Симеонов VS. шума – спечели битката, а войната?

Две емблематични заведения затвориха врати след акцията му
14 авг 2018 11:15,
21

След акцията на Валери Симеонов по Черноморието два емблематични бара ще затворят врати. Това са "Какао Бийч" в Слънчев бряг и бар "Хедон" в Созопол, които няма да работят за неопределен период от време.

Причината за крайната мярка в разгара на летния сезон е, че двете заведения системно са нарушавали издадените предписания на Регионалната здравна инспекция и не са спазвали Закона за защита от шума в околната среда.

Популярните заведения са провеждали концерти на открито след 23 часа и отказвали да спрат музиката.

Още по темата

Пред телевизия Bulgaria ON AIR, обаче, собственикът на "Какао Бийч" заяви, че заведението работи нормално и не е затворено.

"Битката на вицепремиера на Валери Симеонов с шума си има предистория. Не знам до каква степен е смутил бизнеса на собствениците, тъй като разбрахме, че баровете функционират. Не мисля обаче, че това е проблемът. Не мога да си представя, че има хора, които са отишли в Слънчев бряг, за да "почиват здравословно", коментира в студиото на "България сутрин" PR експертът Соня Момчилова.

По нейни думи трябва да бъде дефиниран профила на българските курорти, за да стане ясно дали това ще са места за отдих или пък за шумни купони.

"Случващото се в момента показва, че в държавата ни всеки си мисли, че законът важи за всеки друг, но не и за него. Тези заведения не могат да отворят освен, ако съдът не затвори очите си и за пореден път не позволи подобно безобразие да продължи. Не вярвам обаче, че магистратите ще дръзнат да си позволят това", каза журналистът Кристина Кръстева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
2
 
! Отговори
Невинни смешки ... преди 5 години
С Мания, преди да се разпадне, нямаха такива проблеми. Ама на посетителите им са запушени нослетта и искат навънка, че не се диша ... Абе пуснете една кучина отровни наркотици и знаете ли, колко проблеми ще решим :D
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 15В Швеция не гледат с добро око, на такива, като ритащия. Дори си е много "lowlife" изпълнение, да отидеш в SunnyBeach и да наливаш 7 крони шота, при положение, че хляба в шведския магазин е 30 крони :D
11
1
 
5
 
! Отговори
Изнервен !!! преди 5 години
Извинявам се, но не може в три през нощта, да се налага, да си затварям прозорците в стария Несебър, музиката пак да кънти, а Shazam-a да ми разпознава песните, от дикотека, КОЯТО Е НА ПЕТ СКАПАНИ КИЛОМЕТРА ОТ МЕН !!!! АКО НЯМАШЕ ХОРА И ИМАШЕ КАКВО ДА ГОРИ, ЩЯХ ДА СЪМ Я ЗАПАЛИЛ 20 ПЪТИ ДОСЕГА !!!!
10
0
 
4
 
! Отговори
До "Ъ" преди 5 години
Ъхъ, за теб е глупост да не можеш да почиваш . Да изместят заведенията извън обсега на сградите и тогава да си вдигат шум .Кметовете позволяват шумни заведения в близост до жилищни сгради, затова те са виновни. Давай, Симеонов , затваряй ги всичките , писна ни от нагли собственици на заведения. Ние също сме гласоподаватели.
9
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да затворят!!! И без купонджии курортите ще се пълнят! Защо да правим сборища и чалга? Защото това е лесното! Трудното е че ако искаме нормални туристи трябват инвестиции в инфраструктура,в тишина,в култура,в чистота,в обслужване,в кухня....! А такива работи са дефицитна стока в БГ въобще!
8
5
 
12
 
! Отговори
Даааа преди 5 години
От 10 дращили, 10 ълигофрена. Ще загива тази територия, дето никой не спазва закона, честните и работливите напуснаха родината си. Тъга.
7
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знам какво са затворили, понеже на сайта на "Какао бийч" си вървят рекламите и продават билети. Да не би нещо да ни лъжете все пак ?
6
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов ще си замине заради тоя. Падне ли туризма с няколко процента и ще го изядат с дрехите тоя по морето. Докато ходи из плажовете не му ли направи впечатление, че всичко е за нов асваут, градинки , почистване ? Много ниска топка. Щял да кара богати туристи :) Те на мръсно не ходят.
5
10
 
22
 
! Отговори
Некадърници преди 5 години
Този е много зле, цял мандат се бори с шума в дискотеките, а той е заместник-министър председател по демографската и икономическа политика. Нещо за ниските доходи, фирмите, които не плащат осигуровки и заплати. Шумът е най-важен.
4
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някога много отдавна, Какао Бийч наобеше на една поляна извън Слънчев бряг и не пречеше на никого. После се позастрои наоколо.
3
1
 
14
 
! Отговори
Жоро преди 5 години
преди 10на дни бях в бедрум, така беше "опаковано" заради шума, а на 200м. Какао си дънеше яко музиката на открито - Марк Найт :)
2
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да, червените магистрати могат да си позволяват всичко! Те са недосегаеми и много безскруполни. Няма да ме учуди ако те сложат, чадър върху заведенията - нарушители. Те са от наглите!
1
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прав е човека. Трябва тишина докато се краде и се извършват престъпления. Митьо катетъра е с телк. Бечко бечков с телк. Трудоустроени хорица, тишина им трябва,какъв е тоя джангър.