Невежи родители! Можеше ли трагедията със Сашко да бъде предотвратена?

Семейството му правило ремонт, търсили го час, а той в колата – заключен
28 авг 2018 12:15, Екип на Dnes.bg
56

7536 гледания   |  Още видео

Момченце на две години почина, след като се оказа заключено в автомобил при температура навън от над 30 градуса.

Още по темата

Детето е било транспортирано до болницата в Сливен, където няколко часа по-късно починало. То било открито в безсъзнание от родителите му. Трагичният инцидент се случил в сливенското село Желю войвода в неделя следобед. Момченцето прекарало затворено в колата няколко часа.

"Подобен инцидент би могъл да се случи навсякъде по света, не само в определена общност. За съжаление обаче смятам, че такива неща ще се случват все по-често занапред, защото хората са все по-невежи. Те не само не са готови да бъдат родители, много често не са готови да бъдат това, което искат да бъдат", коментира в студиото на "България сутрин" журналистът Миглена Ангелова.

Пред Bulgaria ON AIR бившият зам.-директор на Държавната агенция за закрила на детето Христо Монов пък попита къде са били родителите на починалото дете, когато се е заключило в автомобила.

"Реакциите след подобни трагедии са един тест както за институциите, така и за нас като общество. Защото всяко дете трябва да бъде обгрижвано. Ако сами не си извадим поука от случващото се и не се стреснем, за да тръгнем в друга посока, няма да стигнем до никъде", отсече прихологът.

Според разказа на родителите на починалото 2-годишно дете, те правели ремонт, а синът им си играел покрай тях. Предполага се, че сам влязъл в колата и се заключил там. Инцидентът станал около 15:00 часа, а час след това родителите усетили, че го няма и започнали да го търсят. Открили го в автомобила и се обадили в болницата. Медиците настанили детето в реанимация, където то починало. Назначена е аутопсия.

Момченцето е най-малкото от четирите деца на семейството.
 


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
0
 
! Отговори
до 34 преди 5 месеца
ТАКА е в САЩ.Защото имат опит от тъмнокожото население и искат гражданите им да са качествени.
Мои познати, архитекти, получиха паспорти на САЩ.Искаха да работят и двамат, имаха 3-годишно дете. Мислеха да извикат майката на бащата-пенсионерка мед. сестра с отличен външен вид ( тогава бяха 55-год. пенс.) От социалните служби ОТКАЗАЛИ тази жена да се грижи за детето в САЩ, защото не знае езика,няма минимум представа и приспособеност към живота в НюЙорк.И е ПРАВИЛНО.Бълг. ще възпита детето в бълг.
36
0
 
2
 
! Отговори
И как така преди 5 месеца
не набиха лекарите, не извикаха маалата с колове, ЗАЩО не са спасили детето им? Нали те така правят ВИНАГИ?
Сега ще разправят каквото им хрумне- детето не може да каже нищО! А и да беше оживяло- същото.
Ще избегнат да бъдат съдени като убийци безмозъчни, защотот ТЕ са го закл. в колата, за да работят спокойно!
Но не се прие ЗАКОН нито за кучетата, нито за ромите, които раждат същества, които нито гледа, възпитават, образоват. ЗАШИ ТАКА,ДЪРЖАВО? Каква полза имаш от скитащи кучета, убиващи хора, и
35
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Темата е може да се предотвратят детските злополуки.
Отговор могат ако родителите не са невежи.
Т.е. могат ли да се предотвратят и злополуките при възрастните , въпроса е да сте невежа.
винаги се смятало че злополуките са случаен фактор, но ето че нашата умница доказва че всички математици са в голяма грешка с тяхната теория на вероятности.
34
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
В САЩ няма детски помощи, няма платено майчинство. Искаш ли деца - трябва сам да си ги гледаш . Има система за семейно подоходно облагане и ако имаш деца при годишното изравняване ти намаляват данъците, но най-важното е , че това се прави от доходите , които сам си си изкарал.
Съжалявам за малкото детенце, то не е било виновно, че се е родило от неграмотни родители.
33
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
В страни от темата " журналистът Миглена Ангелова" смея се с глас. То всеки дето са го показвали по телевизията веднъж и вече е с титла журналист. С такива "журналисти" сме обречени завинаги на некачаствени новини и неграмотно написани такива.
32
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
две годишно дете ще отвори само врата на кола, па ше я затвори, па ще се заключи...
Докато не почнат да ги съдят, да им вземат децата, ама да ги дават и по тв-то, да гледат останалите... няма да се опраим. и нямам предвид само тези от швеция, и останалите ***, дете не им се гледат деца... па кат не ти се гледа, не раждай, кво толко
31
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Един министър от същия етнос си качи детето на една шейна...културни особености....
30
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Поредната тема по която едни доказано кухи лейки като Миглена Ангелова ще разтягат ластици със седмици. Това че родителите са роми, не променя факта, че това е един нещастен случай, имало ги е преди, ще ги има в бъдеще, такъв живота.
29
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Невежите също носят наказателна отговорност. Те са длъжни да пазят детето , пак трябва да ги съдат за непредумишлено убийство!
28
1
 
