Смазана, удряна, в синини: Родилка издъхна след раждане в Сливен!

Според роднините методът Форцепс е причина за смъртта на младата жена
Обновена: 19 авг 2018 15:22 | 18 авг 2018 18:55,
247
Смазана, удряна, в синини: Родилка издъхна след раждане в Сливен!

33-годишна жена издъхна след раждане в Сливен. Заключението на лекарите е, че причина за смъртта е белодробна емболия, но близките на родилката смятат, че тя е починала вследствие на странните методи на лекарите, приложени по време на раждането.

Ренета Томова е имала нормална бременност, на 15 август през нощта тя е била приета в болницата в Сливен за първото си раждане. Тя родила дъщеря си Мария в малките часове на нощта.

Още по темата

Раждането започнало нормално, но в един момент се появил проблем, разказа бащата на Ренета, Петър Томов пред Bulgaria ON AIR.

На другия ден състоянието на младата жена започнало да се влошава. "Беше контактна, но не изглеждаше добре, беше като смазана, каза, че всичко я боли", спомня си почерненият баща.

После Ренета разказала на близките си, че детето излизало трудно и се наложило да я натискат по корема, за да извадят плода с така наречения метод Форцепс.

В петък родилката била преместена в реанимация, а малко по-късно съобщили на родителите й, че е починала.

"Видях я в моргата, цялата в синини", разказа през сълзи майката на младата жена.

Родителите на Ренета са убедени, че тя е починала заради нестандартните методи на лекарите. "Сигурен съм, че това скачане е предизвикало някакъв вътрешен кръвоизлив", каза бащата.

"Те я убиха", допълни и майката.

Двамата са категорични, че ще съдят лекарите.

"Ще ги съдя до дупка, детето си няма да го върна, но няма да ги оставя", каза Петър. И майката на Ренета иска тези, които са убили дъщеря й, да отговарят за стореното.

От ръководството на болницата отказаха коментар на случая, докато не се запознаят с резултатите от проверката.

Междувременно близки и приятели на Ренета се събраха на протест пред болницата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


247
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
152
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кал така ще ти каже че имаш течност в корема. Има си диагноза за това. Имаш ли проблеми с бъбреците, черния дроб?
151
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До СлавянинСигурно си запознат,че лечебните заведения в България са търговски дружества от почти десет години. Ако си мислиш,че едно търговско дружество може да съществува без да извършва търговска дейност,значи за Нобелова награда.Здравните вноски не покриват и 1/4 от лечението.Забелязъл съм обаче,че в магазина или на пазара,това че някой е положил Хипократова клетва,въобще не ги вълнува!
150
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не мога да ти падна на нивото. *** си ми не разбираш явно. Не.. не си виновен ти! . Не ме разбирай погрешно. Последния човек на който ще се обеснявам си ти. Просто ме отмини.. аз със сигурност ще те отмина. Ти не ме познаваш за да ме анализираш! А аз не съм ти позволила.
149
0
 
6
 
! Отговори
Tr преди 5 години
Sadebnite medici tryabva da sa ot chujbinaV bulgaria garvan garvaba oko.ne vadiDa vi vidim togava.
148
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пият вода в една инжекция слагат вода и пият на капки. На родилките им съхне устата. И си мокрят устните с тях едва ли не.
147
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименНяма лошо че всеки има мнение,но тези мнения трябва да се излагат грамотно,за да се разбира за какво става въпрос,а пък е и въпрос на елементарна грамотност,да боравиш с понятия,които са ти ясни! Ако ти кажа,че си *** и неграмотен,ще се обидиш нали?
146
2
 
2
 
! Отговори
Американ преди 5 години
До 154Опита ти с лекари по подразбиране е свързан с неприятности.А има ли шанс *** да е умряла от старост? На колко години беше?
145
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
152 Масово докторите в България вече са доста добре платени при това официално без да броим парите получени безотчетно. Не са добре платени в Бърза помощ и общинските болници, но гинеколозите особено не са за жалене. Просто да се скача и избутва с лакът си е нещо нормално за България. Остарели практики, дори глътка вода не можеш да пиеш неща който по света не са така. Знаят го вероятно, но така са си свикнали и на никой не му пука.
144
1
 
