Мъртви кучета и котки: Масово тровене стресна Петрич

Животните са открити и в градинки, където играят деца
9 авг 2018 14:00,
133
Мъртви кучета и котки: Масово тровене стресна Петрич
Снимка: Pixabay

Масово тровене на кучета и котки в последните дни стресна жителите на Петрич. Телата на животните са навсякъде, твърдят хората.

Днес трупове са открити до блокове под магазин "КООП" и зелените площи над Младежкия дом, пише "Струма".

Жена сигнализирала, че късно снощи, е видяла мъртво куче близо до Младежкия дом. Предполага се, че то е част от отровени пет кучета, открити преди дни.

Още по темата

Хора от блоковете до магазин "КООП" пък разказват, че много котки от квартала са намерени мъртви. Те предполагат, че са приели от отровата, която е хвърлена.

Местните разказват, че отровата е напъхана в салам, който изкушава животните. Ветеринар от града обясни, че след поглъщане на отровата животното умира в адски мъки за около 5 минути.

Отравянето на животните е изключително опасно, защото в районите, къде са открити телата на животните, има детски играчки, където ежедневно играят малки деца.

Собствениците на домашни животни се съветват да разхождат любимците си с намордник.

От община Петрич обясниха, че имат екип, който проверява по зелените площи, за където имат сигнал. На разположение на гражданите при необходимост е ветеринар, с който общината има договор. Всеки имащ притеснение, че животното му е натровено, може да се обърне към ветеринаря на общината.

В полицията има постъпили няколко жалби, по които се работи.

Припомняме ви, че само преди ден в градинката над кметство Петрич, покрай река Луда Мара бяха натровени 5 кучета, като бързата намеса на ветеринар спаси две от тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така е всеки път когато държавата не си върши работата-започва самоуправство.Няма ясни правила, няма спазване на тези правила, няма контрол.От години кучета и котки се развъждат безконтролно- станахме кучкарник.
85
16
 
25
 
! Отговори
една ЖЕНА преди 5 години
СРАМ МЕ Е 4Е ВСЕ ОЩЕ ИМА (БЪЛГАРИ) НАРИ4АЩИ СЕ ХОРА КОИТО УБИВАТ ЖИВОТНИ САМО ОТ ОМРАЗА,,, Е МИЛИ ХОРА НЕ СЕ 4УДЕТЕ 4Е БЪЛГАРИЯ Е НА ДЪНОТО.. ДОКАТО ТЪРПИМ УБИЙЦИ И САДИСТИ КОИТО ОТНЕМАТ ЖИВОТ. УБИВАТ ЗА УДОВОЛСТВИЕ ..НЕВИННИ ЖИВОТНИ... БЪЛГАРИЯ ЩЕ БЪДЕ НАКАЗАНА ОТ МАЙКАТА ПРИРОДА И ХОРАТА ЩЕ БЪДАТ ИЗГОНЕНИ ИЛИ УБИТИ ...ОТ ТЕЗИ ЗЕМИ ОПОМНЕТЕ СЕ ХОРА...НАКАЗАНИ СТЕ ЗА ЛОШОТИЯТА СИ... И ЗА ТОВА 4Е ПОЗВОЛЯВАТЕ ДА СЕ ВЪРШАТ УБИЙСТВА НА НЕВИНИ ДУШИ НА ТЕЗИ СВЩЕНИ ЗЕМИ .
84
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименКакво значи "Хизба", може би Изба?
83
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В нашия блок умишлено хранеха 2-3 котки и нямаше мишки в хизбите,да разнасят зарази.Те си влизаха и излизаха през малко прозорче без стъкло в хизбата.
82
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Общините са задължени да провеждат програми по кастрация на бездомните и дворни животни, чипиране и ваксиниране срещу бяс. Но все нямало пари! Четири лапи или други алтернативи има, но никой не си мърда пръстта да регистрира домашните кучета и да държи отговорни стопаните, които ги изхвърлят или изхвърлят малките им, или бременни женски и т.н. И с котките е същото-безконтролно размножаване и изхвърляне. Няма по-мързеливо и безхаберно племе от българското. Трови и убива, че му е по-лесно.
81
4
 
