Жители на Своге – всеки ден на бдение на пътя-убиец

От Общината се опасяват, че протестът носи риск за хората
Обновена: 28 авг 2018 14:00 | 28 авг 2018 13:52, Веселина Йорданова
23
Жители на Своге – всеки ден на бдение на пътя-убиец
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Жителите на община Своге излизат на протест в сряда от 17:00 часа. Тяхното искане е да се ремонтира и поправи пътната настилка в участъка при Искърското дефиле, където на 25 август се преобърна автобус и загинаха 17 души.

По първоначална информация организираната демонстрация ще бъде мирна и ще се проведе на мястото на тежката катастрофа. Към момента организаторите са подали искане в Районното управление в Своге и в Общината.

Още по темата

"По закон общината няма право да забрани протестните действия, но това, което ни притеснява, e, че гражданите на Своге са избрали като време 17:00 часа, а това е пиков час и има реална опасности за нови инциденти", каза зам.-кметът на община Своге инж. Георги Петков пред "Фокус".

Петков допълни, че днес ще покани представители на протестната организация, за да намерят компромисен вариант.

По думите му самият протест ще бъде организиран като бдение, което ще се провежда всеки ден след 17:00 часа по 15-20 минути.

"За мен има голяма опасност за тяхната сигурност, защото това е главен републикански път и движението е интензивно", каза зам.-кметът.

По думите му друг критичен участък се намира на изхода на Община Своге, където има пропадане от 15-20 метра на пътната настилка и редовно стават пътни инциденти.

Преди три седмици на тази отсечка е имало катастрофа, при която се е наложило рязане на лекия автомобил, за да може да се извадят хората.

Междувременно от УМБАЛ "Св. Анна" съобщиха, че трима пострадали при катастрофата - мъж и 2 жени, все още са в реанимация. С опасност за живота остава най-пострадалата 52-годишна жена, която е в операция.

Другите трима са стабилизирани и лечението им продължава в Клиника по хирургия и Клиника по ортопедия и травматология на болницата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още по темата: Свогекатастрофа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
2
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
До (-_-)По тази логика, по време на дъжд, сняг, слънце, облачно като е, общо взето винаги автобусите и камионите трябва да отбиват. Те данъци, свинетки и тн. не плащат нали? Пътищата като се правят не трябва да се предвижда и, че тези МПС-та се движат по тези маршрути, или просто да ги спираме от движение? Вие мислите ли преди да коментирате? На тесен път с много завой автобус или камион да отбие? Къде точно? Преди завоя за да може когато някой го взима да се натресе в спрелия автобус, може би?
21
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Извини ме, но може да се отбива чак при Владо Тричков, а стигнеш ли Владо Тричков почти си стигнал Нови Искър и София.
20
2
 
0
 
! Отговори
(-_-) преди 5 години
Да, пътя е тесен и с много завои, но има къде да се отбива. Проблемите идват от това, че точно тия големите не проявяват никаква толерантност и много рядко отбиват, за да минат колите напред.. Образуват се големи опашки, някой се изнервя, изпреварва и ето ти катастрофата..
19
0
 
2
 
! Отговори
До 18 преди 5 години
Ти карал ли си по тои път та така лекомислено се изказваш "да отбие"?? А още повече говорим за голямо прасе като атобус или камион!
18
2
 
2
 
! Отговори
(-_-) преди 5 години
Пътищата не убиват.. Хората са тези, които създават опасни ситуации. Тоя тъпан е трябвало да отбие докато премине силния дъжд.
17
0
 
5
 
! Отговори
nikzlatev преди 5 години
До 11 А бе умник ! Кой е изготвил заданието,кой е подписал договора - 2011г. Кой приема и одобрява извършеното - приемателна комисия, подписи, акт 16 - 2016г. Правителството на Борисов !! Какъв Орешарски ви е в главата. А дори и фактът,че Бойко,Цецо, А.Шайков, Т.Биков и Харизанов мълчат по въпроса,вече говори красноречиво.
16
0
 
