Тежка катастрофа край Своге: Автобус се преобърна, 13 души загинаха

По първоначална информация превозното средство е помело четири автомобила
Обновена: 25 авг 2018 20:12 | 25 авг 2018 19:04,
150
Тежка катастрофа край Своге: Автобус се преобърна, 13 души загинаха
Снимка: Архив, Булфото

Автобус с пътници е излязъл от пътя и се преобърнал на една страна в Искърското дефиле, на около 2 км от Своге.

До момента има потвърждение за 13 загинали, съобщи говорителят на Центъра за Спешна медицинска помощ - София Катя Сунгарска пред "Фокус".

Екип на Спешна помощ транспортира към София 40-годишна жена в изключително тежко състояние, а 73-годишна жена е с тежка политравма.

И двете линейки пътуват към УМБАЛСМ „Пирогов“. Друг екип транспортира до столицата още трима пострадали.

Според информацията до момента автобусът е бил пълен и се е обърнал по таван. Имало е сблъсък между него и два или три автомобила.

По първоначална информация е паднало на площадка край пътното платно.

Ясно е също, че автобусът е бил обхванат от пламъци. Пътниците били тръгнали на екскурзия от Божурище към манастира „Седемте престола”, пише Нова телевизия.

От различни населени места към мястото на инцидента са изпратени 21 линейки. Операцията по спасяването на пътници продължава.

Ранените се транспортират към Военномедицинска академия (ВМА), Пирогов и болница "Св. Анна" в София.

Сигналът за инцидента между Лесков дол и Своге е получен около 17.10, уточняват от МВР.

Участъкът на инцидента временно е затворен за движение.

Трафикът се спира от патрули на Пътна полиция откъм Нови Искър и Ребърково.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още по темата: жертвиавтобусСвоге
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
7
 
5
 
! Отговори
СаНат преди 5 години
Сега разбирам защо животът на полурусначетата е толко тежък и защо мразят докторите. Явно е голям процента на родените с форцепс, на които акушерките са им скачали по ребрата. Но пък от друга страна - не могат да родят навреме, защото трябва да се ***. До 30 години един полуруснак нема право на личен живот, трябва денонощно да нагнетява истерия. Дългът преди всичко! Родина-мать зовет!
121
0
 
1
 
! Отговори
Шоп преди 5 години
До кофти стандарт:Ум царуваум умуваум патки пасе....
120
4
 
13
 
! Отговори
65 преди 5 години
Милите въьрастни хора, Бог да ги прости.зъе са от теьи пенсионерри които спестяват ,за да ифят малко на разходка ,да видят нещо ,да научат нещо.А не от тези ,дето влачат торби и миризми по пазара.
119
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не мога да го разбера това... умрели са хора, има и ранени, а докторите пак недоволстват, вместо да си вършат работата. Кой как ги бил наричал преди два дена. Ми един наглец как да го наречеш, светец ли? Да бехте работили без наглости, никой нямаше никак да ви нарича! Сега след малко очаквам и да поискате вероятно и по 500 лева увеличение на заплатите, по повод смъртта на тези хора и ранените!
118
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АзМислиш, че като кажеш "съболезнования" и някой ще ви опрости греховете на вас хората от мафията в бели престилки ли? Как не те е срам?!Истински лекар никога не би спекулирал със смъртта на хората, както правиш ти! Засрами се!
117
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо ги пращате във ВМА и в Света Анна? Искате да ги уморите и ранените ли? Изпратете ги в нормална болница с кадърни лекари!
116
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само едно не мога да разбера... ЗАЩО ранени се транспортират САМО към най-лошите болници в България?
115
10
 
7
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Голяма трагедия! Сиболезнования на близките и покой на душите на загиналите!А на колегите желая много спасени животи тази нощ...напук на ''да ги распнем'', ''живи да ги одерем'', ''с камъни на площада да ги замеряме'', ''мафия в бели престилки'', ''убийци'' и какви ли още не бяхме през изминалите дни!
114
3
 
5
 
! Отговори
kat de преди 5 години
snimki na patia, carta na patia...
113
12
 
8
 
! Отговори
Шофьор преди 5 години
Казват, че на това място непрекъснато има катастрофи и че настилката там е лоша. Кой ли е виновен?Сериозно?Кой го казва?Аз минавах ситринта, нищо и нямаше?
112
32
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пътищата в България в момента са си перфектни. Тунелите на Хемус са като нови, не знам къде видяхте неосветен тунел, осветлението им е чисто ново, няма една изгоряла лампа. Специално пътят през дефилето към Своге е без грешка, асфалтът е почти нов. Пътищата в България са много по-добри от руските.
111
5
 
27
 
! Отговори
Майна преди 5 години
Босия хубаво си го казва човека, ама материала калпав и си му харесва да е ценефа на Европа та си трай, нема страшно утре ще се случи и с вас , но тогава даже и не мислете да протестирате, щото и малкото останали нормални ще са напуснали територията
110
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Казват, че на това място непрекъснато има катастрофи и че настилката там е лоша. Кой ли е виновен?
109
5
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво искате,имаме министър на транспорта,който заради огромния си капацитет уби собственото си дете,а сега се гуши,като бълха в ***!Имаме министър председател,който всеки ден по нещо открива,хвали се или се сърди,а автобуси падат по дерета,обръщат се по магистрали,а самолети и вертолети падат,като зрели круши!И това при положение,че три Папи са го галИли по глават!?А,ако не бяха го галИли?Прокълнато правителство,прокълнато и некъдърно управление!
108
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Да сте виждали...Вие говорите за магистрали. В България магистрали няма.
107
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо забрана за 10-годишни автобуси, направете я за 2-годишни. Или всяка година да ги сменяме. Няма значение, че в 90% от случаите катастрофата по вина на водача. А тахографите на Ивкони не обръщайте внимание, че изобщо не се ползват.
106
4
 
22
 
! Отговори
кофти стандарт преди 5 години
Днеска чета по форумите как някакви Аи-ти вземали по 7 бона заплати и т.н.т. да ама като са такива фенове на имущественото разделение т. е. само те да са с пари а другите са *** и да ходят гладни...та да им кажа е ние обикновените в Бг се возим на стари автомобили на стари автобуси по стари и тесни необезопасени пътища на които може да изкочи всякакъв *** ,каруца и прочие ... та мизерията рано или късно удря на всякъде и по всеки ....
105
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Да сте виждали...Виждал съм, още преди 26 години.Ама във Финландия!
104
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Направиха магистрала до морето за мутрите, а в цялата страна се чудят откъде да минат през свлачища и разбити пътища! "Шофьори" с алкохол и дрога в кръвта, с купени книжки! Това е "европейска" България и нейните "граждани за европейско развитие"! Амин!
103
4
 
64
 
! Отговори
Да сте виждали... преди 5 години
95% от пътищата, асвалтът завършва с неокосена трева. Да сте виждали пътен банкет? Да сте виждали светлоотразителни колчета? Да сте виждали отбивка - място за почивка с чадъри, тоалетна и течаща вода? Да сте виждали бидони с вода на отбивката на магистрала? Да сте виждали катаджия на пътя в слънце/дъжд, който да предупреждава за възникнала опасност? Да сте виждали някой да почиства пясъка/лугата от планинските пътища напролет? Да сте виждали добре осветен тунел?