Смазана, удряна, в синини: Родилка издъхна след раждане в Сливен!

Според роднините методът Форцепс е причина за смъртта на младата жена
Обновена: 19 авг 2018 15:22 | 18 авг 2018 18:55,
247
Смазана, удряна, в синини: Родилка издъхна след раждане в Сливен!

33-годишна жена издъхна след раждане в Сливен. Заключението на лекарите е, че причина за смъртта е белодробна емболия, но близките на родилката смятат, че тя е починала вследствие на странните методи на лекарите, приложени по време на раждането.

Ренета Томова е имала нормална бременност, на 15 август през нощта тя е била приета в болницата в Сливен за първото си раждане. Тя родила дъщеря си Мария в малките часове на нощта.

Още по темата

Раждането започнало нормално, но в един момент се появил проблем, разказа бащата на Ренета, Петър Томов пред Bulgaria ON AIR.

На другия ден състоянието на младата жена започнало да се влошава. "Беше контактна, но не изглеждаше добре, беше като смазана, каза, че всичко я боли", спомня си почерненият баща.

После Ренета разказала на близките си, че детето излизало трудно и се наложило да я натискат по корема, за да извадят плода с така наречения метод Форцепс.

В петък родилката била преместена в реанимация, а малко по-късно съобщили на родителите й, че е починала.

"Видях я в моргата, цялата в синини", разказа през сълзи майката на младата жена.

Родителите на Ренета са убедени, че тя е починала заради нестандартните методи на лекарите. "Сигурен съм, че това скачане е предизвикало някакъв вътрешен кръвоизлив", каза бащата.

"Те я убиха", допълни и майката.

Двамата са категорични, че ще съдят лекарите.

"Ще ги съдя до дупка, детето си няма да го върна, но няма да ги оставя", каза Петър. И майката на Ренета иска тези, които са убили дъщеря й, да отговарят за стореното.

От ръководството на болницата отказаха коментар на случая, докато не се запознаят с резултатите от проверката.

Междувременно близки и приятели на Ренета се събраха на протест пред болницата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


247
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
192
6
 
32
 
! Отговори
istinata преди 5 години
казаха че причина не е белодробна емболия, а белодробен оток получен от пробит бял дроб от счупено ребро,при такива зверски натискания с лакът е много лесно да стане такова счупване, по-страшно е че е оставена така и това е в болница и е от хора с дипломи. Умишлено убийство,имаме осакатено детенце което ще расте сега сакато и сираче и убита млада жена.Не доживотен затвор а смъртното наказание ще върна заради такива убийци.
191
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Протест звучи добре ама някога в бъдещето може и да се случи ама не сега !
190
1
 
5
 
! Отговори
мая преди 5 години
др Цончев от токуда гастрото е некадърен не ходете там не разбира нищо1
189
2
 
21
 
! Отговори
Протест преди 5 години
Лекарите да имат лична застраховка - 200 000 евро за плащане при грешкаМедиц. одит от чужди лекари на ротационен принцип.Дянков да върне 2 -та милиарда.Без лимити и лични лекари - лекуване на пациенти по райони.Частната дейност да не се изплаща от НЗОК.Лекар практикуващ държавна работа, да не работи частна.Прогресивен данък за лек, с над 6000 лв.В държав. болници работа 4 ч., заплата на МЕД. сестра 1500 лв.Д-вата да заплаща на абсолвенти отличници спец. в чужбина и договор доживот в БГ
188
2
 
10
 
! Отговори
нина преди 5 години
До До 182 Потресен некадърници един такъв е др ацаончев от токуда -гастрото1 *** ,при първия симптом заведох мъжа ми за две мин го видя на ехограф беше снаправление, нищо му нямало а човека имаше болка отзад! даде му нестороидно против ,а след три месеца беше с метастази в черен дроб и на скенера рак на панкреас, почина скорострелно! е нали при първия симптом бяхме на лекар нищо не го наведе на мисълта за панкреас великия гастроентерплог,пълен *** некадърник!
187
4
 