34
 
! Отговори
Ром с кола преди 5 месеца
Сериозно бе хора, вие вярвате ли че детето само се е затворило в колата?!!?!?
Майко мила колко са наивни всички.....
Дете на 2 години само да си отвори вратата и после да си я затвори отвътре и после пък да не може да си я отвори като му стане топло?! ххаха
Поредното дете, източник на помощи, пищящо, ревящо и беснеещо, за по лесно го затворили в колата да не им надува главата и да не се занимават с него или за наказание че търчи/пищи и нарушава покоя на пиещия татко барба с аверите му....
27
1
 
18
 
! Отговори
Ванката преди 5 месеца
Да почива в мир детето! Не е случило на родители. А и много съмнително ми изглеждат нещата, за да са само инцидент. Как пък точно когато става на две години и свършва платеното майчинство...
26
0
 
29
 
! Отговори
Уффффф преди 5 месеца
Щом като претендират държавата да вземе крути мерки, за да промени статута на ромите, това може да се уреди веднага, КАТО ИМ СПРАТ ПОМОЩИТЕ !
Дали изобщо се сещат, че тоягата има два края? Претендират за решителни мерки, които да променят статуса им, но си го представят като получаване на още блага наготово.
Не им ли идва на ум, че сами много лесно могат да променят този статус, като започнат да работят и карат децата си да учат?
25
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Така става, когато се налага неестествен начин на живот преди да са готови. Ако имаха каруца, както си е редно, нямаше как да затворят детето в пещта, в която една ламаринена кутия се превръща на слънце.

И казвам "затворили" защото това е доста по вероятно от това само да се е затворило.
24
0
 
27
 
! Отговори
:(( преди 5 месеца
Четири деца в семейството ...

защо не се осъществи журналистическо разследване, което да ниинформира по два въпроса

- Колко трудов стаж имат двамата родители?
-Внесли ли са в хазната поне 1 лев?

Третият, по-големият въпрос, ще си го задаваме, но няма да получим отговор - колко пари до днес са дадени на това семейство, само заради това, че има 4 деца? Те зи пари са отнети от нас, без някой да ни пита!
23
0
 
27
 
! Отговори
Мисленето им преди 5 месеца
Нали помните преди време какво каза един възрастен ром пред ТV-репортерка? Беше току що върнат принудително от някоя от скандинавските държави.
Каза, че не иска да живее в България, "щото българите дават малко пари!" - имаше предвид месечните помощи. А кифлата с микрофона не се сети да го попита кой му е длъжен вечно да му дава, та и претенции има на всичко отгоре и иска да живее в страна, където помощите са по-щедри? Макар че и стотинка не е внесъл в хазната на онази държава!
Защо да им даваме?
22
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Като е тръгнало да се замита, пишете го на името на Григор.
21
0
 
13
 
! Отговори
Разни мнения преди 5 месеца
В друг сайт, в момента някой реве в коментарите, че трябвало "да бъде променен статутът на ромите", но държавата не правела нищо!
Как да им го променим този статут, който сами са си избрали?
Освен да настанят в дома на всеки от нас по едно такова семейство и със закон да ни задължат да ги храним и обслужваме. Но вероятно и от това няма да са доволни и ще осъдят държавата в Страсбург за това, че не ги е настанила в домовете на по-богати хора!
20
0
 
6
 
! Отговори
Руснака преди 5 месеца
Истината в няколко минути. Човек-общество-човек ... Жалко, че тенденцията е точно такава, каквато я описаха.
19
0
 
28
 
! Отговори
Този етнос разказва преди 5 месеца
всякакви небивалици.Никой страничен наблюдател не е бил тогава там, за да каже какво и как всъщност се е случило.
Неопровержими са само три факта:
1. На майката плащаме отпуск по майчинство, а когато той свърши - ежемесечно и парични суми, и други помощи, само защото е майка-ромка.На българките такива бонуси не се полагат.
2. Преобладаващата част от тези са безработни, а не се е намерил нито един да наглежда малкия.
3. Детето е загубило живота си.

Колко пари сме им изсипали досега за това дете?
18
0
 
26
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 5 месеца
Напълно възможно е да не са забелязали липсата на детето. При 10-ина други павета едно повече или по-малко не се забелязва ...
Нищо друго ще направят.
Навън Баба Меркел, а вътре Тате Бойко се грижат за тях ...