
84
19
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Към тези, дето я съжаляват бабката: Искам по една такава баба с животни, да се засели до вашите домове, да започне да смърди и да поддържа облаци от мухи! До вас! Ама като отворите прозореца да припадате! Па тогава да я жалите и да посмърчате! То вероятно пак ще подсмърчате, ама от лютата cмpaд. А не да преценявате нещата отдалеч, през монитора!
83
2
 
11
 
! Отговори
до 85 преди 5 години
начина по който държавата си върши работата буди доста съмнения и неудоумления. Ако всичко се вършеше както трябва нямаше да има толкова много протестиращи и недоволни. И стига сте плюли по селяните, защото ако се погледнете през очите на германците вие сте същите бай ***. Това че си пиете кафето в мола не ви прави по-читави хора.
82
5
 
2
 
! Отговори
Me преди 5 години
Да и като се разболеят още повече животни и забранят българската продукция кой ще е,виновен тогаеа? Държавата, че не си е свършила работата, нали? Ами, тя това прави сега. Върши си работата. Не еиждам ес какво общо има с това, освен в болните мозъци на някои.
81
1
 
19
 
! Отговори
до 80 преди 5 години
хората не протестират защото се избиват болни животни, протестират защото им представят един "хвърчащ" лист, затварят им стопанствата и избиват животните без никакви доказателства, че животните им са болни. "Изследвания от френска лаборатория". Ако наистина има чумa сред животните става въпрос за национално бедствие, трябваше да се даде някаква гласност на цялато нещо. А всичко става тихомълком, ветеринарите минават по черни пътища, за да заобикалят протестиращите - грозна работа.
80
1
 
6
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
До до ШопоСега плащаш външнио дълг на дженерало на кофпомпата от село Банкя ! Айде,тръкай билетчето ...
79
0
 
1
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
До МюмюнЕвалла ,Мюмюне !!!
78
0
 
6
 
! Отговори
Тим преди 5 години
Бе стига с глупостите колко заразени яйца бяха изтеглени от евро фермите и то по европейски стандарт милиьони яйца с различни болести и отрови
77
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
75, искам да се излезе от тия праисторически методи на отглеждане на животните! Още повече да не се свири на тънката струна на емоциите, а да се види истината. За разлика от модерната ферма, тая женица не е взела никакви мерки за профилактика и дори за някаква базисна хигиена. Ама видите ли, дайте да я съжаляваме. За съвсем различни неща става дума, които хора отраснали в подобни условия, няма начин да разберат.
76
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Музиката е 100% за клипа. На Вангелис май беше.Браво на автора.
75
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Селяните винаги се кълнат че са прави. "Нема такова нещо". На селянин, никога не може да се обясни каквото и да е, защото е неук. Той е непогрешим. Разбира всичко, но не знае нищо. А като сложат карантина на цялата продукция от България, където и да реват ще е все тая.
74
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
има и опасност от разпостранение на болестта корупция, болестта измами и кражби и всички в парламента трябва да бъдат евтанизирани отопаснот от зараза.
73
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 68То и кожата от прасето кажи сега че е най-отвратителното нещо като вкус, защото прасето се въргаля в ЛАЙЙЙНАААА. А то най-вкусното нещо от прасето, ако знаеш как да я ощавиш и опърлиш.***, че едно животно винаги е миришело и е седяло в лайййната си.Ти какво искаш?Да се къпе всеки ден с DOVE и да се пръска с NIVEA?
72
3
 
13
 
! Отговори
До 67 преди 5 години
Какво ти е виновна нещастната жена?С това се прехранва да гледа животни. Какво толкова противно виждаш в това? И защо мислиш, че не е ходила на училище? Искам да питам теб с какво право я обиждаш?
71
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В наши дни, животните се отглеждат в коренно различни условия. Най-малкото много по-чисто е.
70
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
68, ти явно произхождаш от подобен обор. Няма как да ти обясня за какъв мрак и нечистотия става дума! Тебе нема да ти направи впечатление!
69
0
 
16
 
! Отговори
Къде са резултатите? преди 5 години
Защо не напишете в коя лаборатория са направили изследванията? Откъде да знаем иначе,дали е истина? За по-сигурно направете повторни изследвания и в друга лаборатория, за да е сигурно.Ако ветеринарите отказват значи крият нещо. Дали не искат да убият животните, за да продадат месото им за мутренските хотели? На мутрите ще им излезе по-евтино така. Не искат да внасят от чужбина. А горките хора дето се прехранват от животни да ***.
68
1
 
3
 
! Отговори
Тим преди 5 години
Нито европа нито България имат аграрна политика за превенция на тези болести а то е ясно ваксинираш животните за всички болести за който има ваксина но няма втеринари който да го правят не виждатели напоследък колко яйца се изтеглиха от пазара от евро фермите по европейски стандарт за различни болести и незнам си още какво