22
 
! Отговори
м сестра преди 5 години
До Анонимен абе какви са тия идиотщини напоследък дето стават ! как може досега да не поеме отговорност нито един лекар не е осъден, безобразие некадърници да не сме в средновековието бе/иначе са ни големи претенциите не се говори с тях че били великите доктори, нещастни мизерници нищо не разбират виждам ги колко са безхаберни великите тежкари!
186
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прецаках се веднъж да родя в Бг -то, и не повторих!
185
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Все още има и добри лекари в България.не говоря само за гинеколози.секциото ми беше по спешност.губеха се тоновете на бебето нямаше родова дейност кръвното ми падаше водите ми изтекоха и бебето беше на сухо вътре.бях с контракции през 1-2мин и с разширение от 9см.реагираха лекарите много бързо и професионално.приспаха ме със пълна упойка и извадиха бебчето ми.което беше4.550кг и 54см.сега имам 30см белег и прекрасна по малка дъщеря
184
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И моята първа дъщеря я извадиха натискайки ме по корема.освен няколкото лева от епизиотомията не съм имала други проблеми.преди четири месеца родих и втората си дъщеря секцио.тук има друга работа.не е починала от натискането
183
2
 
24
 
! Отговори
Така е преди 5 години
Много е важно да се знае родилката платила ли е за избор на лекарски екип? Тук е разковничето.
182
21
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не търсете вината в лекарите. Все пак медицината се БОРИ с НАШИТЕ гени,вредни навици,начин на живот, слаба физическа култура,дегенерация. И мен ме натискаха по корема иначе бебето ми щеше много да страда,а може би и нямаше да се роди. Понякога напъните на родилката не са достатъчни- (д)еволюция.
181
10
 
6
 
! Отговори
Любопитен преди 5 години
До #198.И колко от тези жени са починали от натискането? Здрави и прави, уж...Раждането с натиск и форцепс не е от вчера. Може и да не се практикува често вече, но се налага понякога. Ако е прорязала ***, не може да я набуташ обратно за секцио. И не се загива току-така, като си здрав, от синини..., от натискане... Добре е да оставим съдебните експертизи да си посвършат работата...
180
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чувал съм от жени как лекарите им натискат яко корема за да излезе бебето.
179
4
 
17
 
! Отговори
Гражданин преди 5 години
Трябва да се осъждат и наказват строго, публично и поименно всички доказани лекарски грешки! Трябва и да се забранят официално порочните практики с плащане за избор на екип за раждане или операция! Както чета "другарския съд" от коментари, тайно си мечтая и всички да сме толкова взискателни и към себе си в нашата професия, кокото сме към белите престилки... Тази държава щеше да е процъфтяваща. А всъщност завидна част от "изискващите" или не се осигуряват или го правят на минималната вноска...
178
15
 
9
 
! Отговори
. преди 5 години
И на лоши лекари се радвайте, че другите емигрираха. Аз подкрепям лекарите.
177
26
 
8
 
! Отговори
До 194 преди 5 години
Брейййй, изпотрошени били? Ти може би си присъствал там, та си осведомен? Насън ли те осениха подробностите, или си прочел драсканиците на неграмотни журналисти за "скачане?!?!?" върху корема, или версиите на близките, кито търсят мъст в мъката си, на всяка цена?
176
6
 
11
 
! Отговори
Имигранта преди 5 години
Какво ехейтим????????????Всички станахте големи англичани
175
6
 
36
 
! Отговори
Смърт за убийците! преди 5 години
Какви проверки и какви резултати бе, ***! Вие, така наречени лекари в тази болница сте убийци! безскрупулни убийци! В кой век живеете бе, изверги? Та ребрата на нещастницата са били изпротрошени бе, зверове! Не само съд и присъда, не само затвор за тези простаци, купили си диплома за лекари от някоя сергия! Смърт за тези убийци!
174
15
 
9
 
! Отговори
До 192 преди 5 години
Какво се чудиш? Такава е народопсихологията напоследък. Българинът не се чуди как да реши проблема, чуди се откъде да намери някой да му е виновен. И като го открие спи спокоен... Проблема си остава, но има кой да хейтим и плюем. Кока ще ги стигнем ... румънцитееее?
173
3
 
14
 
! Отговори
До 191 преди 5 години
Процентите не са 97, но не са и малко. Въпросът е, че корена на проблема е в порочното финансиране "на бройка", вместо за качество, откъдето идва целия батак в системата. Затова медицината стана доходоносен бизнес, в който и политици инвестират. Защо не се строят частни педиатрии или патоанатомии, а? Защото не са им доходни пътеките...Но е по-лесно да си плюем и бием лекарите, като че те са ги измислили тези правила. Тридно ни е да погледнем по-нагоре май...Или ни е шубе?