6
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
Целия казус се решава за 2 часа! Вадят се документите с които е приет пътя и с които е пуснат в експлоатация, от там се вади на кого са подписите и ето ви ги виновниците за катастрофата! Кратко, точно и ясно. Ако в прокуратурата незнаят какво престъпление е това ще им помогна - престъпна немарливост, корупция, предизвикване на смърт поради престъпна незаинтересованост и пренебрегване на служебните им задължения! ТОВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПОНЕ 90% от катастрофите в България! ДЪРЖАВНИТЕ СЛУЖИТЕ!!!
15
0
 
4
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
Няма значение дали пътя е правен при БСП или Герб Ако бяхме нормална африканска страна (каквато за съжаление не сме и сме много зад тях),сега първия арестуван нямаше да е шофьора, а държавния *** които е приел обекта и тези които са разписали акт 16!Ето там е заровен проблема!Че прокуратурата, няма да тръгне да разследва защо балдъзата,на стринката на чичото на калинка Х е взела рушвет и го е дала на политик У и за всичко са платили данъкоплатците и сега същите данъкоплатци плащат с живота си
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименЧети бе гербераст, всичко е ремонтирано и рекламирано от твоя кумир - разБойко "тиквата" Борисов. Къде видя БСП в случая?
13
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гняв срещу всички управляващи, които пак мънкат оправдания за поредните жертви на тяхната безотговорност и некадърност! Гняв заради абсолютната неспособност на управницит да осигурят на своите граждани сигурно и безопасно пътуване! Гняв заради всички прогнили от корупция обществени поръчки, чиято основна цел е да захрани определени партийни обръчи с нашите пари! Гняв заради загиналите пътници в Искърското дефиле и десетките други пострадали заради калпавите пътища, на което място ноже да е всеки
12
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То Московски каква връзка има с некачествените ремонти извършени от БСП?
11
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами Борисов не е някакъв да говори глупости като вас комунистите. Ремонтът е завършен през 2014 г. когато на власт бяхте вие с Орешарски. Ваша е отговорността!
10
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На Тодор Живков умря дъщеря му. На Желю Же-лев умзря дъщеря му.На Сакскобурготски умря синът муНа Плевнелиев умря синът муНа Московски умря синът муКой е следващият...и недоземат
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чуда се колко хора трябва да изгорят в запалените влакове или автобуси, колко трябва да умрат при катастрофи заради некачествено свършена работа, за да си тръгне Московски?Дори Гоиспод му подсказа нещо, ама той упорства.
8
0
 
9
 
! Отговори
nikzlatev преди 5 години
До Анонимен 2 Да, да,и за лунното затъмнение пак ви е виновен Орешарски. Договорът с Трейс е от 2011г. (Борисов) за 24 месеца.Извършен 2012-2013г.(Борисов)и завършен със 11 месечно закъснение 2014г. Но не приет. Приет, акт 16, 2016г. - пак Борисов. Очаквам да се сетите и да обвините Станишев,Кремъл,Путин, КГБ и Решетников...Цацаров да се самосезира и да ги потърси.Само да не закача Трейс, че те в момента са докопали много други проекти и нямат време да се занимават с глупости.
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То ако беше при Орешарски Борисов досег щеше сто пъти да го е заявил гръмко и по БТВ щяха да го повторят 16 пъти.Аме те се снишавдат като плъхове и чакат да отмине данданията.
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
пропадане от 15-20 метра на пътната настилка---------------------------Да не ви чува великият вожд.Фалшива новина.
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Tиквата в Световрачане , България , ли. 1 ЕЕЕЕ ?
4
0
 
6
 
! Отговори
Мда преди 5 години
Ремонтираните и нови пътища-по-опасни от старите...Чудна работа?
3
1
 
7
 
! Отговори
ИЪИ преди 5 години
За какво ми протестират? Да си спомнят за кого са гласували 3 пъти подред и на следващите избори да мислят повече.