Кучетата на разходка само с памперс. Задължително!

Ексцентричната идея разбуни духовете в Пловдив
207
Кучетата на разходка само с памперс. Задължително!
Снимка: Кадър bTV

Управител на общинско предприятие в Пловдив предлага кучетата в града да се извеждат на публични места задължително с памперси.

Още по темата
Идеята му обаче се стори ексцентрична и разбуни духовете в града под тепетата.

Стоян Алексиев, управител на "Паркове и градини" в Пловдив обаче смята, че това ще е добре за хигиената.

"Когато стопаните на кучета ходят на обществени места като паркове и градини, е забранено за кучета, но те преминават. Нека да са с памперси кучетата, за да няма да има зацапвания, няма да има замърсявания", аргументира се той пред bTV.

Като друг мотив Алексиев посочи инцидентът, предизвикан от облекчаващо се куче, и завършил със стрелба в подлез в София.
 
"Аз не мога да предсказвам бъдещето. Но, ако кучето беше с памперс, може би нямаше да се случи този трагичен инцидент", смята Алексиев.

Собствениците на кучета не приемат с ентусиазъм предложението да разхождат любимците си, увити в памперси: "Абсурдно е“, "Как ще му сложа памперс“, "Тоя на "Паркове и градини“ да си сложи памперси и да дойде да ни даде пример“.

Гражданите , които търсят прохлада в пловдивските паркове, обаче одобряват предложението: " Изхождат се и не им събират изпражненията, поне това да правят“, "Някой ги разхожда на каишка, но други ги пускат и кучетата правят мръсотия на всяка крачка“. 

Управителя на "Паркове и градини"  има намерение да подложи идеята на публично обсъждане.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
144
4
 
5
 
! Отговори
До 145 преди 5 години
Котките пълня блока с бълхи, но побърканите им собственици не дават и дума да се издума, че имало бълхи заради котките. Да не говоря как силно мяучат нощем някои от тези котки - не може да спи човек.
143
2
 
4
 
! Отговори
Отвратен преди 5 години
До did 132 Без куче , цветя и тъща в къща.
142
1
 
5
 
! Отговори
котето преди 5 години
До моето кучеи закво ти е това куче вземи си коте и си свиркай :) а и край с мишоците на балкона.
141
4
 
5
 
! Отговори
Я па я...! преди 5 години
По добре задължително с намордник. Най добре пълна забрана на кучета в паркове и градинки.Улиците са за хора.За памперса ще ни се смее целия свят.
140
3
 
5
 
! Отговори
моето куче преди 5 години
За моето куче плащам данък ваксинират го и се грижа за него.Чипирано плащам си и в блока.А колко деца пикаят до дървета то не се забязва.Нали имаше уж къде да ги разхождаме а пък общини те ги закриват.Пример силистра и там гърба ви като пловдив
139
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много *** "журналисти" и поредното подвеждащо заглавие. Това е само предложение и то на общинско ниво, та дори и още не е и предложено... Когато се предложи, ще трябва да се обсъжда но е очевидно, че е абсурдно (това е друга тема).
138
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Проблемът с кучетата в големите градове в България ще се реши само ако селяните се върнат по селата си. Това ще реши и много други проблеми.
137
1
 
3
 
! Отговори
гоеб преди 5 години
До SharkТочно това ти говоря, че скоро неграмотен и черен ще се настани до теб в леглото и тогава ти му помогни - ограмоти го и тогава го помоли да си покаже гражданството! само мрънкачи и философи тука аааааа
136
1
 
10
 
! Отговори
Павел преди 5 години
Толкова ли е трудно да си събират изпражненията на кучетата, питам азНавсякъде се валят л..на, по тротоарите няма къде да се стъпне някой път от такива, по детските площадки и пясъчниците е ужас.Култура на гледане на животни няма, пикаят и..навсякъде и това си е до кучкарите, а не до кучетата. Като им праснат едни солени глоби за замърсяване, на бърза ръка ще се научат да събират.Затова кучетата с памперси, като не могат стопаните да се грижат за чистотата след животните си, нали така !
135
1
 
3
 
! Отговори
АЗ преди 5 години
по-лошо от агресивно куче е агресивано куче с агресивен разводач.И да питам АЗ кой кой е в схемата, знаи - стрижеш го, храниш го, развеждаш го, къпеш го, това му събираш УЖ , сега и папягата ще му смяняш и понеже ще се омаже и дупарата ще му бършеш - та пак питам АЗ кой е шефа тука? Да виж когато е от онези пухналите с рокличките за куче говоря тогава работата е различна да.
134
0
 
1
 
! Отговори
Shark преди 5 години
До гоеб. Олеееее, докъде я докарахме! Неграмотни да ни обясняват за дИрИджето. Какво по-голямо доказателство, че съм напълно прав!!!!
133
4
 
4
 
! Отговори
гоеб преди 5 години
До Sharkнах-големите граждани сте проблема на нациата. Гражданство ще ми връща, той оня черния с куруцата от такова не разбира и ако реши нас сред спалнята ти ще си диген къща. от такива филофи сме на това диридже само се приказва, мрънка се. В забраните и глобите е решението, трябва да се научим да се уважаваем взаимно като не ни идва от вътре. Бой и *** ама здраво, докато спрят далаверите, кражбите и срането по парковете.
132
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пак не разбрах откъде тая злоба и нетолерантност в кучкарите ?Ненормални сме били, кучемразци сме били, децата сме противопставяли ?Вие като сте много добри и нормални, толкова ли е трудно:-каишка, намордник, ваксини, пликче (има си закон и наредба).Какъв е проблема ?Още чакам отговор на въпросите, вместо това, разбрах само че съм ненормален. Явно в България да гледаш дете ,а не куче не е нормално.
131
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нали за това събират данъци, от Чистота-та вместо да подават жалби и сигнали да хващат метлите и лопатите! В парка да сложат служител на зоополиция да провери кучето - паспорт, регистрация, ваксинации и т.н. А не да измислят абсурдни идеи!
130
2
 
5
 
! Отговори
Shark преди 5 години
До Фалконети. Ако зависеше от мен в градовете бих забранил движение на селЕндури. И бих върнал жителството. Дойдохте в града и взехте акъл да давате, кой да има куче и кой не.
129
9
 
5
 
! Отговори
did преди 5 години
До До 111Не е нормален човек, който отглежда куче или котка в апартамент!
128
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само изтрещелите кучкари ли пишат тук или всички са такива? Все имах надежда, че има и нормални хора с кучета.
127
6
 
9
 
! Отговори
Фалконети преди 5 години
Между другото коефицента на интелигентност при кучкарите е такъв, че те си мислят че кучешките отпадъци са като на овцата и са като тор. Как да им обясниш, че има разлика, едното е тревопасно а другото смърди и замърсява.
126
0
 
3
 
! Отговори
Вежди Разрошев преди 5 години
Ако не с култура поне с папмперси и пудра за кучетата ще ги шашнем европейците
125
6
 
16
 
! Отговори
Фалконети преди 5 години
Ако зависи от мен в градовете бих забранил движение на кучета. Ако искаш куче отивай на село да си го гледаш. Придвижването на кучета в градовете може да става само в клетка или в кола. И всички нормални хора биха ме подкрепили, защото на всички им е писнало от кучешки *** на всеки метър