Сълзите на баба Тодора срещу чумата: Нямам болни животни!

Как ще бъде решен проблемът?
Обновена: 14 юли 2018 17:37 | 14 юли 2018 11:30, Александър Попов
210
Сълзите на баба Тодора срещу чумата: Нямам болни животни!
Снимка: Facebook

Баба Тодора е на 68 години, от село Шарково. Гледа кози, има и агнета. Но всичките животни ги грози евтанизиране заради чумата сред животните в района.

"Много са ми хубави животните. Това са моите деца. Никой не ми е казал, че имам болни животни. Всички са здрави. Няма да мога да преживея тази болка, ако ми убият животните. Бих легнала аз, вместо да ми убият животинките. Кажете ми какво да направя. Това е някаква афера”, каза тя пред радио "999".

"Казаха, че от ЕС казали, че където има зараза не давали да се лекуват животните. При мен няма. Наредете се до мен, за да спасим, това, което държавата прави", призова Тодора.

Според нея искат да обезлюдят района и затова се избивали животните.

"Не мога да кажа как ще продължи живота ми. Ще си живея с пенсията или ще си умра с животните. Нямам пистолет, бих ги избила тия хора. Във вас ми е надеждата", каза през сълзи баба Тодора.

Ветеринарните власти обаче са категорични, че животните трябва да бъдат евтанизирани, за да не се пренесе болестта и в други райони.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


210
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отвратен съм от България! Това е някакъв ад под небето! Няма държава нито закони! Има престъпници които работят за чужди интереси! ЕС наредил!? Ще убият от мъка тази женица! Никой не го интересува! Никой няма да и помогне! Разочарованието е чудовищно! Това е геноцид! ГЕНОЦИД върху всички които останаха да се мъчат там! Жалко за това което беше! Сега просто е една корумпирана и нещастна ***
46
11
 
6
 
! Отговори
Една от Пз преди 5 години
Селяните наистина обичат животните си, но не така, както ние го разбираме! Те например нямат проблем да ги кръщават с човешки имена (например на внучето), и послед като дойде празник (например рождения ден на внучето) да си ги заколят и изпапкат! Затова и сега трябва да си заколят животните и да си ги приберат по фризерите, защото иначе злодеите ще им ги евтаназират и изпратят на екарисажа! Клане му е спасението! И прибиране!
45
0
 
15
 
! Отговори
Социопат преди 5 години
Само китайско сухо млеко за плебеса....
44
2
 
16
 
! Отговори
Мюмюн преди 5 години
А отде дойде тая чумa? Случайно да не е от пуйкистан? КОЙ събори кльона, КОЙ махна мините? КОЙ е виновен за чуми, антракси, бежанци и всякакви други гадости които влизат от неарденталската *** пуйкистан?
43
0
 
13
 
! Отговори
Т преди 5 години
Горката бабичка какво сега ще яде
42
2
 
28
 
! Отговори
Ганчо преди 5 години
Много започнахме да произвеждаме месо и тези от ЕС ще унищожат всичко което ги заплашва. Сега това са животните, след известно време и българите ще унищожат, защото им пречим, а управниците ни са дупе---давци и няма да реагират. те живеят в друго измерение.
41
1
 
31
 
! Отговори
И аз преди 5 години
Вчера случайно попаднах на клипчето в една от социалните мрежи.Стана ми много жал за жената-родителите ми гледаха животни-и знам как си ги обичаха и се грижеха за тях.За тези хора животинките са като дечица.Много тъжно Още повече,че всъщност никой не е доказал че е наистина необходимо
40
2
 
25
 
! Отговори
Сивушка преди 5 години
Европейските ценности са такива. Нападателят има човешки права. Градските кучета имат лоби, полезните животни са стока. Иначе е много тренди да купуваме био.
39
12
 
5
 
! Отговори
до 33 преди 5 години
Да прави си, че не ги коменсира. Но защо държавата трябва да компенсира всичко и всички?! Аз не съм съгласен с моите данъци да се плаща за подобни неща.Както например в Мизия, дето постоянно ги гледам как реват че били наводнени. Ами хора, като знаете, че сте в такъв район и не ви се занимава с протести, ми правете си застраховки. После застрахователите като почнат с регресивни искове към общини и собственици на язовири, ще се наложи да ги обезопасят.
38
1
 
15
 
! Отговори
радев преди 5 години
бе те българите умориха та някакви животни
37
1
 
13
 
! Отговори
Предложение преди 5 години
Предлагам българите да се вземем в ръце, да не чакаме на политиците, да спрем да мърнкаме и да се оплакваме а всички да отидем на село да гледаме животни и домати и всичко ще се оправи.
36
4
 
12
 
! Отговори
Предложение преди 5 години
Предлагам на изборите да сменим касапите от ГЕРБ с БСП или с ДПС или с Атака или с някоя нова партия всичко ще се оправи. ГЕРБ се провалиха, стига сме ги търпяли!
35
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
така си отива държавата - докато повечето хора стоят на телефоните в моловете и кафетата. Не народ, а ***.
34
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо ЕС субсидиите за български фермери са пъти по ниски отколкот за френските фермери? Българите втора ръка хора ли са?
33
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А защо подписвахме строги ветеринарни споразумения с ЕС. ЕС донесе само мизерия на България. Държавата няма пари за болници, за пенсии, от къде да намери пари за компенсиране на собствениците по пазарни цени, кой определя тези пазарни цени и защо да ги компенсира като животните са здрави! Това са безумията на алкохолиците от ЕС - избивай здрави животни и после държавата на компенсира на пазарни жени.
32
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Основният проблем на България сега, че политиците нямат визия, Бъгария и българите трябва да се изчистят от политиците без визия и да ни дойдат едни нови политици с визия защото само политици с визия могат да ни оправят.
31
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е проблемът, че се евтаназират животните (като влязохме в ЕС подписахме доста строги ветеринарни споразумения).Проблемът е, че държавата не иска да компенсира стопаните по пазарни цени, а им дава някакви измислени 5 до 20 лева на глава. Затова хората скачат.
30
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ПрофесорПредлагам да почнат от тебе по собственоръчно подписано от теб искане. А?
29
1
 
21
 
! Отговори
Мюмюн преди 5 години
Дайте и един пистолет на бабата! Още по-добре ако и се даде полу автоматична карабина. Нека простре 4-5 "ветеринари" и да видим колко още "ветеринари" ще продължат да изпълняват заповедите на полютиците. Същото трябва да се триложи и с ушатковците в сините таксита.
28
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Моито момче, до 89 сме имали 15 млн. Кози, овце свинe и ***, сега са 3 млн Ликвидационните съвети и поземлената реформа избиха 80% от животните, от поливните площи (от 30% сега са 2%) , от тютюнопроизводството. Всичко това стана под безразличния поглед на ЕС. И в момента вместо да се опитаме да възстановим традиционните български отрасли доубиваме и остатъците от това. Като коментирате все пак вижте статистиката и прочетете нещо по темата.