Няма съмнения за чума по животни в Благоевградско

Не можем да всяваме паника, обяви шефът на ОДБХ в областта
29 юли 2018 11:18, Красимир Ангелов
19
Няма съмнения за чума по животни в Благоевградско
Снимка: Булфото, архив

Директорът на ОДБХ-Благоевград д-р Михаил Бащавелов отрече категорично, че има съмнения за чума по дребните преживни животни в областта.

Още по темата
"Не сме казвали, че има съмнения за чума по дребните преживни животни в Благоевградска област. В момента изпълняваме държавната профилактична програма, вземат се проби от всички животни и ако се появи такова заболяване, тогава ще го обявим.

Не можем да всяваме паника в населението, при положение, че няма такова нещо", каза за БТА д-р Бащавелов, по повод появили се информации за съмнения за чума в две животновъдни ферми в Благоевградска област.

След подадени сигнали за умрели дребни преживни животни, специалисти от ОДБХ Благоевград са посетили ферми в селата Мусомища и Филипово. Направени са аутопсии, които не показват ясно причината за смъртта.

По тази причина са взети проби. Резултатът от лабораторното изследване се очаква да е готов през следващата седмица. Предприети са превантивни мерки - стадата са изолирани и поставени на оборен режим.

"Изследваме всички животни, не само дребни, но и едри преживни и свине, защото има опасност от навлизане в страната на "африканска чума" по свинете и други завболявания - син език, нодуларен дерматит. Изследванията са постоянни, за да наблюдаваме какъв е здравният статус на животните в областта", каза още д-р Бащавелов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
11
 
! Отговори
Мосю Густав преди 5 години
До автора: Някой е бягал от часовете по "Български език"?
11
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
пак от същия "автор". да се чудиш дали и средно има.
10
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
последно - има или няма съмнения?не стига, че не пишете граматически правилно, но и нищо не ви се разбира вече.
9
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"А после, в обезселените райони да си внесем и мигранти!"Или гледаш много филми или си избягал параноик от психодиспансера. Или и двете заедно. Или просто имаш за цел да всяваш страхове в хората. Което пък е противодържавна проява и се наказва от закона.
8
7
 
17
 
! Отговори
ХАХАХАХАХААААА преди 5 години
ГЕРБ СА ЧУМАТА,ПРОКАЗАТА,СПИНА ,ХОЛЕРАТА ЗА БЪЛГАРИЯ--ИДЕТЕ СИ БЕ НЕКАДЪРНИЦИ-ИДЕТЕ СИ---УНИЩОЖИХТЕ БЪЛГАРИЯ!!!!
7
6
 
20
 
! Отговори
Мхм преди 5 години
Ако и там бяха почнали да трепят, вече щяха да изядат големия кютек некадърните герберасти.
6
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази тема е много постна откъм коментари.Няма мотив по които да се ***.Лоши лоши гербери, защо не убиват животни?
5
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Крайно време е бабите иннезадоволените лелки да разберат тяхното слънчице Боко какво всъщност харесва! Бесепето - имате толкова шпиони, изкарахте някое клипче или снимчици от Паламара, от Барселона, просто се залепете за Станилов и ще падне геберсатията во веки!
4
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бащавелов иноше един са най-големите мафиоти в МЗ от времето още на Миро ***. Довлече ги, за да цицат до ден днешен! Пари им на герберите! Як страх от народната тояга!
3
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много от Западняците в прав тект казват, че стриктно изпълняваме директивите на Брюксел, чиято цел е - да унищожим земеделието си и животновъдството си. С други думи - трябва да станем изцяло зависими от ЕО, да внасяме оттам всчкакви ***(включително и ГМО) и да казваме, че сме добре. А после, в обезселените райони да си внесем и мигранти!Ай честито да ни е!!!P.s. - През 70-80 години имаше една програма на Партията за Странджа-Сакар(за заселване на млади семейства), която претърпя неуспех.
2
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каква чyma в Благоевградско? Това да не са измъчените и убити от труд странджански баби,които си мълчат хлипат. Макетата ще избесят държавната ***, на магнолията на банкянския, ако има евтаназирани стада.
1
1
 
37
 
! Отговори
L. преди 5 години
Няма съмнения, че има или няма съмнения, че няма чу.***?