Борисов отново нареди: Без строителство на Силистар!

Може да оспорват решението на местната власт пред съда
Обновена: 30 авг 2018 07:32 | 29 авг 2018 19:15, Веселина Йорданова
97
Борисов отново нареди: Без строителство на Силистар!
Снимка: БТА, архив

Премиерът Бойко Борисов разпореди на областния управител на Бургас Вълчо Чолаков да предприеме мерки, за да спре изпълнението на решението на Общинския съвет-Царево във връзка с казуса "Силистар".

Още по темата

Областният управител ще упражни своите правомощия за контрол по законосъобразност на решението след постъпване на протокола от заседанието в Областна администрация.

Ще бъде преценена възможността за връщане или оспорване пред съда на решението. Разглежда се и алтернативата да бъде сигнализирана Окръжната прокуратура, съобщиха от правителствената пресслужба.

Проверка на регионалната екоинспекция установи, че общинските съветници в Царево са гласували в нарушение на Закона за устройството на територията докладната на кмета за възлагане на проект за план за строителство в местността "Силистар".

Става дума за 22 дка бивш свинарник, като мотивът на съветниците e да възстановят пътя до плажа, който попада в частен имот.

Според екоорганизации обаче това ще даде възможност за строителство на вилно селище в природен парк Странджа.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
0
 
9
 
! Отговори
ВИНЕТУ преди 5 години
Бивш свинарник, ще става курорт. Това е това държавата на Винету, буххааа-ха! Ами матриала, да мисли следващия път, като назначава клептокрацията.
77
0
 
7
 
! Отговори
ДО БОРИСОВ преди 5 години
Сори Пич , ама вече захванахме да строим .Не се прави на интересен пред глупаците .
76
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Борисов отново нареди: Без строителство на Силистар!'---Е-е, щом "отново" е нареди, значи първия път са си и помислилида го послушат; Значи, Бацето вече не го бръснат толкова много за сли*а. А, какво ще кажете? :)
75
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бате милия събрал парите на народа и ги стиска, а трябва като румънците - минималната заплата по две плюс вдигане на пенсии и социална политика, пари в образование и за учители и интеграция на ромите. Изчерпа се тоя човек и няма вече ни идеи ни нищо. Нещо свежо трябва.
74
1
 
15
 
! Отговори
Край преди 5 години
В един филм имаше един междугалактически разум - Голямата глава. Той решаваше и разрешаваше всичко. Е и българите след 30г. преход към демокрация се сдобиха с такъв- Голямата глава.
73
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До СофиянецаЕй богу, чета ви драсканиците и продължавам да се чудя как така под строй го правите бе - вие сте само за Северна Корея - идеални войници без капка мозък, да не говорим за собствено мнение . Жалка картинка, но от позитано толкова си могат и те
72
0
 
1
 
! Отговори
Консулите на ГЕРБ преди 5 години
Борисов и Партиотите да си прибират Неквалифицираните Консули от Германия , които въобще не са обучени за работа с Док. на Геманските Институции , освен това и ги мързи да вдигат Тел. които са дадени в сайта на Консулските служби , да си взимат в България обратно там да им търсят няккава по-подходяща работа
71
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Омръзна ми да гледам как Б. Б. заповядва на *** и пульо какво да правят. В тая смешна държава няма ли прокуратура и съд. Това са институцийте които трябва да се сезират при такива злоупотреби. Не да идва някой и да нарежда за кое да се търси отговорност и за кое не.
70
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 36 Ами за хъб " Балкан" какво стана с него? Гледохме карти как ще потече река от газ, къде е?
69
1
 
23
 
! Отговори
tzvetabg2018 преди 5 години
Бре-икой ще бъде наказан за катастрофата в Своге - невинният шофьор,а заизбиването на животните - тези от Брюксел, за Търговският регистър и "Олимпик" - хакерите и борсата!Министър-председателят няманикойна обвини - той така си говори - някой да е влязъл в затвора за нещо през тези 30 години демокрация?Не - ами който има дебел портфейл поръчва музиката то е казал отдавна българският народ!?!
68
31
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мъдър човек и политик...Браво Бойче! Да си жив и здрав още 1 мандат да управляваш...
67
3
 
30
 
! Отговори
Константин преди 5 години
Ех... този бойко, нашият месия, какво ще правим без него, още 50 мандата да управлява. Но смятам, че след още една година няма да има кой да управлява.
66
26
 
3
 
! Отговори
РЕПУБЛИКАНЕЦ преди 5 години
Бойко Борисов пример за демокрацията!!!
65
4
 
24
 
! Отговори
Терсенето преди 5 години
Десислава Иванчева е във затвора. Мутри, близо е денят когато ще ви се представи квитанцията.
64
1
 
28
 
! Отговори
Уууу! преди 5 години
Важното е на кучето телешки пържолки да се дадат!Онази дето си иска изработената заплата да не си я иска защото има златни пръстени!Нищо,че принципала е ББ!!!!ЦЦ изби или разходи свидетелите и вещите лица по делото за подслушване.Още като взеха властта,подчинените им Нагли и Килъри отидоха в затвора(отрязаха опашката)/Сега се реже опашката с Трейс!Гадовете дето щаха да лекуват животните и тях отрязаха.Гинка и там не излезе сметката.Сега 5 милиона за помпане на мазут.Отделно оградка с Румъния!...
63
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"За кой ли път ,за кой ли път..." тази песен я слушаме вече???? По- стар ком-обичай - всяко чудо за три дни ...иииии след година на Силистар ще се строи ,сега малко да ни погъделичкат ,че уж има гражданско общество
62
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СИМИТЛИЙСКИЯТ КМЕТ:Я ела да ти презаредя чакрите, че много ти се струпа напоследък.
61
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да бе, ама от община Царево вече са приели едни пари, как ще ги връщат, трудно ще е.
60
1
 
24
 
! Отговори
Уууу! преди 5 години
Хванаха го и заповяда Батмана СТОП засега!Как не ги нарече гадове този път като онзи за компютърната фирма и лекарствата за ч умата поживотните?Защо още не го хващат за оградата с Румъния и колко пари отидоха там?Защо не го хващат как реже опашката с Трейс и ги пуска на кучетата,а той и от там взе 50%?!Краде и с г ъза си!!!Мистър 70%!Дясната му ръка е шеф на Наглите и Килърите!!!Мутринистан!!!Беззаконие!Мафия!Трябва бесилка!!!!
59
1
 
26
 
! Отговори
ДО 1 преди 5 години
ДЪРЖАВНИК - УДАВНИК