Порожанов за чумата: Две стада не са евтанизирани!

Едното от тях, които са дали положителна проба, е на баба Дора
95
Порожанов за чумата: Две стада не са евтанизирани!
Снимка: архив, Булфото

Само две стада от животни в село Шарково, които са дали положителна проба, все още не са евтанизирани, съобщи министърът на земеделието Румен Порожанов, който дойде в парламента, за да представи пред депутатите предприетите мерки във връзка със заразата.

Още по темата

Едното от двете стада е на баба Дора, която се превърна в символ на борбата срещу убиването на кози и овце.

Порожанов се оплака, че стопаните на двете стада не допускат експертите за втора проба. В момента рисковите стада били в засилен контрол и под карантина.

Днес се изплащат обезщетенията в Странджа, в понеделник ще бъдат изплатени и в Шарково.

ЕК за втори път подкрепи предприетите мерки, подчерта Порожанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знам дали са заразени и кой лъже, но доколкото си спомням ветеринарните казаха, че карантинния период на болестта е 4-5 дни след това ха.йванчетата си заминават. От тази гледна точка мисля, че минаха два пъти по 4-5 дни, а стадото на баба Дора си е живо и здраво. Интересно какво трябва да си помисли човек кой казва истината ???
53
7
 
16
 
! Отговори
ДА ПИТАМ преди 5 години
ЗАЩО НА САЙТА НА БАБХ СА ОСТАВЕНИ САМО ПЪРВИТЕ СТРАНИЦИ ОТ ЛАБОРАТОРНИТЕ РЕЗУЛТАТИ ОТ ФРЕНСКАТА ЛАБОРАТОРИЯ, А СА ПРЕМАХНАТИ ОСТАНАЛИТЕ /ВКЛ.И ПРИ ПРЕВОДИТЕ/? ДО ВЧЕРА ГИ ИМАШЕ И ДРУГИТЕ СТРАНИЦИ-С НОМЕРА НА ПРОБИ И МНОГО ДРУГИ ПОДРОБНОСТИ? НЕЩО НЕ Е НАРЕД МАЙ?
52
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Доброто е , че от тази слаба хигиена при отглеждането на животните. Няма все още краста и дизинтирия по хората. Хепатита си го носят но мисля , че се лекува"Прав си моето момче "крастата дизинтирията по хората и хепатита се лекуват", за разлика от глупостта. Както се казва, акъла е като месечния цикъл при жената. Ако не ти дойде навреме изобщо не го чакай.
51
16
 
12
 
! Отговори
niki преди 5 години
Все ГЕРБ ви виновни, а тия дето управлява преди тях имаха 100% доверието на хората, нали так?? Тия фермери са пълни лицемери, уж гледат овчиците си и козите и ги обичат като домашни любимци, пък накрая като свърши стригането и доенето ги колят и ги продават за месо?! Логика?
50
14
 
13
 
! Отговори
Платените Лумпени преди 5 години
Баба Корни-Лъжа-Чу.***, всекидневно разнася заразата, като със сигурност не е дезинфекцирана, след като се снима за реклама по телевизията от огнището на чумата, прегръщайки 1 болна коза. По голяма и *** овца от нея няма. Това зло трябва да се измете от България. Да си ходи в родината Русия (откъдето получава инструкциите) или да замине при сина си в САЩ. Никой вече не може да я търпи. Даже 95% от фермерите се разграничиха от нейният митинг-изцепка, с докарани с автобуси платена червена ***!!!
49
8
 
14
 
! Отговори
Дидка преди 5 години
Унищожихме овцете,козите и сега почваме глиганите. Те също имат африканска чума. Не се бойте булгаре, ще внасяме всякакво месо от чужбината , Добре престояло , узряло в хладилните камери на Европата и Америка- Северна и Южна. Бъдете здрави управляващи и ти ,бедни ми народе !
48
4
 
5
 
! Отговори
Порожанов преди 5 години
*** до Франция да си ги видиш, нали ти казах.
47
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
същият тоз мимнистър каза на бабата, че в нейното страдо нема заразени животни, няма и как да има, като седят вече втора седмица изолирани от други животни. wtf?!
46
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прости, прости, още по-прости, гербераци.Тия стада ги разнасяте вече колко време насам-натам. Ако бяха чу.мави до сега едно животно да не е останало живо. Нали инкубационния период е 3 дена?
45
9
 
11
 
! Отговори
До 33 преди 5 години
"Селяците сами са си виновни, че не са ваксинирали стадата сега реват." В случая не е така, защото съществува единствено жива ваксина срещу африканска чу.***. Ако тя се направи, животните веднага се заразяват директно и се поставят под карантина за срок от 3 години. Никой не е предполагал, че някой ще се осмели да внесе нелегално заразено месо от Турция, където вече има 800 заразни огнища. И сега не трябва да се прави ваксина - 3 години карантина. Няма лечение на чу.мата, а само евтаназия.
44
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Покажете резултатите от пробите- по дата, час, населено място, откъдето са взели материал... Статиите ви са- тоя каза така, оня каза онака, дайте снимков материал!
43
2
 
8
 
! Отговори
До Вичев преди 5 години
А сега тичай бързо в Драгалевци при лаборанта да си вземеш хонорара!
42
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"...която се превърна в символ на борбата срещу убиването на кози и овце." - С положителна проба, но символ и жертва! Айде стига, като се внасят и купуват животни без контрол, няма какво да реват. Утре пък някой чукча ще зареве, че месото от щанда му е дало положителна проба и че идва края на света защото, не са предприети мерки като се е разбрало първоначлано. Няма угодия ей, все многознайковци са се нароили. Спецове по всичко, да има за какво да дават акъл...
41
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако се евтанизират тези последни стада, това означава, че е възможно да се унищожат в качеството си на доказателства.
40
9
 
8
 
! Отговори
Димитрин Вичев преди 5 години
Червени номерца, целящи отклоняване на вниманието от поредните далавери на ГЕРБ и БСП. " Горчиво " за Боко и ***.
39
22
 
22
 
! Отговори
Безобразие!!! преди 5 години
Селяните от село Шарково се държат безобразно и подсъдно!!! Как така няма да допускат експертите за вземане на проба. Такива като тях, веднага се арестуват без много обяснения и директно на съд по бързото производство. Поведението им е равно на диверсия. Те искат болестта да се разпространи в цяла България и да сринат селското ни стопанство. Както е известно, щамът на чу.мата се използва за биологични атаки и замърсяване. И всичко това се прави под инструкциите на баба Корни-Лъжа-Чума.
38
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
бе оставете ги под карантина и да не им се изплащат обезщетения и да изпукат от чумата и следващия път пак да има против.
37
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе за един месец как една коза от тези две стада не взе, че не умря от тази чума?
36
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нинова зарази цялата държава с чума, незабавен арест от ДАНС, бързо производство и в затвора.
35
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къде са пробите, какви са резултатите?Има ли умрели или тежко болни животни? Защото заразени от седмици, а няма умрели ... вече е доста съмнително.