Роми – недоволни. Биха сестра в Спешното в Горна Оряховица

Усетих удар в гърба, спомня си дежурната сестра
15 юли 2018 13:45, Петя Славова
203

21746 гледания   |  Още видео
Пореден случай на нападение над медицинско лице. Този път срещу дежурна сестра в спешното отделение на болницата в Горна Оряховица. Инцидентът е станал в четвъртък през нощта, а по случая е образувано бързо производство.
Още по темата

Сестра Нела Радева имала нощно дежурство в спешното отделение на болницата. В 3 часа след полунощ там била приета възрастна жена с диабетична криза, а с нея били още шестима придружители, всичките от ромски произход.

"Единият от придружителите ме попита какво е състоянието на жената, какви са ѝ изследванията, аз казах лекарят ще ви даде обяснения. При което след мен чувам викове и крясъци: "Какво ти струва ма, да дадеш обяснение". В момента, в който извадих едно стъклено шише, за да пия чай, въпросният човек влезе съвсем спокойно вътре", сподели жената пред камерата на Bulgaria ON AIR.

Агресивният мъж започнал да снима с телефона си сестра Радева и да я заплашва, че ще подаде сигнал, че употребява алкохол по време на работа. Опитвайки се да избяга навън тя била пресрещната от юмруците на една от жените придружителки.

"Усетих удар с юмрук в гърба, точно в гръбначния стълб между двете плешки", оплака се жената.

По думите на сестра Радева за нея и колегите ѝ сблъскването с агресията на пациентите е ежедневие. Вижте още в репортажа на Мирела Дончева.

 


203
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
152
0
 
0
 
! Отговори
Бати Злати преди 3 месеца
Не съм убеден, че ромите масово гласуват за ГЕРБ.
151
1
 
6
 
! Отговори
Роб на влаЗта преди 3 месеца
Защо по тъмните българи са били изобщо в лечебното заведение?
Защо не са вкарали само болната и всички отвън и тогава започват прегледа?
-защото мед.персонал е мързелив и някой трябва да обгрижва болният ....на мен въпреки че съм бял си сменях сам системите и когато свършат чаках да благоволят да я махнат...това в гр.Сливен в заразното.....
150
2
 
8
 
! Отговори
С.В. преди 3 месеца
В Германия на ромите и през ум няма да им мине че могат да влизат вътре и да посягат на персонал. Да не говорим че сестрата им е казала че лекарят ще им обясни как е. Сестрите нямат право да дават информация за състоянието на болните. А някои от господата "анонимни" които дори несмеят да си пишат името,на тях им пожелавам когато имат най голяма нужда от лекарска помощ или ьа техни близки,да изтичат в Германия или другаде да ги лекуват. И без това според тях лекарите и сестрите трябва да ги "бият
149
1
 
7
 
! Отговори
С.В. преди 3 месеца
Хайде стига с Германия. Ние не живеем на Марс за да не знаем Германия. Има разлика в обслужване и здравоопазването с България, но знаете ли какви заплати получаватлекарите и сестрите та м? Явно не знаете.Естествено ще са учтиви и отговорни. Работила съм с немски персонал и съм наясно.Ако се случи такова нещо в Германия знаете ли какво им се пише на "родата"? В спешно отделение особено, нямат право да се влачи целия катун,един човек макс.двама придружители.
148
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ромите са се държали като .......
147
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Много скоро ниските заплати в здравеопазването ще прогонят свестните хора.
После ще плащат големи заплати на иди0ти., както е във Франция
146
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Информация не се дава наляво и надясно.
Сега с ъс закона за тия " лични данни" стана още по- сложно.
И още нещо. За мен изобщо не е важно как е в Германия.
Аман от чуждопоклонници.Навремето такива непрекъснато се сравняваха с " великия" СССР. Сега- " Германия"
Сигурно в Германия *** бият медиците безнаказано.
145
2
 
19
 
! Отговори
На Боцо преди 3 месеца
Много му се събра на сметката. Ако пак го изберете, си заслужавате и вас да евтаназират като козите.
144
0
 
44
 
! Отговори
Модерното преди 3 месеца
Ромите кога са доволни? Като крадат, пребиват хора, не плащат сметки и тормозят всички около тях с безумната си музика до ранни зори? А къде е държавата и жалките и министри и полицай?
143
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Само да попитам кои от тях плаща диема спорт отговор ни един
142
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ром да сте видяли да плаща ток вода кабелна даже и сателит от години съм абонат на булсатком честно казано всичките са на чинии а се питам как плащат като накрая на месеца реже не съм видял ром без чиния
141
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
НАПАСТ ДОЛНА.
Без пари ги преглеждат и недоволни.
Как ги пържех на рентгена,само аз си знам...
140
3
 
37
 
! Отговори
Значи.... преди 3 месеца
Ромите се лекуват безплатно,не плащат ток,вода,данъци и т.н. няма да ги видите на касите лекуват ги безплатно,а ако е българин със сигурност ще го оставят да умре....а накрая кой плаща сметката??? Ромите са постоянно зимата в болниците а за нас няма места,тяхните циганенца са всичките с телкови решения за астма,тях ги спонсорира евророма....това всичкото е за....ПАРИ...НЯМАМ ДУМИ ВЕЧЕ
139
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Според СБ доплащанията за здраве като сума са равни на тези, които отделя държавата всяка година, а именно 3.5 милиарда лева. И какво получаваме срещу това, нека всеки сам да види статистиките. В заключение мога да ви кажа м.м.ц.т. ви кожодери.
138
3
 
35
 
! Отговори
Горския преди 3 месеца
Рмите са най-верните гласоподаватели на ГЕРБ и са под тяхна защита.
137
4
 
16
 
! Отговори
Горския преди 3 месеца
*** са най-верните глсоподаватели на ГЕРБ.
136
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Добре че са кафявите щото над 90% от тия "еснафи" го удариха на печелбарство. Хубаво е от време на време някой да ги приземява, че не всичко е пари!
135
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Аз пък се сблъсках с безхаберието на цестра и доктор от Спешното в Софиямед. 40-50 мин. никой не й обърна внимание. После са написали, че й е правено ЕКГ - само дето такова е нямало. Вечерта майка ми умря, защото била лек случай. Предишният ден се сблъсках със същото безхаберие, само че от Столичната спешна помощ. За тях майка ми също била лек случай.
134
0
 
6
 
! Отговори
До сата нато преди 3 месеца
Абе ти к'ъв си бе,на чия страна си!?К'во е пила не може да се докаже,и шофьорите пият!Да са ги убили,не само че не,ами дори не ги съдят както трябва!Ти ли ще раздаваш правосъдие тука!На 40+си и съвсем си изперкал....
133
2
 
7
 
! Отговори
ВарнА преди 3 месеца
Държавата я няма ,така е . Къде сме ние , " будното"Я гражданско общество от драскачи , къде сме за да искаме сметка на всички тези "хорА" ,които ни убиват по един или друг начин . Само драскане и нищо , ние сме хората ,които трябва да направим тази промяна . ОБАЧЕ ,Бай Ганьо само пише и плюе , когАто обаче има Келипир е там , и иска и той да се докопа. Да има и за него облаги , когато няма обаче ,лае ,но не хапе.!