12
 
! Отговори
Отговор преди 5 години
До Анонимен 67 Плъховете и мишките все още не са забранени за ликвидиране от ЕС.Но очаквайте скоро и това да стане.
80
5
 
21
 
! Отговори
Простаци преди 5 години
Аман с тези животни, ама така е като няма правила и няма кой да контролира, прибира и грижи за бездомните животни и домашните такива. Това е положението, всички лапи само усвояват, без да вършат никаква работа. Това да си хвърляш огризките от трапезата през балкона за да ги ядат кучета и котки е простотия. Като искаш животно, ще си го вземеш, чипираш и носиш отговорност. А не както е сега, никой не си е регистрирал животното в общината и не плаща данъци, не спазва никакви норми.
79
6
 
21
 
! Отговори
аз преди 5 години
Ако общините си вършат работата, няма да има саморазправа. Тези популации НЕ МОГАТ да растат безконтролно. Та утре ще станат повече от хората, няма да има храна, ще налитат агресивно. В природата ТРЯБВА ДА ИМА РАВНОВЕсИЕ. Една котка, например, дава 2-3 поколения годишно, най- малко по 2-3 котета, а смятайте на хиляди котки какво става! А ние стоим и умилително си ги пазим. Разсъждавайте малко, стига първична емоция.
78
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
3 дни шум, после 3 години спокойствие (докато пак не се нароят изоставени котила)
77
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е, няма вече хора само изр.ди.Ще има възмездие рано или късно, няма да им се размине.Дано ги сполети същата съдба.
76
16
 
8
 
! Отговори
5 минути?! преди 5 години
Адската смърт е поне 5 дена агония - не сте коректни...
75
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 73 Kъде, къде си ги слагат? Верно ли в "остата"?! Пълен скандал...
74
7
 
21
 
! Отговори
Shark преди 5 години
Да, а иначе искат домашните кучета с памперси да се разхождат. В Пловдив един тъпоъгълник предложи тази простотия. Да се заемат с бездомните кучета, те са тези, които носят зарази, домашните са имунизирани. В европейските страни, дето ги давате все за пример, няма да видите бездомно куче или котка. Абе как там може, а тук не!
73
29
 
15
 
! Отговори
Роб на влаЗта преди 5 години
Ей ...само глупости пишете...Животните умират от жега...любителите на подвижните бактероносители да ги прибират в тях си...Браво на саламчика ...сама така...
72
27
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 26Кучета пикаят и акат в пясъчниците където децата ровят с ръце и после ги слагат в остата. Не ядат кренвирши около детските площадки. Виж статистиката за кучешката тения в България. Иначе да си чул за натровено дете? За разкъсани от кучета бол. За оперирани от кучешка тения бол. И стига мантрата щом е обил куче, ще убие човек. Обратното, влюбените в кучета си обелновено са психопати! Предпочитат ги пред хората защото имат проблем с комуникацията.
71
19
 
15
 
! Отговори
бачо Илия преди 5 години
До АнонименТия прехвалени котки мишка не гонят, а от плъх бягат. Жалко, че не направих клип. Котка, голяма, придружи плъх от единия до другия край на улицата.
70
18
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И още много такива случаи ще има, това положение е нетърпимо.
69
26
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само в България има бездомни кучета, навсякъде се ловят, в приют 2 седмици максимум и ако никой не ги потърси, им теглят ножа. Само тук търпим откачалките да ни се качват на главите.
68
16
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като няма кой да унищожи бездомните кучета, хората взимат нещата в свои ръце. А големия проблем е болните кучкарите и НПО-тата, ако се отървем от тях, подобни проблеми няма да имаме.
67
12
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Където няма котки, има мишки и плъхове. Пише, че и котките са изтровени, т.е. очаквайте нашествие на плъхове и мишки. Честити на спечелилите, дето сега се радват.