4
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
До 143Описал си точно лекарското самосъзнание идващо от тъмните години на комунизма та до сега, но го приписваш на по-новото време!?Знам че ти е малка пенсията, ама това не може да е причина да извърташ така.
143
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 150Защо те боли не би трябвало.
142
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нали си компетентна давай. Къде е описано, че имам претенции? Виж сега чужди думи в устата няма да ми слагаш. Аз не съм ти и не съм те. Ако си свикнала ще отвикнеш. Ако не ти харесва нечие мнение просто отиваш в гугал четеш за готвене, шиене на гоблени и плетива. Всеки е свободен да изказва мнение. Никой не е длъжен да полза медицински терминологии в днес.бг.Човек не разбира това. Всеки си има мнение и гледна точка.
141
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АзНа зъболекар като се ходи също боли! Давай сега да оплюваме и тах ли?
140
1
 
9
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Развиках й се да го маха това от мен Написа ми две грешни диагнози без изледвания. И антибиотици. Щях да припадба там като чух диагнозата. Тя ме изгони не искала да припадам в кабинета й.Отидох при друг гинеколог. Диагнозата ми беше друга . Пих билкови хапчета. Гинвколожката ми каза след три месеца , че съм здрава и да отида при нея, когато реша да имам деца.Опитът ми с лекари и покрая майка ми, която почина заради лекарска немърливост е доста изпълнен с болка и сълзи.
139
13
 
9
 
! Отговори
AZ22 преди 5 години
Нали искате безплатно здавеопазване, защо ревете? Без пари - толкоз. Лекарите не са роби. Кадърните ще получават достойно заплащане или ще отиват в чужбина. Може да ги задържите само като затворите границата и стреляте с автоматите по бягащите, като през соца...
138
2
 
5
 
! Отговори
До 144 преди 5 години
Когато имаш претенции за даване на компетентно мнение по въпроси свързани с определена професия и специалност,за която се твърди,че се учи през целия живот,е меко казано да не си наясно с елементарната терминология!Лично аз не бих се осмелил да пиша по теми,които са ми твърде далечни !
137
2
 
7
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Имах нещастието да отида миналата година при гинеколожка с доста години стаж. Влизам вътре , посрещнаха ме сестрата и докторката доста студено. Сякаш влизам при гробар , а не доктор. Докторката ми вика събличай се лягай на масата. А то едно мърляво чак се усъмних в хигиената дали е на ниво. Гледа ме тази на ехограф. Вика ми, че имам течност в корема. И не знае защо. После на онзи гаден уред се качих магаре ли как му казват, тази вещица като извади онзи спекулум и ми го вкара щях да умра от болка
136
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
https://blitz.bg/obshtestvo/britanska-akusherka-opisa-uzhasa-da-rodish-v-blgariya_news419830.htmlБританска акушерка описва ужасът да родиш в България. Това е линка, прочетете за да видите нейното мнение. За съжаления имаше и жена министър гинеколог и нищо не се промени. Дано тази статия стигне до някой който да се размърда и осъзнае, че не само парите са причина да не раждат жените.
135
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 140Но всички ги практикуват. На някои жени не им пада корема в деветия месец седи си горе високо. Проблем е нали трябва да е на входа бебето. Десет сантиметра разкритие да има жената. Тоест да му виждаш ***. И ако е са два как да стане понеже си компетентен? И ако са и изтекли водите, как се изражда на сухо. И за родилката мъка и за доктора мъка. Всички сте компетентни по всички въпроси за това всеки работи, това, което не му е работа.
134
4
 
10
 
! Отговори
мз преди 5 години
за бога,Българки,НЕ раждайте за да сте живи.
133
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всеки има претенции че някой друг лежи на неговия гръб и той му изработва заплатата!?Обаче,ако го питаш какво изработва,къде го реализира и каква е принадената стойност на продукта,едва ли ще може да обясни.Ако го питаш защо дава брак,пак ще се пули и ще мучи!Ако се опиташ,да му обясниш,че лечебните заведения,отдавна са търговски дружества,които задължително трябва да печелят,за да съществуват,пак ще влезе в обяснителен режим за неща,от които хал-хабер си няма!Вдлъбнатите си знаят тяхното!